The Killers @ Hipodrom Stožice

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 08-06-2009

Na hipodromu Stožice se je včeraj zgodil en večjih koncertov tega leta v naših krajih – na obisk je namreč prišla skupina iz Las Vegasa – The Killers. Skupina, najbolj poznana po hitih Human, Mr. Brightside, Smile Like You Mean It, Spaceman in mnogih drugih, je v organizaciji agencije Pristop in medijski ter finančni podpori mobilnega operaterja Mobitel na hipodrom pripeljala zavidljivo veliko število mladih, ki so prišli uživati ob dobri glasbi.

Za ogrevanje pred velikim nastopom sta poskrbeli skupini Non in pa Dan D, pred, med ter po vsaki skupini, pa sta ljudi zabavala Rdyo DJs. Vse skupaj se je začelo ob, za Slovenijo, precej zgodnji uri – 18:00, Killersi pa so prišli na vrsto že ob 21:00. Ker pa smo Slovenci navajeni hoditi na koncerte najmanj eno uro kasneje, se je tudi stadion dobro napolnil šele tik pred koncem koncerta, vseeno pa je bilo vzdušje tam naravnost fantastično.

Moram omeniti tudi vrhunski VIP prostor, saj kaj takega, na podobnih zadevah, pri nas še ni bilo. Ni da ni. Do ogromnega VIP šotora je bil speljan tepih, da se tudi v primeru slabega vremena VIPovci ne bi umazali, šotor je bil ogromen s svojim ozvočenjem, svojim šankom (kjer je bilo vse brezplačno, ponudba pa na najvišjem nivoju) ter svojim odrom (kjer je po Killersih nastopila skupina Eskobars). VIP tribuna je bila zelo velika, pa tudi pred njo je bilo veliko prostora, tako da si je vsak lahko našel prostor zase.

Največji (in najbrž edini) minus tega dogodka pa je bila izključna prepoved fotografiranja. Nismo smeli pod oder, niti pro opreme nismo smeli prinesti s sabo. Posledica tega je bila, da smo bile na VIPu iste fotografske face, ki smo vedno po takšnih eventih, v rokah pa smo imeli igračke – kompaktne fotoaparate.

Fotkanje torej ni bila prioriteta, vseeno pa sem naredil nekaj slikc in en filmček (HQ):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XIwDJyDxbsA[/youtube]