Itak Džafest: Plan B

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 20-02-2011

Plan B

Razpoloženi Plan B

Včeraj zvečer se je v Kino Šiška zgodil še zadnji koncert Džafest trilogije. Sicer bi se le-ta moral zgoditi že oktobra, a so Goldfrapp zadnji trenutek odpovedali.

Po Florence And The Machine ter Gossip je bil tokrat v gostih Benjamin Paul Ballance-Drew ali umetniško Plan B. Čeprav sta bila oba predhodna koncerta dobra, pa je bil ta včeraj zgodba zase. Že zelo dolgo časa nisem na odru videl toliko pozitivne energije od prav vseh nastopajočih.

Koncert se je začel z neverjetnim beatbox performansom iz ust FaithSFX. Videl in slišal sem že precej beatboxerjev, vendar pa je bilo to enostavno izvenzemeljsko. Sploh si ne morem predstavljati, kako je izustil vse tiste efekte in hkrati še pel. Res nepozabno.

Za njim pa je prišel Plan B z odlično spremljevalno skupino, ki je, kot sem že omenil, kar izžarevala pozitivo. Razpoložena publika jim je to vračala in na koncu smo v tem koncertu prav vsi zelo uživali. Res odlično.

Še galerija in pa krajši video.

Gossip @ Itak Džafest – Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 26-06-2010

Energična pevka Beth Ditto

Energična pevka Beth Ditto

Včeraj smo v Križankah videli še en koncert iz serije Džafest1. Tokrat so nastopili ameriški Gossip, predskupina pa so jim bili domači Adam.

Adami so sicer igrali pred še nezapolnjenimi Križankami, a so kljub temu dobro preigrali večino njihove plate Alfa. Občinstvo je na njih reagiralo odlično, glede na to, da ni bilo videti, da bi sploh kdo poznal njihove komade.

Ob prihodu Gossipov, pa so bile Križanke skoraj povsem polne in tako je tudi ostalo do konca koncerta. Pevka Beth ima res ogromno energije – stalno skače, teče gor in dol po odru, odlično komunicira s publiko,…

Ne bom rekel, da sem za Gossip slišal prvič, a poznal jih prav dobro nisem. Glede na slišano mi je kar malo žal, saj imajo res zanimivo glasbo. Nekateri jih opišejo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago, čeprav se meni osebno slišijo preprosto kot indie-rock band, ki ima pač odličen vokal.

Slišalo in videlo se je, kot skoraj vedno v Križankah, odlično. Več pa v galeriji.

  1. BTW Še vedno ne vem, kaj to pomeni []

Florence And The Machine @ Kino Šiška

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 26-05-2010

Florence Leontine Mary Welch

Florence Leontine Mary Welch

V novem sklopu Itak Džafest1 koncertov smo imeli včeraj priložnost videti angleške Florence And The Machine. Ni to band tipa The Killers, a nekaj takega nas bojda še čaka v prihodnjih mesecih.

Na žalost sam band in njihovo glasbo bolj slabo poznam, zato sem le nemo spremljal norenje in petje množice ob vseh komadih. Sicer sem imel pred koncertom dober namen jih preposlušati, vendar mi je poplava obveznosti za fakulteto prekrižala načrte.

Koncert je bil na visokem nivoju, prav tako tudi varnostniki, kar je v Sloveniji prej izjema, kot pravilo. Mogoče je bil fotografski prostor malce preozek, saj se je bilo po njem skoraj nemogoče gibati, ampak je kar je.

Dvorana je bila baje razprodana, čeprav je bilo še vseeno precej prostora za dihati in sprehajati se – z lahkoto bi napokali notri še kakšnih 100, 200 ljudi, vendar to očitno niti ni bila organizatorjeva želja.

Kritika leti edino na slabo ozvočenje oz. povedano drugače – v različnih mestih po dvorani se sliši ali večinoma nizke tone ali večinoma visoke tone ali pa le prepleten nerazpoznaven šunder.

Za konec pa še galerija.

  1. seriously kaj naj bi to pomenil? []

The Killers @ Hipodrom Stožice

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 08-06-2009

Na hipodromu Stožice se je včeraj zgodil en večjih koncertov tega leta v naših krajih – na obisk je namreč prišla skupina iz Las Vegasa – The Killers. Skupina, najbolj poznana po hitih Human, Mr. Brightside, Smile Like You Mean It, Spaceman in mnogih drugih, je v organizaciji agencije Pristop in medijski ter finančni podpori mobilnega operaterja Mobitel na hipodrom pripeljala zavidljivo veliko število mladih, ki so prišli uživati ob dobri glasbi.

Za ogrevanje pred velikim nastopom sta poskrbeli skupini Non in pa Dan D, pred, med ter po vsaki skupini, pa sta ljudi zabavala Rdyo DJs. Vse skupaj se je začelo ob, za Slovenijo, precej zgodnji uri – 18:00, Killersi pa so prišli na vrsto že ob 21:00. Ker pa smo Slovenci navajeni hoditi na koncerte najmanj eno uro kasneje, se je tudi stadion dobro napolnil šele tik pred koncem koncerta, vseeno pa je bilo vzdušje tam naravnost fantastično.

Moram omeniti tudi vrhunski VIP prostor, saj kaj takega, na podobnih zadevah, pri nas še ni bilo. Ni da ni. Do ogromnega VIP šotora je bil speljan tepih, da se tudi v primeru slabega vremena VIPovci ne bi umazali, šotor je bil ogromen s svojim ozvočenjem, svojim šankom (kjer je bilo vse brezplačno, ponudba pa na najvišjem nivoju) ter svojim odrom (kjer je po Killersih nastopila skupina Eskobars). VIP tribuna je bila zelo velika, pa tudi pred njo je bilo veliko prostora, tako da si je vsak lahko našel prostor zase.

Največji (in najbrž edini) minus tega dogodka pa je bila izključna prepoved fotografiranja. Nismo smeli pod oder, niti pro opreme nismo smeli prinesti s sabo. Posledica tega je bila, da smo bile na VIPu iste fotografske face, ki smo vedno po takšnih eventih, v rokah pa smo imeli igračke – kompaktne fotoaparate.

Fotkanje torej ni bila prioriteta, vseeno pa sem naredil nekaj slikc in en filmček (HQ):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XIwDJyDxbsA[/youtube]