David Guetta @ Stožice

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 18-12-2010

David Guetta pred nabitimi Stožicami

David Guetta pred nabitimi Stožicami

Včeraj se je v Stožicah odvijal največji party tega leta v Sloveniji, v goste je namreč prišel David Guetta.

Le kdo ne pozna 43-letnega Francoza, ki je prvi korak proti množicam naredil 2001 z megahitom Just A Little More Love, nato ta uspeh presegel s še večjim hitom The World is Mine, od izdaje Pop Life (2007) do danes pa prevzema prva mesta na glasbenih lestvicah s skoraj vsemi singli in albumi, ki jih izda.

Več kot očitno ima precejšnje število oboževalcev tudi v Sloveniji, saj so bile Stožice malodane razprodane – razen rdečega ringa (čisto na vrhu) je bilo vse bolj ali manj zapolnjeno.

Me je pa Guetta včeraj precej presenetil – letos sem ga namreč že videl na Exitu v Novem Sadu ter na Urban Art Forms v Wiesnu. Obakrat me je razočaral s komercialnimi remiksi, neaktualnimi komadi ter slabim “vodenjem” publike, tokrat pa je bilo povsem drugače.

Nemalokrat smo lahko slišali dubstep ritme, v izboru ni manjkal niti Deadmau5, lastne produkcije je vrtel relativno malo,… skratka res čisto drugačen nastop, kot sem ga od njega navajen. Pohvalno.

Še galerija in kratek video.

The Killers @ Hipodrom Stožice

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 08-06-2009

Na hipodromu Stožice se je včeraj zgodil en večjih koncertov tega leta v naših krajih – na obisk je namreč prišla skupina iz Las Vegasa – The Killers. Skupina, najbolj poznana po hitih Human, Mr. Brightside, Smile Like You Mean It, Spaceman in mnogih drugih, je v organizaciji agencije Pristop in medijski ter finančni podpori mobilnega operaterja Mobitel na hipodrom pripeljala zavidljivo veliko število mladih, ki so prišli uživati ob dobri glasbi.

Za ogrevanje pred velikim nastopom sta poskrbeli skupini Non in pa Dan D, pred, med ter po vsaki skupini, pa sta ljudi zabavala Rdyo DJs. Vse skupaj se je začelo ob, za Slovenijo, precej zgodnji uri – 18:00, Killersi pa so prišli na vrsto že ob 21:00. Ker pa smo Slovenci navajeni hoditi na koncerte najmanj eno uro kasneje, se je tudi stadion dobro napolnil šele tik pred koncem koncerta, vseeno pa je bilo vzdušje tam naravnost fantastično.

Moram omeniti tudi vrhunski VIP prostor, saj kaj takega, na podobnih zadevah, pri nas še ni bilo. Ni da ni. Do ogromnega VIP šotora je bil speljan tepih, da se tudi v primeru slabega vremena VIPovci ne bi umazali, šotor je bil ogromen s svojim ozvočenjem, svojim šankom (kjer je bilo vse brezplačno, ponudba pa na najvišjem nivoju) ter svojim odrom (kjer je po Killersih nastopila skupina Eskobars). VIP tribuna je bila zelo velika, pa tudi pred njo je bilo veliko prostora, tako da si je vsak lahko našel prostor zase.

Največji (in najbrž edini) minus tega dogodka pa je bila izključna prepoved fotografiranja. Nismo smeli pod oder, niti pro opreme nismo smeli prinesti s sabo. Posledica tega je bila, da smo bile na VIPu iste fotografske face, ki smo vedno po takšnih eventih, v rokah pa smo imeli igračke – kompaktne fotoaparate.

Fotkanje torej ni bila prioriteta, vseeno pa sem naredil nekaj slikc in en filmček (HQ):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XIwDJyDxbsA[/youtube]