EMA 2011

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-02-2011

Zmagovalka Maja Keuc

Zmagovalka Maja Keuc

Včeraj je v prvem ter drugem studiu RTV Slovenija potekal izbor za evrovizijsko popevko – EMA 2011. Upam si trditi, da prvi kvalitetni izbor v zgodovini Slovenije – malo zaradi samega formata oddaje in nje voditelja, predvsem pa zaradi glasbe.

Za razliko od vseh let doslej je namreč 10 izvajalcev izbrala posebna komisija in so bili zato na njej prisotni tudi tisi, ki se tam ne bi nikoli pojavili. Posledica tega je bila, da prvič do sedaj favorita nismo izbirali na podlagi izločanja slabih komadov in na koncu ostali z najmanj slabim, ampak smo dejansko imeli na izbiro več zares dobrih komadov, med katerimi smo si lahko izbrali favorita.

Po ogledu generalke (prvi del galerije), bi po mojem okusu in mnenju nastopajoče razvrstil nekako takole (od najboljšega navzdol): Sylvain & Mike Vale ft. Hannah Mancini, Maja Keuc, Omar Naber, Nina Pušlar, April, Feliks Langus, TabuLeeloojamais, Rock Partyzani in Time To Time.

Razočaran sem bil edino nad Tabu in Leeloojamais, ki sta drugače obe odlični skupini, katerih velik fan sem, ampak ta dva komada pa sta bila na žalost pod njihovim nivojem.

Če k dobri glasbi odličnih glasbenikov prištejemo še vrhunske Maestro in multitalentiranega Klemna Slakonjo, ki se je izkazal tako s humorjem, kot tudi s petjem, dobimo to, kar sem povedal že na začetku – najboljšo EMO v zgodovini Slovenije.

Še galerija.

 

Ritem mladosti 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 11-09-2010

Agnes Emilia Carlsson

"Zvezdnica" Agnes

Kot zadnjih nekaj let kmalu po začetku šolskega leta, se je tudi včeraj pred Kolosejem odvijal Ritem mladosti.

Letos je bilo za spremembo lepo vreme in relativno prijetne temperature za september, kar je vplivalo na obisk – zbrala se je namreč res velika množica, sicer predvsem mladoletna, ampak vseeno.

Tudi tokrat je nastopilo precej slovenskih glasbenikov, sam pa sem prišel ravno na Billyse, ki me, kot vedno, niso pustili hladnega.

Za Billysi je prišla April, za njo pa Omar Naber s svojim bendom, zaradi katerega sem včeraj sploh vzel fotoaparat s seboj, saj me je poprosil za nekaj frišnih dobrih slik.

Seveda ne more nobena prireditev v Ljubljani miniti brez prisotnosti Zokija, sploh pa zdaj pred volitvami. Sicer ne vem, koliko procentov publike ima volilno pravico, ampak pokazati se je vseeno treba.

Naslednji je oder zasedel Trkaj, ki še vedno ve, kako dvigniti mlado publiko v zrak. Za njim pa so prišli Dan D, brez katerih tako ali tako ne more miniti nobena dobra open-air prireditev v Sloveniji.

Nato pa je bila na sporedu “zvezdnica” Agnes. Ne vem kakšna zvezdnica je to, a sam sem zanjo slišal prvič. Tudi za pogledati je “bolj dec, kot baba”, glasu pa sploh nima nobenega in “poje” čez playback. Pa še to samo 3 komade. Internacionalna Petra Slapar bi se lahko reklo.

Večer so zaključili še eni stalni gostje podobnih prireditev – Big Foot Mama, ko pa so mladoletni morali že iti, pa je prišel še Gramophonedzie, ki je nato nadaljeval tudi after party v InBoxu.

Še galerija.

Omar @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 09-01-2010

Omar Naber

Vidno razpoloženi Omar

Na predvečer rojstnega dne, sem se kaotičnim vremenskim razmeram navkljub odpravil v Orto, kjer je koncertiral Omar. Snega je bilo po cestah res preveč, standardna Orto “parkirišča” ob cesti pa so bila zaplužena.

