Slovenska popevka 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-09-2009

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Za razliko od lanske (in vseh poprejšnjih), se letos Slovenska popevka ni zgodila v Križankah, ampak v prvem in drugem studiu RTV Slovenija. V studiu 1 so se zvrstile vse tekmovalne skladbe, v studiu 2 pa so prirejali stare uspešnice na 100 in 1 način.

Nastopili oz. tekmovali so (v vrstnem redu nastopanja): Aleksandra Cavnik, Sendi, Samuel Lucas, Manca Špik, Regina, Gašper Rifelj, Juliette Justine, Romana Kranjčan, Apolonia, Anika Horvat, Prifarski Muzikanti, ter Tomaž Domicelj in Srdjan Marjanović.

Za najboljše besedilo je bila nagrajena Ti Veš, ki jo je izvajal Gašper Rifelj, tekst pa je napisala Miša Čermak. Za najboljšo interpretacijo je bila nagrajena Samo Ti, ki jo je izvajala Anika Horvat. Nagrado za mladega in perspektivnega avtorja je prejel Andrej Vozlič aka. Juliette Justine.

Nagrado občinstva so, na veliko presenečenje vseh v studiu, pobrali Prifarski Muzikanti s pesmijo Tisti Nekdo, katere avtor je Žiga Bižal. Po izboru komisije pa je bila še enkrat najboljša Anika Horvat s pesmijo Samo Ti, ki pa jo je ustvaril Rudi Bučar.

Še galerija.

Slovenska popevka 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 18-09-2008

Anžej presrečen ob zmagi

Anžej presrečen ob zmagi

Na slovenski popevki me že dolgo ni bilo – pravzaprav sem bil samo enkrat, takrat ko sem še mislil, da “držim boga za jajca”, ko sem bil tam s PRESS ovratnico.

Zdaj je scena drugačna in je to čisto običajna zadeva, pa še udeležil sem se je direktno po celodnevnem slikanju na slovenskem alpskem maratonu ter neprespani noči, kar mi je še dodatno zbijalo motivacijo. Da sploh ne omenjam ledenih temperatur, ki so obdajale prisotne v Križankah.

Prireditev sta (humorno?) vodila Tajda Lekše in Jure Ivanušič. Če je Tajda na momente res nasmejala, pa je bil Jure povsem neprepričljiv ter deloval prisiljeno.

Ob poslušanju (in gledanju) 12 nastopajočih mi je bilo še pred koncem vse jasno. Marko Vozelj ve kako se pridobi slovenske glasove, zaradi česar so ob njem plesale 4 perfektne lepotice, Anžej Dežan pa je izbral res kvalitetno ter zahtevno skladbo, ki je obrestovala svoje sadove pri komisiji.

Še najbolj na celi prireditvi me je navdušila lanskoletna zmagovalna skladba Damjane Golavšek, ki je v živo v ženskem duetu res izpadla fenomenalno.

Še galerija.

Otvoritev prenovljenega portala Točno To!

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 22-02-2008

Nekateri morda že veste, večina pa še ne – moj novi “delodajalec” je danes prenovljeni spletni portal Točno To!. Fotografski kruh je star in trd, zato fotografi iščemo priložnosti na vsakem koraku. Pri meni se je začelo pri e-Fotoportalu, nadaljevalo pri RockOnNet-u, potem pa sem počasi prerasel nenagrajevalno delo in začel pri Lajf-u. Tudi tu so kmalu pokazali svojo temno stran z nenavadnimi zahtevami, zaradi česar sem v zadnjem času slikal samo iz lastnega užitka in samo zase.

Tu pa je prišla na vrsto moč blogov, saj me je Urša s portala Točno To! našla ravno preko mojega bloga. Pred današnjim dnem je tocnoto.si zgledal zelo bogo, danes pa je zasijal v povsem novi luči. Precej stvari je potrebno še dodelati, vendar je že to, kar je vidno trenutno, ogromen korak naprej.

Portal je ob otvoritvi v Bachusu včeraj priredil veliko zabavo v Hollywoodskem stilu. Na prireditvi je bilo veliko znanih imen slovenske “estrade”, glavna stvar pa je bil program. Le-tega je povezoval Anžej Dežan, nastopili pa so Jure Godler (kot Bush, Milka in Elvis), Klemen Slakonja (kot Jan Plestenjkak), Vlado Pilja (kot Lepi Dasa), Vid Valič (stendAp), glavna in zaključna zvezda pa je bil Omar.

Skratka gre za nov portal v že tako močni konkurenci, vendar mislim, da ima ob precej močni medijski podpori Radia Hit že v štartu ogromno prednost pred ostalimi.

Zaželimo mu veliko sreče z ogledom galerije.