Dan Elektronike 2010

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 09-05-2010

Umek je rojstni dan spet praznoval v Križankah

Umek je rojstni dan spet praznoval v Križankah

Kot pretekla tri leta v začetku maja, se je tudi včeraj v Križankah odvijalo množično praznovanje Umekovega rojstnega dneva. Dan Elektronike se je zdaj že konkretno zasidral v srca slovenskih ljubiteljev elektronske glasbe, saj se je zadnjih tednov dni govorilo le o tem.

Letošnji je bil sicer slabše obiskan, kot lanski, vendar gre to gotovo pripisovati dežju in (pre)nizkim temperaturam. Čeprav je glavni del Križank pokrit s streho, je vseeno dež shladil atmosfero do te mere, da je bilo “notri” pošteno hladno.

Spet je bil prepovedan vnos pijače v notranji del prizorišča, kar je povzročilo precej slabe volje in večje zadrževanje ljudi v zunanjem delu. Ne vem sicer zakaj ta omejitev sploh obstaja, ampak se mi res zdi totalno odveč in gotovo prinese več slabega, kot dobrega.

Letos so na glavnem delu nastopali Matthew Hoag, Dave Vega, Reset Robot, Spektre (live), Sebastien LegerChristian Smith in pa seveda Umek.

Zabava se je nadaljevala v klubu InBox, kamor pa včeraj, zaradi današnjih jutranjih obveznosti, nisem šel.

Še galerija in pa video s prireditve.

Dan Elektronike 2009

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 10-05-2009

Razigrani DJ Umek

Razigrani DJ Umek

Včeraj se je v Križankah, v organizaciji založbe 1605, zgodil že tretji Dan Elektronike. Kot lani in predlani, sem tudi letos obvezno moral biti zraven, saj je elektronske evente odlično videti v malo drugačnem okolju.

Tokrat je začelo butati dve uri kasneje – ob 14:00. Kljub izvrstni glasbi in poznejšemu začetku prireditve, pa so do cirka osme ure zvečer Križanke bolj samevale, kot ne. Zunaj se je sicer zbiralo ogromno ljudi, vendar se do večera žal niso odločili pomakniti v središče dogajanja.

Bolj, ko se je dan spreminjal v noč, bolj je bilo preddverje polno, saj sta tam za glasbo skrbela Fedja & Royter (into something?), ki sta čez cel dan dokazovala, zakaj K4 vlada glasbi s te scene.

Šele po deveti uri, ko je v notranjosti nastopal Dubfire (Deep Dish), se je množica začela premikati proti glavnemu prizorišču. Ob povsem napolnjenem prizorišču pa je za zaključek večera, kot vedno, poskrbel Umek, ki je v slabi uri in pol množico popeljal do vrhunca.

Večina tam zbranih, nas je po koncu rednega dela v Križankah odšlo na uradni after v InBox. Pred Križankami je čakalo morje taxijev, ki je množico hitro prestavilo na Rudnik, kjer se je party na obeh plesiščih odvijal vse do jutranjih ur.

Še galerija in pa film.

Dan Elektronike 2008

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 18-05-2008

Laserman Experience

Laserman Experience

Kot lani, smo tudi letos proslavili Umekov rojstni dan z Dnevom Elektronike 2008. Ker lani niso zbrali dovolj podpisov za peticijo, da bi 16.5. postal dan Elektronike, so letos podpise zbirali ponovno, v upanju, da tokrat pa res uspe.

Na prizorišče sem prišel že skoraj na začetku prireditve, ko so bile Križanke še prazne, varnostniki pa so dobivali navodila kam kdo lahko gre in kam ne. Seveda je bila zgodba ista kot lani, da si s press ovratnico in zapestnico veljal ravno toliko, kot navaden obiskovalec, vendar sem k sreči tekom prireditve dobil srebrno zapestnico, ki pa mi je omogočila vhod v backstage.

Organizacija je bila spet na vrhunskem nivoju, res na tem področju pa FM nima konkurence. Priporočam vsem, ki bodo v bodoče organizirali kakšne prireditve, naj si malo pogledajo, kaj je njihova skrivna formula, da vse klapa tako kot je treba.

V prvem delu prireditve, ki se je odvijala na najboljšem prizorišču v Ljubljani – Križankah, so nastopili: Krizs, Mikael Stavöstrand, Marc Romboy, Boris Brejcha, Dusty Kid, Oliver Huntemann in pa Umek, na zunanji strani, pa sta cel dan vrtela Symann & Zergon. V Factoryju pa so se na treh floorih zvrstili: Bizzy, Lützenkirchen, Kiko in Dojaja na Astro, Matthew Hoag, Umek in Alex Long na Post Therapy, ter DJ Fra aka Ferenc in Aneuria na Minime Mixschnitsi.

Dogodek v križankah je še posebej popestril t.i. Laserman Experience, zaradi katerega je po tleh ležalo polno čeljusti. Res neverjeten performans na začetku Umekovega nastopa. Bi se reklo: U gotta see it to believe it.

V Factory sem odšel brez fotoaparata, da užijem nekaj sproščujoče energije, zato so v galeriji slike samo iz Križank.

Dan elektronike 2007

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 20-05-2007

Včeraj je bil praznik elektronske glasbe. Že ob vstopu smo lahko podpisali peticijo, da bi Umekov rojstni dan (16.05.) tudi uradno postal Dan elekronike.

Ko sem prišel (17:00), so bile Križanke dokaj prazne, potem pa so se počasi začele polniti. Dobil sem sicer PRESS ovratnico, s katero pa si nisem mogel čisto nič pomagati. Nismo imeli nič več dostopa/pravic kot navadni obiskovalci. No, če damo to na stran, je bila organizacija naravnost odlična. Vsak je vedel zakaj je tam, kaj je njegov namen, kaj mora početi, skratka odlično. Dogodek je bil zelo zanimiv, saj praktično ni open-air elektronskih prireditev v takem okolju.

Prireditev se je začela že ob 12:00, Križanke pa so z elektronskimi ritmi tresli raznorazni DJ-ji iz večih držav. Okoli osme ure zvečer je na oder prišel nemški štromar Gregor Tresher in z odlično glasbo začel ogrevati občinstvo. V trenutku, ko sem ga zagledal, sem vedel da ni ozko glasbeno usmerjen – prišel je namreč z majico skupine Placebo. Za njim je prišel težko pričakovani Umek, ki je res navdušil elektronske glasbe željno ljudstvo. Ob eni pesmi mu je na pomoč priskočila tudi pevka, vendar jo je lučkar tako strokovno osvetlil (stroba na polno cel nastop in nič drugih luči), da sem bil presrečen, ko sta mi uspeli kar 2 fotki. Odličen party se je nato nadaljeval še v Fun Factoryju, skratka popoln Dan elektronike.

Galerija je tokrat malce drugačna. Bolj klasična party-galerija pa je na voljo na portalu Lajf.com.

P.S.: Kdo opazi, katera blagovna znamka izstopa? 😀