Michael Winslow in GodArt @ Union

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 06-10-2009

Trio WinGodArt

Trio WinGodArt

V veliki dvorani Grand hotela Union se je včeraj zgodila unikatna predstava – najprej je nastopil duo GodArt s predstavo The Professors, v drugem delu pa je nostopil mož tisočerih zvokov Michael Winslow.

Jure Godler in Tilen Artač sta v našem prostoru že tako ali tako imeni, ki garantirata odlično in malce drugačno predstavo. V tej izvedbi predstave Profesorja je spet nekaj novih trikov, malce drugačna glasba,…, skratka odbito in vrhunsko.

Če vam ime Michael Winslow morda ne zveni znano, se morate samo spomniti neštetokrat predvajanih TV filmov Policijska akademija. V teh filmih je najbolj izstopal kadet Larvell Jones – ustvarjal je glasove, ki so lahko nadomestili katerikoli drug zvok. In igralec, ki ga je igral je Michael Winslow.

Tip lahko res iz ust spravi praktično vse zvoke – od električnih kitar, beatboxa, streljanja,…, ni da ni. Res da s pomočjo nekaterih mikrofonskih efektov, vendar na koncu se sliši noro.

Predstava (skupaj z vmesno pavzo) traja skoraj tri ure, v njej pa se boste naužili dobre glasbe, zanimivih skečev, si pulili lase ob nedojemljivih trikih, predvsem pa se boste dodobra nasmejali, zato vam obisk predstave toplo priporočam.

Še galerija.

The Professors

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 05-07-2009

Jure bdi nad Tilnom

V festivalni dvorani Bled se je 3.7.2009 zgodila predstava The Professors v ideji in izvedbi famoznega dua Jure Godler in Tilen Artač, bolj znanega pod imenom GodArt.

Šlo je za svetovno premiero spektakla debakla, kjer sta umetnika združila vse ustvarjalne moči in talente, ki jih premoreta. V uri in pol sta na odru prikazala podobo človeške zgodovine glasbe, spojene z osebnimi nadrealističnimi pogledi, obarvano s prefinjenim humorjem in vrhunskimi iluzijami vpetimi v vsebino.

Definitivno gre za odlično in dovršeno predstavo, o čemer priča tudi dejstvo, da jo bosta v kratkem predstavila čez lužo. Po drugi strani pa to žal pomeni, da je pri nas še nekaj časa ne bo. Naslednja bo na sporedu šele 5. oktobra v dvorani Union, vendar bo ta skupaj z legendarnim Michaelom Winslowom, tako, da bo najbrž še boljša.

Čeprav morate predstavo videti v živo, pa vam vseeno lahko ponudim nekaj utrinkov iz predstave v galeriji, ter kratek filmček z Juretovim opisom predstave.

18 let Radia Ga-Ga

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 14-04-2008

Tagged Under : , ,

Radio Ga Ga je edina oddaja na Radiu Slovenija, ki je vredna poslušanja. Ker v petek dopoldne praviloma nimam časa, jo redno spremljam preko Podcasta. Občudujem prav vse, ki ustvarjajo oddajo oz. so jo ustvarjali v preteklosti.

Ta petek je poteklo natanko 18 let od prve oddaje, zato sem poklical Godlerja, če lahko pridem malo svetit, kako stvar poteka. Že prejšnji teden sem v Medvodah “v živo” spoznal celotno ekipo, tokrat pa sem jih gledal kar v studiu.

Tokratna oddaja je bila prva v 18-ih letih, ki je (vsaj približno) potekala po scenariju. Bistvo je bilo predstaviti vsa obdobja gagaja, kdaj je kdo prišel in kaj je le-ta doprinesel.

Od zdajšnje ekipe je (razen Hribarja, ki je stvar začel) prvi prišel Jure Mastnak z imitiranjem Ališiča, Bučarja, Klemenčiča in še nekaterih. Naslednja je bila Jasna Kuljaj z imitiranjem Helene. Medtem, ko je Mastnak vztrajno dodajal like (in jih še dodaja), je Jasna ostala le pri Heleni.

Za njo je prišel Marjan Šarec z imitiranjem Raca, Krivica, Mateja, ter like zalo hitro tudi dodajal. Mislim, da ima Šarec največ likov v trenutni ekipi, najbolj prepoznaven pa je z likom Serpentinška.

Nato sta skupaj prišla (sošolca v srednji šoli) Tilen Artač in Jure Godler, vsak s svojimi, precej dodelanimi liki. Godler se je osredotočil bolj na tujce (Bush, Blair, Bean…), Artač pa na domače (Podobnik, Svetlana,…).

Zadnji se je ekipi pridružil Klemen Slakonja z imitiranjem glasbenikov. Najbolj znana njegova stvaritev je komad Meja / Granica, ki je (tudi po moji zaslugi) postala YouTube zvezda.

Skratka bilo je fino, upam, da te oddaje nikoli ne skinejo z radia. Še galerija.

Otvoritev prenovljenega portala Točno To!

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 22-02-2008

Nekateri morda že veste, večina pa še ne – moj novi “delodajalec” je danes prenovljeni spletni portal Točno To!. Fotografski kruh je star in trd, zato fotografi iščemo priložnosti na vsakem koraku. Pri meni se je začelo pri e-Fotoportalu, nadaljevalo pri RockOnNet-u, potem pa sem počasi prerasel nenagrajevalno delo in začel pri Lajf-u. Tudi tu so kmalu pokazali svojo temno stran z nenavadnimi zahtevami, zaradi česar sem v zadnjem času slikal samo iz lastnega užitka in samo zase.

Tu pa je prišla na vrsto moč blogov, saj me je Urša s portala Točno To! našla ravno preko mojega bloga. Pred današnjim dnem je tocnoto.si zgledal zelo bogo, danes pa je zasijal v povsem novi luči. Precej stvari je potrebno še dodelati, vendar je že to, kar je vidno trenutno, ogromen korak naprej.

Portal je ob otvoritvi v Bachusu včeraj priredil veliko zabavo v Hollywoodskem stilu. Na prireditvi je bilo veliko znanih imen slovenske “estrade”, glavna stvar pa je bil program. Le-tega je povezoval Anžej Dežan, nastopili pa so Jure Godler (kot Bush, Milka in Elvis), Klemen Slakonja (kot Jan Plestenjkak), Vlado Pilja (kot Lepi Dasa), Vid Valič (stendAp), glavna in zaključna zvezda pa je bil Omar.

Skratka gre za nov portal v že tako močni konkurenci, vendar mislim, da ima ob precej močni medijski podpori Radia Hit že v štartu ogromno prednost pred ostalimi.

Zaželimo mu veliko sreče z ogledom galerije.

Jure Godler na Hri-Barju

Filed Under (Ostalo, Video) by MR Foto on 06-12-2007

Tagged Under :

Kot vsi gledalci Hri-Barja najbrž veste, ima Jure Godler že dolgo svojo “rubriko”, kjer imitira določeno znano osebnost. Naredil sem video zadnjih 4ih imitacij, kjer imitira naslednje znane osebnosti: Jay Leno, Jamie Oliver, Adolf Hitler in Bruce Willis. Pri zadnji mu na pomoč pride tudi Jure Mastnak s Stevenom Seagalom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q2O_FAIMGcQ[/youtube]

Če bom imel čas in če boste zainteresirani, bom pobrskal še po starejših oddajah in se še malo pozabaval. Fant ima talent. Veliko tega…

Update: RTV Slovenija je odstranila video zaradi kršenja avtorskih pravic…