Posledično sem koncert malenkostno zamudil, ampak nisem bil edini, saj se je lokal vztrajno polnil do nekje sredine koncerta. Končni obisk je bil precej večji, kot je katerikoli od nas pričakoval, tako da se je koncert res razživel.

Dober obisk se je poznal tudi na odru, saj so z vsakim dodatnim obiskovalcem, ki je vstopil v klub, v bandu dobili še več energije ter želje po dobrem špilu.

Če bi pogledali včerajšnjo publiko z vidika manjšin, potem smo definitivno zmagovalci fotografi. Že tako nas je bilo precej, potem pa se nam je pridružil še Trkaj.

Poleg odličnega “železnega repertoarja”, smo na koncertu lahko slišali kar nekaj novih melodij, ki jih bomo kaj kmalu lahko slišali na novem albumu.

Skratka, res dober špil. Galerija in pa wannabe videospot za Stop.

P.S.: Tole je točno 500. post na tem blogu.

Omar Naber & Big Band – Večer evergreenov @ Festivalna

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-10-2009

Omar v elementu

Omar v elementu

Včeraj se je v Festivalni dvorani v Ljubljani zgodil pravi večer evergreenov. Big Bandu pod taktirko Vida Žgajnerja se je s svojim vokalom pridružil še Omar Naber in tako so skupaj v nekoliko nostalgičnem vzdušju otvorili letošnji ŠOUfest.

Koncert je bil brezplačne narave, prišel bi lahko vsak, dokler se dvorana ne bi napolnila in bi potem zmanjkalo sedežev. In to se je včeraj tudi zgodilo, namreč praznih stolov skoraj ni bilo videti.

V repertoarju se je zvrstilo kar nekaj brezčasnih komadov, med drugimi New York, New York, Come Fly With Me, My Way, Moon River, Wonderwall, ter še in še.

Festivalna dvorana je res pravo mesto za tak dogodek, saj je akustika v njej izjemna in glasba te zvrsti tako še veliko bolj oživi. Tudi ljudje so bili s prikazanim (slišanim?) vidno zadovoljni, saj so vsak komad nagradili z bučnim aplavzom.

Žal meni ni uspelo slišati celotnega koncerta, saj sem po treh skladbah (kolikor smo smeli fotografirati) odhitel na GodArt in Michaela Winslowa.

Še galerija.

Noč radia Belvi 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-09-2009

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Noč radia Belvi je ena tistih prireditev, ki ima že krepko tradicijo med ljudmi in vedno garantira precejšen obisk. Tudi jaz imam tu že dolgo tradicijo, saj sem prisoten vsako leto, odkar slikam – 2006, 2007, 2008.

Zaradi teh izkušenj lahko povem, da še nikoli ni bilo takega mraza, kot letos, nikoli toliko malo ljudi na VIP-u, ki je bil letos praktično prazen, nikoli tako odlične osvetlitve na odru, nikoli takega huronskega ozvočenja, nikoli take dobre atmosfere, nikoli takšnega presenečenja,…, skratka letos je bilo vse perfektno, razen ledenih temperatur.

Temperature so sicer res bolj ličile na december, kot na september, a glasbeniki se niso dali motiti. Nastopilo jih je cel kup, če grem kar po vrsti: Ela, Uporniki, Nino, Erik Ferfolja, 4Play, Manca Špik, Žana, StereoTipi, Sanja Grohar, Nuša Derenda, Tanja Žagar, Kristina, Gino, Tangels, Klapa Kogul, Davor Radolfi, Pop Design, Kingston, Omar Naber, Alya, Skater, ter presenečenje večera, kdo drug kot štajerski slavček Damjan Murko.

Bolj od tega, da bo presenečenje Damjan, me je presenetilo to, da je folk celo pel z njim. Nekaj jih je sicer žvižgalo, vendar se Murko ni dal motiti in je odpel Zdravljico ter dance rmx svoje Srečen, ker sem moški.

Skratka, bilo je odlično, le “malo” mrzlo. Galerija.