Gossip @ Itak Džafest – Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 26-06-2010

Energična pevka Beth Ditto

Energična pevka Beth Ditto

Včeraj smo v Križankah videli še en koncert iz serije Džafest1. Tokrat so nastopili ameriški Gossip, predskupina pa so jim bili domači Adam.

Adami so sicer igrali pred še nezapolnjenimi Križankami, a so kljub temu dobro preigrali večino njihove plate Alfa. Občinstvo je na njih reagiralo odlično, glede na to, da ni bilo videti, da bi sploh kdo poznal njihove komade.

Ob prihodu Gossipov, pa so bile Križanke skoraj povsem polne in tako je tudi ostalo do konca koncerta. Pevka Beth ima res ogromno energije – stalno skače, teče gor in dol po odru, odlično komunicira s publiko,…

Ne bom rekel, da sem za Gossip slišal prvič, a poznal jih prav dobro nisem. Glede na slišano mi je kar malo žal, saj imajo res zanimivo glasbo. Nekateri jih opišejo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago, čeprav se meni osebno slišijo preprosto kot indie-rock band, ki ima pač odličen vokal.

Slišalo in videlo se je, kot skoraj vedno v Križankah, odlično. Več pa v galeriji.

  1. BTW Še vedno ne vem, kaj to pomeni []

Adam – Alfa @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 08-05-2010

Peter Dekleva

Dekleva pred razprodanim Ortom

Včeraj se je v Orto baru zgodila promocija za enega najbolj vročih albumov ta hip na slovenskem trgu – Alfa skupine Adam.

Naj na hitro povzamem, za tiste, ki ne veste, za kaj se gre. Adam je skupina, ki jo najbrž poznate po misterioznem video spotu Odnosi med srečnimi, s katerim so pred časom naredili pravo zmedo v slovenskem glasbenem prostoru. Nihče ni vedel, kdo so ta dekleta in kako lahko skupaj spravijo tak komad.

Prej ali slej se je vse razvedelo in Adam so nastopili v živo na RSQ Launchu in kasneje samostojno na lanskem Ortofestu. Obakrat sem bil nad njimi totalno navdušen in vedno napisal, da si želim čim prej poslušati vse to na plati.

Ko so se res začeli snemalni dnevi, so me fantje poklicali, če bi lahko prišel malo poslikati in posneti, kako poteka snemanje. Rezultat je najnovejši video spot za zadnji singl Otroci brzine. Res sem presenečen, kako nor in drugačen spot je nastal iz mojih posnetkov.

Poleg mene so snemali tudi sami in tako ustvarili enega bolj odmevnih internetnih glasbenih presežkov v našem prostoru – Alfablog. Tam si lahko ogledate nastajanje vsakega komada na plati posebej in dejansko pogledate v ozadje nastajanje takega izjemnega albuma.

Tako, zdaj veste, kdo in kaj so Adam, zato vas prepustim le še užitkom galerije.

Adam @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 05-04-2009

Tagged Under : ,

Dado moli za dober koncert

Dado moli za dober koncert

Peti večer letošnjega Ortofesta v Orto Baru je zaznamoval prvi samostojen nastop skupine Adam. Lahko bi rekel, da je šlo za enega bolj pričakovanih koncertov tega Ortofesta, kar se je videlo tudi na odzivu medijev, ki je bil tokrat ogromen – fotografov je bilo skoraj preveč.

Adame sem prvič v živo videl na RSQ Launchu, kjer so me naravnost šokirali, zato je bil včerajšnji koncert tudi na mojem koledarju večkrat podčrtan in obkrožen.

Morda skupine ne poznate po imenu, skoraj gotovo pa poznate njihov komad Odnosi Med Srečnimi, ki je bil dve leti nazaj stalnica na slovenskih glasbenih postajah. Če pa ne poznate niti tega, pa 100% poznate vsaj enega od članov skupine. Adam namreč sestavljajo Damir Lisica (Dado) na vokalu, Anej Kočevar na basu, Peter Dekleva na kitari ter Gregor Jakac na bobnih.

Takoj ob prihodu me je prijetno presenetilo dejstvo, da so na playlisti izključno avtorski komadi in da jih je kar 16, kar je definitivno kazalo na to, da so bili Adam kar nekaj časa skupaj zaprti in pridno vadili ter delali komade.

Rezultat pa je več kot le viden – komadi so izvrstni, izvedba pa še milijon-krat boljša. Kako Deklevi uspe vse tiste zvoke spraviti iz njegove kitare, pa najbrž ni jasno nikomur razen njemu.

Skratka še enkrat bom zapisal isto, kot sem po njihovem prejšnjem koncertu: HOČEM PLATO ČIMPREJ!!!

Še galerija.

RSQ Launch

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-05-2008

Tagged Under : ,

Kot sem napovedal, se je v Gali Hali včeraj zgodil RSQ Launch koncert. Za 4,5€ se je dalo kupiti najbolje zdizajnirano glasbeno revijo pri nas, zaraven, ki na 66 straneh prinaša ogromno zanimive vsebine, zraven pa pride še CD Sphericube – Jugda. Revijo lahko kupite še 24.5. v Mariboru in Luciji, ter 28.5. v KUDu FP, ali pa jo naročite na dom.

Koncert so začeli Adam. Band z odlično zasedbo – Dado in Anej iz Anavrinov, ter Zava in Dekleva iz Srečne mladine. Nekateri ste že slišali za njihov komad Odnosi med srečnimi, katerega videospot je prinesel precej zanimanja okoli te skupine.

Koncert je bil odličen, glasba zelo dobra, komaj čakam, da stvar doživi svojo pravo podobo na enem albumu, da lahko v komade pridejo vsi detajli.

Po nekajminutni pavzi so nadaljevali Sphericube, ki so uživali švohotno rdečo luč, saj je zadaj tekla videoprojekcija. Brez fleša tokrat ni šlo, zato nisem prav dolgo stal pod odrom. Pa še glasba ni ravno moj stil, čeprav ne dvomim, da gre za kvalitetno glasbo, saj je veliko gledalcev vidno uživalo.

Še galerija.