Gossip @ Itak Džafest – Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 26-06-2010

Energična pevka Beth Ditto

Energična pevka Beth Ditto

Včeraj smo v Križankah videli še en koncert iz serije Džafest1. Tokrat so nastopili ameriški Gossip, predskupina pa so jim bili domači Adam.

Adami so sicer igrali pred še nezapolnjenimi Križankami, a so kljub temu dobro preigrali večino njihove plate Alfa. Občinstvo je na njih reagiralo odlično, glede na to, da ni bilo videti, da bi sploh kdo poznal njihove komade.

Ob prihodu Gossipov, pa so bile Križanke skoraj povsem polne in tako je tudi ostalo do konca koncerta. Pevka Beth ima res ogromno energije – stalno skače, teče gor in dol po odru, odlično komunicira s publiko,…

Ne bom rekel, da sem za Gossip slišal prvič, a poznal jih prav dobro nisem. Glede na slišano mi je kar malo žal, saj imajo res zanimivo glasbo. Nekateri jih opišejo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago, čeprav se meni osebno slišijo preprosto kot indie-rock band, ki ima pač odličen vokal.

Slišalo in videlo se je, kot skoraj vedno v Križankah, odlično. Več pa v galeriji.

  1. BTW Še vedno ne vem, kaj to pomeni []

Kingston – 15 let @ Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 03-06-2010

Reno - Kingston

Reno v elementu

Ko bo padal dež, boš osamljena, jutra najina bodo pozabljena…

Šalalalalalala, plesati na soncu, šalalalalalala, plesati na, ple plesati na soncu…

Bingo, bango, mango, tango…

Ujemi sanje, nežno šepetanje, ta noč je polna upanja v klubu Tropikana…

Vzemi vse, kar ti življenje ponuja, vse kar te prebuja…

Tri prste tekile, limono in sol, v deželi sanj pozabil sem naslov…

Lažje ti bo, če mi priznaš, da si zaljubljena, lažje ti bo, če v sebi to ne boš več skrivala…

Cela ulica nori, ne kliči ena ena tri, cela ulica nori, je kot morje nemirno, se ti ne zdi…

Ko sije luna na obalo, ti igraš se z mano, poljubljaš me na vrat na nos in povsod vmes…

Ne dotikaj se je tam tam tam, naj bo noč ali sončen dan…

Lahko bi nadaljeval še nekaj časa, vendar mislim, da sem dosegel svoj point – lista poletnih hitov, ki so nam jih Kingstoni naredili v zadnjih 15 letih je ogromna in ni ga Slovenca, ki ne bi prepoznal prav vsakega izmed zgoraj napisanih tekstov in se zraven spomnil pripadajoče melodije.

Včeraj se je namreč v Križankah zgodil veliki koncert ob 15-letnici skupine Kingston. Kljub deževnemu vremenu so bile Križanke skoraj povsem polne, ljudje pa so iz komada v komad dajali od sebe več energije.

Kot se za tak koncert spodobi, se je Kingstonom na odru pridružilo še nekaj gostov: 6 Pack Čukur, Alya, Gregor Skočir ter Vesele Štajerke. Po odigranih 24-ih pesmih, ki so jih v rednem delu pripravili Kingstoni, jih je publika glasno priklicala nazaj in prišli so odigrat še tri. Vendar tudi po tem publika še ni bila pripravljena iti domov, zato so jim jih je uspelo z glasnim vzklikanjem na oder priklicali še enkrat.

Skratka, fenomenalen koncert. Še ogromna galerija.

Dan Elektronike 2010

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 09-05-2010

Umek je rojstni dan spet praznoval v Križankah

Umek je rojstni dan spet praznoval v Križankah

Kot pretekla tri leta v začetku maja, se je tudi včeraj v Križankah odvijalo množično praznovanje Umekovega rojstnega dneva. Dan Elektronike se je zdaj že konkretno zasidral v srca slovenskih ljubiteljev elektronske glasbe, saj se je zadnjih tednov dni govorilo le o tem.

