Slovenska popevka 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-09-2009

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Za razliko od lanske (in vseh poprejšnjih), se letos Slovenska popevka ni zgodila v Križankah, ampak v prvem in drugem studiu RTV Slovenija. V studiu 1 so se zvrstile vse tekmovalne skladbe, v studiu 2 pa so prirejali stare uspešnice na 100 in 1 način.

Nastopili oz. tekmovali so (v vrstnem redu nastopanja): Aleksandra Cavnik, Sendi, Samuel Lucas, Manca Špik, Regina, Gašper Rifelj, Juliette Justine, Romana Kranjčan, Apolonia, Anika Horvat, Prifarski Muzikanti, ter Tomaž Domicelj in Srdjan Marjanović.

Za najboljše besedilo je bila nagrajena Ti Veš, ki jo je izvajal Gašper Rifelj, tekst pa je napisala Miša Čermak. Za najboljšo interpretacijo je bila nagrajena Samo Ti, ki jo je izvajala Anika Horvat. Nagrado za mladega in perspektivnega avtorja je prejel Andrej Vozlič aka. Juliette Justine.

Nagrado občinstva so, na veliko presenečenje vseh v studiu, pobrali Prifarski Muzikanti s pesmijo Tisti Nekdo, katere avtor je Žiga Bižal. Po izboru komisije pa je bila še enkrat najboljša Anika Horvat s pesmijo Samo Ti, ki pa jo je ustvaril Rudi Bučar.

Še galerija.

Miss Športa 2009

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 19-04-2009

Tagged Under : , ,

Miss Športa 2009 - Ajda Sitar

Miss Športa 2009 - Ajda Sitar

Čeprav nisem nek znan medij, pa imam zato kar nekaj izkušenj z organizatorji, ki berejo moje kritične zapise in se naslednje leto bolj potrudijo. Tokrat žal ni bilo tako, saj se je od lanske prireditve Miss Športa vse skupaj še poslabšalo, pa čeprav je bilo to skoraj nemogoče.

Edina izboljšava v primerjavi z lanskim letom, je nekoliko več prostora za fotografe, ki pa smo si kar sami prinesli stole in si tako precej olajšali delo. Osvetlitev je bila obupna, praktično vsak meter odra (in pod odrom) je imel drugo luč in s tem drugo barvno temperaturo. To je onemogočalo nastanek slik “naravnih” odtenkov, saj je fotoaparat vedno zgrešil – bodisi v rdeče, bodisi v modre barvne odtenke.

Naslednja stvar so bili mikrofoni, ki večnima niso delovali, ali pa jih sploh ni bilo (zaradi česar je Samuel Lucas namesto treh, odpel samo eno pesem). Lahko omenim še totalno neusklajenost napovedovalcev in žirije, dejstvo, da je odrski tehnik doma pozabil stopničke, zaradi česar smo gledali še dodatno razvlečeni konec, pa je le še pika na i “odlični” organizaciji. Skratka vse skupaj na nižji ravni od povprečne vaške gasilske veselice.

Samih tekmovalk, ter njihovih polsekundnih pavz za fotografiranje pa sploh ne bi omenjal, saj ima večina s športom še manj povezave kot jaz.

Tudi imen vseh zmagovalk ne vem, povem lahko samo, da je naziv Miss Športa 2009 dobila Ajda Sitar.

Čeprav galerije najraje ne bi objavljal, pa sem vseeno pripravil kar obsežen izbor.

Evrovizijska popevka EMA 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 02-02-2009

Tagged Under : , , ,

Pevka zmagovalcev letošnje EME Quartissimo - Martina Majerle

Evo, pa je za nami še ena EMA. Še vedno sem kar malce v šoku, saj so se moje včerajšnje napovedi 100% uresničile – zmagali so Quartissimo z Martino Majerle, drugi je bil Omar, komisija pa je bojkotirala skupino Langa in Manco Špik ter Čuke.

Res je malce čudno, da najvišje uvrščeni skupini po glasovanju publike, ne dobita niti točke s strani komisije, sploh Langa z Manco, ki je prejela veliko večino vseh glasov. Nobena sicer ni bila po mojem okusu, a vseeno se mi to ne zdi ravno pošteno.

Večer sta, tako kot včeraj, povezovala Peter Poles in Maja Martina Merljak, iz “green rooma” pa se je javljaja Marička oz. Ajda Toman. Scenarij je žal pisala Desa Muck, ki ni izkoristila niti 10% potenciala, ki ga imajo sicer odlično izbrani voditelji. Res ne vem, komu je Desa tako všeč, da ji pustijo delati, ko pa vse, kar pride izpod njenih rok, propade že v samem štartu.

Za odhod v Moskvo se je sicer danes pomerilo 14 kandidatov (v vrstnem redu nastopanja): Lea Sirk, Čuki, Quartissimo, Omar Naber, Brigita Šuler, Ne me jugat in Slavko Ivančić, Eva Černe, Karmen Stavec, Alya in Rudi, Bjonde, Samuel Lucas, Nexys, Langa in Manca ter Nuška Drašček.

Za piko na i, pa še obsežna galerija.