EXIT 2009 @ Novi Sad

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 15-07-2009

Nasmejana Dubfire in Riche Hawtin pred nastopom

Nasmejana Dubfire in Riche Hawtin pred nastopom

Preteklih nekaj dni sem bil odsoten, saj sem se zadrževal na enem večjih in boljših evropskih festivalov, definitivno pa najboljšem v tem delu Evrope – EXIT 2009. Letošnji EXIT je bil že deseti po vrsti, zame pa je bil žal prvi.

Zakaj žal? Ker je to definitivno ena boljših stvari, na katerih sem bil v življenju. Praktično nimam nobene pripombe čez nobeno stvar. Organizacija na najvišjem nivoju – od skorajda vojaškega varovanja, nadvse prijaznega in ustrežljivega press centra, stalnega SMS obveščanja medijev, pošlihtanih akreditacij,…, vse, vse, vse je bilo tako dobro uštimano, da skoraj ni verjetno. Vsaj ne v primerjavi s katerokoli prireditvijo pri nas.

Da izjemnega line-upa na vseh 20-ih floorih sploh ne omenjam. Da, 20 različnih prizorišč je bilo. Od čisto majhnih s trubači, ki prenesejo dobrih 100 ljudi, pa do megalomanskega Main odra in Dance Arene, ki na sebi z lahkoto zadržujeta okoli 60.000 ljudi.

Zaradi pestre izbire sem se kar težko odločal kam bi šel. Prvi dan sem si ogledal vse odre, naslednje dni pa sem se največ zadrževal na glavnem odru in v plesni areni.

Ker je vseh artistov preveč, da bi jih našteval in linkal (600+), bom izpostavil samo tiste, ki so me res navdušili: The Herbaliser, celotna ekipa Circo Loco, Overdrive, Korn, Gui Boratto, Richie Hawtin B2B Dubfire, Elemental, Kraftwerk, Moby, Etienne De Crecy, Sebastian Ingrosso B2B Steve Angello, Madness, Elvis JacksonThe Prodigy, Marko Nastić B2B Valentino Kanzyani, The Japanese Popstars in finale letošnjega festivala Green Velvet B2B Carl Cox.

Po besedah organizatorja se je v 4-ih dneh na Petrovaradinski trdnjavi izmenjalo okoli 200.000 različnih ljudi oz. okoli 80.000 na dan (večina nas je bila tam vse 4 dni).

Zaradi boljše preglednosti sem galerijo razdelil po dnevih, se pravi: 1. dan, 2. dan, 3. dan, 4. dan, za nameček pa sem pripravil še krajši pregled dogajanja na dance areni v filmčku.

Dan Elektronike 2009

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 10-05-2009

Razigrani DJ Umek

Razigrani DJ Umek

Včeraj se je v Križankah, v organizaciji založbe 1605, zgodil že tretji Dan Elektronike. Kot lani in predlani, sem tudi letos obvezno moral biti zraven, saj je elektronske evente odlično videti v malo drugačnem okolju.

Tokrat je začelo butati dve uri kasneje – ob 14:00. Kljub izvrstni glasbi in poznejšemu začetku prireditve, pa so do cirka osme ure zvečer Križanke bolj samevale, kot ne. Zunaj se je sicer zbiralo ogromno ljudi, vendar se do večera žal niso odločili pomakniti v središče dogajanja.

Bolj, ko se je dan spreminjal v noč, bolj je bilo preddverje polno, saj sta tam za glasbo skrbela Fedja & Royter (into something?), ki sta čez cel dan dokazovala, zakaj K4 vlada glasbi s te scene.

Šele po deveti uri, ko je v notranjosti nastopal Dubfire (Deep Dish), se je množica začela premikati proti glavnemu prizorišču. Ob povsem napolnjenem prizorišču pa je za zaključek večera, kot vedno, poskrbel Umek, ki je v slabi uri in pol množico popeljal do vrhunca.

Večina tam zbranih, nas je po koncu rednega dela v Križankah odšlo na uradni after v InBox. Pred Križankami je čakalo morje taxijev, ki je množico hitro prestavilo na Rudnik, kjer se je party na obeh plesiščih odvijal vse do jutranjih ur.

Še galerija in pa film.

Deep Dish (Dubfire) v Ambasadi Gavioli

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 12-08-2007

Tagged Under :

Včeraj sem bil spet v Ambasadi Gavioli. Tako kot na Prydzu, sem tudi tokrat odšel dol v upanju, da bom poslušal dobro glasbo, kot jo duo Deep Dish ima. Vendar, z mojo srečo, je bil v ambasadi samo slabši del dua, t.j. DJ Dubfire. Pričakoval sem vsaj kakšen komad, ki bi ga poznal, npr. Flashdance ali Say Hello, pa ni bilo, na žalost, nič iz tega.

Ambasada ni bila polna, daleč od tega, pa vendar je ljudstvo vidno uživalo ob glasbi, kar je bilo zame nekoliko presenetljivo, saj pod imenom Deep Dish nisem pričakoval take zvrsti glasbe. Očitno se še premalo spoznam na to sceno.

Na drugem flooru je vrtel priznan slovenski DJ Eddy the Fish, ki je v poznejših urah tam ustvaril precej dobro vzdušje, morda celo boljše kot Dubfire na glavnem flooru.

Osvetlitev (če temu lahko sploh tako rečem) je bila porazna, saj naj bi Dubfire-ov manager zahteval stalen stroboskop brez dodatne osvetlitve. No, tako nekako je tudi bilo. Ob takih pogojih kar nekako izgubim motivacijo za fotkanje, ter se raje odpravim za šank in rečem kakšno besedo s kolegi.

Ker sem prišel pozno in ker so bili pogoji kakršni so bili, je uspelo zelo malo slik, vendar sem jih moral zaradi nadrejenih vseeno objaviti čim več, za blog pa nisem delal posebne selekcije. Rezultat? Galerija.

Update: Baje da se je Say Hello zavrtel malo pred sedmo uro zjutraj. Žal sem bil takrat že v bližini doma in tega nisem vedel 🙂