Letošnji je bil sicer slabše obiskan, kot lanski, vendar gre to gotovo pripisovati dežju in (pre)nizkim temperaturam. Čeprav je glavni del Križank pokrit s streho, je vseeno dež shladil atmosfero do te mere, da je bilo “notri” pošteno hladno.

Spet je bil prepovedan vnos pijače v notranji del prizorišča, kar je povzročilo precej slabe volje in večje zadrževanje ljudi v zunanjem delu. Ne vem sicer zakaj ta omejitev sploh obstaja, ampak se mi res zdi totalno odveč in gotovo prinese več slabega, kot dobrega.

Letos so na glavnem delu nastopali Matthew Hoag, Dave Vega, Reset Robot, Spektre (live), Sebastien LegerChristian Smith in pa seveda Umek.

Zabava se je nadaljevala v klubu InBox, kamor pa včeraj, zaradi današnjih jutranjih obveznosti, nisem šel.

Še galerija in pa video s prireditve.

Magnifico @ Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 13-06-2009

Magnifico

Magnifico

V Križankah se je včeraj zgodil nepozaben koncert – nastopil je namreč Magnifico. Koncert je bil seveda razprodan, morda se ga je kdo udeležil tudi zaradi moje napovedi.

Kot sem napovedal že takrat, so se Robertu Pešutu – Magnificu na odru pridružili razni glasbeniki, med njimi Aleksander PešutSchatz!, Robert Pikl, Anže Langus PetrovićDagi, Luka Ipavec, Jure Gradišnik, Igor Matkovič in pa ponovno združene Sestre.

Čeprav je bil koncert razprodan, pa so bili organizatorji bolj humani, kot na Big Foot Mami, kjer so Križanke prerazprodali. Za razliko od takrat, se je tokrat po Križankah dejansko dalo premikati.

Koncert je bil od samega štarta pa čisto do konca narovnost odličen. Vsem znani Manjotovi komadi so odmevali povsod, ne samo znotraj Križank, ampak tudi daleč naokoli. Ob obzidju tega letnega koncertnega prizorišča, se je namreč zbrala ogromna gruča ljudi, ki bodisi niso hoteli kupiti karte, bodisi pa do nje sploh niso mogli priti.

Koncerta se je udeležilo tudi veliko slovenskih VIP-ovcev, med katerimi je bil tudi velik Magnificov fan Jonas, ki je (kot trdi sam) prvi objavil poročilo dogodka (pozorno glejte na 2:382:41).

Skratka, če ste zamudili to, vam je res lahko zelo zelo ZELO žal! Še galerija in pa film (HD!).

Magnifico – priprave na koncert

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 05-06-2009

Magnifico

Magnifico

Danes sem se odpravil v studio Turboletza, kjer potekajo priprave za koncert Magnifica, ki bo 12. junija v Križankah.

Sexy boy, avanturist, iztirjen voajer, manijak, čefur, peder, nepopravljivi blefer,…, skratka Magnifico, je letos že koncertiral v Španiji, Moskvi in Monaku, pred poletnim vrhuncem, nastopom na razvpitem danskem festivalu Roskilde, pa bo nastopil še pri nas.

Ker je tak koncert kar velik projekt, je zanj potrebno kar precej vaje. Danes je bila na vaji skoraj celotna postava: Robert Pešut – Magnifico, Aleksander PešutSchatz!, Robert PiklAnže Langus PetrovićDagiLuka Ipavec in Jure Gradišnik, ko pa sem odhajal, pa so prišle še Sestre, ki bodo tokrat nastopile kot gostje.

Koncert bo definitivno nekaj posebnega, zato si, v kolikor si še niste, hitro kupite karte, preden le-teh zmanjka.

Za vse vas, ki vas zanima, kako zgleda na eni takšni vaji, sem posnel filmček (obvezno ga glejte v HD!) in pripravil še krajšo galerijo.