Ritem mladosti 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 11-09-2010

Agnes Emilia Carlsson

"Zvezdnica" Agnes

Kot zadnjih nekaj let kmalu po začetku šolskega leta, se je tudi včeraj pred Kolosejem odvijal Ritem mladosti.

Letos je bilo za spremembo lepo vreme in relativno prijetne temperature za september, kar je vplivalo na obisk – zbrala se je namreč res velika množica, sicer predvsem mladoletna, ampak vseeno.

Tudi tokrat je nastopilo precej slovenskih glasbenikov, sam pa sem prišel ravno na Billyse, ki me, kot vedno, niso pustili hladnega.

Za Billysi je prišla April, za njo pa Omar Naber s svojim bendom, zaradi katerega sem včeraj sploh vzel fotoaparat s seboj, saj me je poprosil za nekaj frišnih dobrih slik.

Seveda ne more nobena prireditev v Ljubljani miniti brez prisotnosti Zokija, sploh pa zdaj pred volitvami. Sicer ne vem, koliko procentov publike ima volilno pravico, ampak pokazati se je vseeno treba.

Naslednji je oder zasedel Trkaj, ki še vedno ve, kako dvigniti mlado publiko v zrak. Za njim pa so prišli Dan D, brez katerih tako ali tako ne more miniti nobena dobra open-air prireditev v Sloveniji.

Nato pa je bila na sporedu “zvezdnica” Agnes. Ne vem kakšna zvezdnica je to, a sam sem zanjo slišal prvič. Tudi za pogledati je “bolj dec, kot baba”, glasu pa sploh nima nobenega in “poje” čez playback. Pa še to samo 3 komade. Internacionalna Petra Slapar bi se lahko reklo.

Večer so zaključili še eni stalni gostje podobnih prireditev – Big Foot Mama, ko pa so mladoletni morali že iti, pa je prišel še Gramophonedzie, ki je nato nadaljeval tudi after party v InBoxu.

Še galerija.

The Killers @ Hipodrom Stožice

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 08-06-2009

Na hipodromu Stožice se je včeraj zgodil en večjih koncertov tega leta v naših krajih – na obisk je namreč prišla skupina iz Las Vegasa – The Killers. Skupina, najbolj poznana po hitih Human, Mr. Brightside, Smile Like You Mean It, Spaceman in mnogih drugih, je v organizaciji agencije Pristop in medijski ter finančni podpori mobilnega operaterja Mobitel na hipodrom pripeljala zavidljivo veliko število mladih, ki so prišli uživati ob dobri glasbi.

Za ogrevanje pred velikim nastopom sta poskrbeli skupini Non in pa Dan D, pred, med ter po vsaki skupini, pa sta ljudi zabavala Rdyo DJs. Vse skupaj se je začelo ob, za Slovenijo, precej zgodnji uri – 18:00, Killersi pa so prišli na vrsto že ob 21:00. Ker pa smo Slovenci navajeni hoditi na koncerte najmanj eno uro kasneje, se je tudi stadion dobro napolnil šele tik pred koncem koncerta, vseeno pa je bilo vzdušje tam naravnost fantastično.

Moram omeniti tudi vrhunski VIP prostor, saj kaj takega, na podobnih zadevah, pri nas še ni bilo. Ni da ni. Do ogromnega VIP šotora je bil speljan tepih, da se tudi v primeru slabega vremena VIPovci ne bi umazali, šotor je bil ogromen s svojim ozvočenjem, svojim šankom (kjer je bilo vse brezplačno, ponudba pa na najvišjem nivoju) ter svojim odrom (kjer je po Killersih nastopila skupina Eskobars). VIP tribuna je bila zelo velika, pa tudi pred njo je bilo veliko prostora, tako da si je vsak lahko našel prostor zase.

Največji (in najbrž edini) minus tega dogodka pa je bila izključna prepoved fotografiranja. Nismo smeli pod oder, niti pro opreme nismo smeli prinesti s sabo. Posledica tega je bila, da smo bile na VIPu iste fotografske face, ki smo vedno po takšnih eventih, v rokah pa smo imeli igračke – kompaktne fotoaparate.

Fotkanje torej ni bila prioriteta, vseeno pa sem naredil nekaj slikc in en filmček (HQ):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XIwDJyDxbsA[/youtube]