Urban Art Forms Festival 2010 @ Wiesen

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 06-06-2010

David Guetta <3 you!

David Guetta <3 you!

Minuli vikend se je v Avstriji dogajal festival Urban Art Forms z velikimi imeni, kot so David Guetta, Carl Cox, Armand van Helden, Sven Väth, Sebastien LegerThe Japanese Popstars in še in še.

Za festival sem izvedel šele dober teden nazaj in takoj sem poslal mail organizatorjem. Slednji so me zavrnili, češ da sem kake dva mesca prepozen in naj jim pišem drugo leto vsaj tri mesece prej.

Z odgovorom, jasno, nisem bil zadovoljen, zaradi česar sem se obrnil na Deckyja iz Japanese Popstars, ki pa mi je v nekaj minutah uredil dve VIP in PRESS vstopnici za festival. Ni kaj, Irci so zakon!

Zaradi obveznosti sem šel na festival “samo” v petek, saj mi je bilo bistvenega pomena priti na TJP. Prijazni Avstrijci so me spustili celo na oder, kamor praviloma ne bi smel brez backstage prepustnice. TJP so naju kasneje povabili celo v njihov backstage, ki je bil v bistvu vagon na bivši železnici.

galeriji boste videli večinoma TJP, Heldna in pa Guetto. Za nameček pa prilagam še video.

Springten @ Graz

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 17-05-2010

Gary Curran - The Japanese Popstars

Gary iz The Japanese Popstars

Kot najbrž že veste, sem pretekle štiri dni preživel v Gradcu na največjem pomladnem elektro festivalu v tem delu Evrope – Springten.

Za festival sem izvedel čisto slučajno, ko sem po internetu iskal, če bodo The Japanese Popstars nastopali kje v moji bližini. Na kratko: gre za 3 Irce, ki so me totalno navdušili na lanskem Exitu in na njihovem zadnjem albumu We Just Are: Live v knjižici uporabili kar nekaj mojih fotk iz tam.

Seveda sem Avstrijcem takoj pisal za akreditacijo, le-ti pa so bili nad mojim delom tako navdušeni, da so me povabili k uradni ekipi fotografov – hotel 5 zvezdic, AAA akreditacija in vse, kar paše zraven.

Poleg mene je delalo še 5 fotografov, ki smo po vsakem norem večeru fotke nalagali na njihov uradni Flickr račun. Poleg velikega zadovoljstva šefa, ki mi je vsak dan govoril “Your photos are very perfect“, mi veliko pomeni tudi to, da so bile vsak dan prav moje med najbolj gledanimi.

Party se je odvijal po celem mestu, najbolj noro pa je bilo v štirih glavnih klubih – Dom Im Berg (ki je pravzaprav znotraj gore Schlossberg), OrpheumPostgarage in PPC, kjer so nastopali glavni zvezdniki festivala: The Japanese Popstars, Pendulum, Jahcoozi, Noze, Salm, Format:B, Zoot Woman, Drums of Death, Ebony Bones, Chicks on Speed,…

Osebno mi je bilo največje doživetje live performance The Japanese Popstars (video) ter navezovanje stikov z njimi. Komaj čakam na prihodnja sodelovanja

Galerija pa je razdeljena po dnevih: prvi, drugi, tretji in četrti.

Irska, here I come

Filed Under (Računalništvo) by MR Foto on 01-04-2010

Tagged Under : ,

Bamboo Pen & Touch

Bamboo Pen & Touch

Torej, kot mogoče veste, sem si včeraj v EPL končno kupil Wacom Bamboo. Grafično tablico si želim imeti pri svojem računalniku že od prvega dne, ko sem izvedel, da obstajajo.

Ni naključje, da se mi je kar naenkrat tako mudilo z nakupom. Dobil sem namreč izredno ponudbo iz Gung Ho! Recordings. Gre za založbo, ki zastopa The Japanese Popstars. Če se še spomnite, so slednji uporabili moje fotografije iz EXITa za potrebe albumske knjižice zadnjega albuma We Just Are: Live.

Čeprav zvenijo Japonsko, gre pravzaprav za 3 Irce, ki so ravno pred izdajo novega albuma. Ker so totalno navdušeni nad mojim delom, so želeli na novem albumu imeti izključno moje slike. Zaradi tega so me najprej povabili na Irsko, nato pa grem z njimi na turnejo po svetu. Cilj je narediti čim več norih fotk za noro ploščo, tako da Irska, here I come.

Ja, bil je lep prvi april.

EXIT 2009 @ Novi Sad

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 15-07-2009

Nasmejana Dubfire in Riche Hawtin pred nastopom

Nasmejana Dubfire in Riche Hawtin pred nastopom

Preteklih nekaj dni sem bil odsoten, saj sem se zadrževal na enem večjih in boljših evropskih festivalov, definitivno pa najboljšem v tem delu Evrope – EXIT 2009. Letošnji EXIT je bil že deseti po vrsti, zame pa je bil žal prvi.

Zakaj žal? Ker je to definitivno ena boljših stvari, na katerih sem bil v življenju. Praktično nimam nobene pripombe čez nobeno stvar. Organizacija na najvišjem nivoju – od skorajda vojaškega varovanja, nadvse prijaznega in ustrežljivega press centra, stalnega SMS obveščanja medijev, pošlihtanih akreditacij,…, vse, vse, vse je bilo tako dobro uštimano, da skoraj ni verjetno. Vsaj ne v primerjavi s katerokoli prireditvijo pri nas.

Da izjemnega line-upa na vseh 20-ih floorih sploh ne omenjam. Da, 20 različnih prizorišč je bilo. Od čisto majhnih s trubači, ki prenesejo dobrih 100 ljudi, pa do megalomanskega Main odra in Dance Arene, ki na sebi z lahkoto zadržujeta okoli 60.000 ljudi.

Zaradi pestre izbire sem se kar težko odločal kam bi šel. Prvi dan sem si ogledal vse odre, naslednje dni pa sem se največ zadrževal na glavnem odru in v plesni areni.

Ker je vseh artistov preveč, da bi jih našteval in linkal (600+), bom izpostavil samo tiste, ki so me res navdušili: The Herbaliser, celotna ekipa Circo Loco, Overdrive, Korn, Gui Boratto, Richie Hawtin B2B Dubfire, Elemental, Kraftwerk, Moby, Etienne De Crecy, Sebastian Ingrosso B2B Steve Angello, Madness, Elvis JacksonThe Prodigy, Marko Nastić B2B Valentino Kanzyani, The Japanese Popstars in finale letošnjega festivala Green Velvet B2B Carl Cox.

Po besedah organizatorja se je v 4-ih dneh na Petrovaradinski trdnjavi izmenjalo okoli 200.000 različnih ljudi oz. okoli 80.000 na dan (večina nas je bila tam vse 4 dni).

Zaradi boljše preglednosti sem galerijo razdelil po dnevih, se pravi: 1. dan, 2. dan, 3. dan, 4. dan, za nameček pa sem pripravil še krajši pregled dogajanja na dance areni v filmčku.