Slovenska popevka 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-09-2009

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Po izboru komisije je bila najboljša Anika

Za razliko od lanske (in vseh poprejšnjih), se letos Slovenska popevka ni zgodila v Križankah, ampak v prvem in drugem studiu RTV Slovenija. V studiu 1 so se zvrstile vse tekmovalne skladbe, v studiu 2 pa so prirejali stare uspešnice na 100 in 1 način.

Nastopili oz. tekmovali so (v vrstnem redu nastopanja): Aleksandra Cavnik, Sendi, Samuel Lucas, Manca Špik, Regina, Gašper Rifelj, Juliette Justine, Romana Kranjčan, Apolonia, Anika Horvat, Prifarski Muzikanti, ter Tomaž Domicelj in Srdjan Marjanović.

Za najboljše besedilo je bila nagrajena Ti Veš, ki jo je izvajal Gašper Rifelj, tekst pa je napisala Miša Čermak. Za najboljšo interpretacijo je bila nagrajena Samo Ti, ki jo je izvajala Anika Horvat. Nagrado za mladega in perspektivnega avtorja je prejel Andrej Vozlič aka. Juliette Justine.

Nagrado občinstva so, na veliko presenečenje vseh v studiu, pobrali Prifarski Muzikanti s pesmijo Tisti Nekdo, katere avtor je Žiga Bižal. Po izboru komisije pa je bila še enkrat najboljša Anika Horvat s pesmijo Samo Ti, ki pa jo je ustvaril Rudi Bučar.

Še galerija.

Noč radia Belvi 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-09-2009

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Noč radia Belvi je ena tistih prireditev, ki ima že krepko tradicijo med ljudmi in vedno garantira precejšen obisk. Tudi jaz imam tu že dolgo tradicijo, saj sem prisoten vsako leto, odkar slikam – 2006, 2007, 2008.

Zaradi teh izkušenj lahko povem, da še nikoli ni bilo takega mraza, kot letos, nikoli toliko malo ljudi na VIP-u, ki je bil letos praktično prazen, nikoli tako odlične osvetlitve na odru, nikoli takega huronskega ozvočenja, nikoli take dobre atmosfere, nikoli takšnega presenečenja,…, skratka letos je bilo vse perfektno, razen ledenih temperatur.

Temperature so sicer res bolj ličile na december, kot na september, a glasbeniki se niso dali motiti. Nastopilo jih je cel kup, če grem kar po vrsti: Ela, Uporniki, Nino, Erik Ferfolja, 4Play, Manca Špik, Žana, StereoTipi, Sanja Grohar, Nuša Derenda, Tanja Žagar, Kristina, Gino, Tangels, Klapa Kogul, Davor Radolfi, Pop Design, Kingston, Omar Naber, Alya, Skater, ter presenečenje večera, kdo drug kot štajerski slavček Damjan Murko.

Bolj od tega, da bo presenečenje Damjan, me je presenetilo to, da je folk celo pel z njim. Nekaj jih je sicer žvižgalo, vendar se Murko ni dal motiti in je odpel Zdravljico ter dance rmx svoje Srečen, ker sem moški.

Skratka, bilo je odlično, le “malo” mrzlo. Galerija.

X-plosion of fun 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 01-03-2009

Tagged Under : , ,

Tokac

Tokac

Tudi letos se je v Kranjski Gori zgodil X-plosion of fun oz. poslovenjeno X-plozija zabave, ki je bila tokrat (celovito gledano) najboljša od vseh.

Če so se organizatorji predlani dobesedno delali norca iz novinarjev in fotografov in so lani to malenkostno popravili, so se letos pokazali v povsem novi luči. Število različnih zapestnic so uspeli znižati na “samo” 4, na vse prehode so postavili enega, največkrat pa kar po dva varnostnika, ki sta imela na preglednem papirju točno obkljukano, koga lahko spustita in koga ne, povečali so VIP in vanj spustili tudi PRESS,…, skratka vse je bilo tako kot mora biti.

Na papirju je letošnji X-plosion izgledal precej bedno – Dan D in pa nek DJ Gadjo, ki je nekoč naredil en hit, zato sem pričakoval bolj skromen obisk, a vendar sem bil že ob prihodu tja prijetno presenečen s precejšnjo množico, ki se je tam že zbrala.

