Magnifico Balcountry Quartet @ Festivalna dvorana, Bled

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-10-2009

Magnifico v elementu

Magnifico v elementu

Kot najbrž veste, je Magnifico spet na turneji po Sloveniji. Včeraj sem ga šel pogledat v festivalno dvorano na Bled in, pričakovano, ni razočaral.

Preprosto poimenovani Balcountry Quartet poleg Magnifica sestavljajo mojstri Robert Pikl na kitari, Anže Langus PetrovićDagi na kontrabasu in Schatz! na bobnih, ekipi pa se občasno pridružita še Luka Ipavec in Jure Gradišnik na trobilih, ki poskrbita za balkanski prizvok.

Vzdušje na tej turneji je nekoliko bolj umirjeno in intimno, kot smo ga mogoče vajeni. Sedeči koncerti se odvijajo v lokalnih dvoranah, nastopajoči pa so večino časa pri miru na svojih stolih, od kjer umirjeno in sproščeno polnijo dvorano z vrhunskimi komadi.

Poleg zanimivih priredb starih komadov v jazz – country – balkan stilu, smo bili na koncertu deležni še kratkih duhovitih poezij izpod Magnificovih rok, ki si jih lahko preberete tudi na njegovi strani, v kolikor se prej registrirate.

Napovedanih je še kar nekaj koncertov, tako, da vam ogled (vsaj) enega izmed njih zelo priporočam.

Še galerija.

The Professors

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 05-07-2009

Jure bdi nad Tilnom

V festivalni dvorani Bled se je 3.7.2009 zgodila predstava The Professors v ideji in izvedbi famoznega dua Jure Godler in Tilen Artač, bolj znanega pod imenom GodArt.

Šlo je za svetovno premiero spektakla debakla, kjer sta umetnika združila vse ustvarjalne moči in talente, ki jih premoreta. V uri in pol sta na odru prikazala podobo človeške zgodovine glasbe, spojene z osebnimi nadrealističnimi pogledi, obarvano s prefinjenim humorjem in vrhunskimi iluzijami vpetimi v vsebino.

Definitivno gre za odlično in dovršeno predstavo, o čemer priča tudi dejstvo, da jo bosta v kratkem predstavila čez lužo. Po drugi strani pa to žal pomeni, da je pri nas še nekaj časa ne bo. Naslednja bo na sporedu šele 5. oktobra v dvorani Union, vendar bo ta skupaj z legendarnim Michaelom Winslowom, tako, da bo najbrž še boljša.

Čeprav morate predstavo videti v živo, pa vam vseeno lahko ponudim nekaj utrinkov iz predstave v galeriji, ter kratek filmček z Juretovim opisom predstave.