Po bingotu, žrebu številk za slalom in razglasitvi najboljših smučarjev med slovenskimi glasbeniki, je imel live performance Slo Music Ski Team Band, katerim so pomagali razni slovenski glasbeniki, med njimi: Manca ŠpikAlya, 6 Pack Čukur, Piđi, Matjaž Jelen,…

Sledili so Dan D, katerih naloga je bila predstavitev nove plošče. Le-ta se v živo sliši precej, precej, PRECEJ bolje, kot na posnetkih. Razlog za to je samo en…v živo je vokal postavljen spredaj, na plati pa so ga porinili daleč nazaj, da se ga komaj zazna. Prikazali so nam izjemen šov, ki nikogar ni mogel pustiti hladnega.

Nato pa je prišlo zame največje presenečenje večera – Gadjo. Set je začel ravno s svojim najbolj znanim komadom So Many Times, potem pa ga je odnašalo v prav vse elektronske vode in vsak naslednji komad je bil še boljši od prejšnjega, skratka tip je prikazal izjemen performance in totalno razvnel tam zbrano publiko.

Ob polnoči se je dogajanje iz glavnega odra preselilo v šotor čez cesto, kjer je potekal t.i. after party z DJ Sylvainom, ki pa je že tako ali tako znan po nepozabnih partyjih.

Žal sem moral oditi predčasno, saj me je čakalo zgodnje vstajanje in vzpon ter delo na Kališču, ampak vseeno lahko rečem, da je bila letošnja X-plozija zabave najboljša do zdaj. Se vidimo naslednje leto!

Galerija.

Langa in Manca Špik v klubu InBox

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 27-02-2009

Tagged Under : ,

Mišo Kontrec - pevec in violinist skupine Langa

Mišo Kontrec - pevec in violinist skupine Langa

Včeraj se je v InBoxu zgodil koncert t.i. moralnih zmagovalcev letošnje EME – skupine Langa in Mance Špik.

Obisk je bil žal bolj skromen, faktorjev za to pa je najbrž več. Prvi je gotovo precej visoka vstopnina 15€ oz. 17€ na dan koncerta, drugi pa totalna različnost glasbe, ki jo izvajajo Langa, ter glasbe, ki jo izvaja Manca.

Koncert so najprej začeli Langa s ogrevalnimi ciganskimi ritmi, ki pa vseeno niso priklicali množice bližje. Nato pa je prišla Manca, ki je stopila kar preko ograje med publiko in tako razvnela žur.

Prišel je še skupen komad, ki je med publiko najbol vžgal, saj je vsem znan z letošnje EME. Langa so imeli nato nekoliko lažje delo, saj je večina publike že pristopila bližje k odru in tako precej olajšala tok koncerta.

Ker nisem preveč pristaš ciganske glasbe, sem zato kmalu odšel, ob mojem odhodu pa je v InBoxu še vedno norelo.

Še galerija.

Dobrodelni koncert Mance Špik z gosti

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 24-11-2008

Tagged Under :

Manca je med nastopom na oder privabila tudi otroke

Manca je med nastopom na oder privabila tudi otroke

Včeraj je na Bledu v festivalni dvorani potekal že tretji dobrodelni koncert pod organizacijo Mance Špik. Koncert je bil, jasno, razprodan, celo toliko, da smo morali stole označene s PRESS odstopiti tistim, ki so vstopnico dejansko plačali.

Prvi je nastopil Andrej Šifrer, ki je takoj po nastopu odletel v London na snemanje. Svoj nastop je, kot vedno, začinil z raznimi forami, ki pa niso bile ravno izvirne.

Nato je prišel na vrsto prvi nastop Mance, ki je ta večer nastopila kar trikrat s tremi različnimi oblekami.

Sledile so simpatične Foxy Teens, katerih živahni nastopi vedno popestrijo takšne prireditve. Punce so res še malde, vendar že vedo kako se stvari streže.

Naslednja je bila na vrsti zmagovalka zadnje bitke talentov Eva Černe, ki ni imela sreče z zvočnimi tehniki – kar dvakrat smo namreč ostali brez njenega glasu in slišali samo matrico.

Še enkrat je prišla Manca, za njo pa Yuhubanda, kateri so očitno povsem zgubili občutek za dober/poslušljiv komad. To, kar sem slišal včeraj, je konkretno spremenilo moje lastno mnenje o njih. V negativo, seveda.

Zadnji gosti so bili Atomik Harmonik, ki so predstavili najnovejši hit – Čokolada. Komad gre, kot večina njihovih komadov, zelo hitro v uho, zaradi česar sem prepričan, da bo kaj kmalu stalnica na radijih in zabavah.

Še galerija.