Miss Športa 2010

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 25-04-2010

Tagged Under : , ,

Miss Športa 2010 - Lea Perovšek

Miss Športa 2010 - Lea Perovšek

Tako kot lani in predlani, sem se tudi letos udeležil izbora za Miss Športa. Letos so sicer organizatorji naredili velik korak naprej v primerjavi s prejšnjima dvema letoma, saj je vse več ali manj štimalo.

Edino, kar se je poslabšalo, čeprav sem mislil, da to sploh ni možno, je bila luč. Le ta je bila še bolj barvno raznovrstna ter se za povrh iz sekunde v sekundo menjavala.

O samih kandidatkah ne bi izgubljal besed, saj so zato tu drugi mediji in pa galerija. Omenil bi edino celo goro glasbenih in drugačnih nastopov, ki so prireditev popestrili.

Še posebej bi rad izpostavil zabavni duo Emran + Robert Ivačič. Ko se je na odru pojavil Emran z Unicef dresom in izdavil “a Łohk maŁ zapŁoskate” je dvorana planila v smeh. A kmalu se je vse nehalo smejati in začelo zares ploskati, kajti Emran je hudičevo dober beatboxer. Nekaj minut kasneje se mu je z orglicami pridružil “nabildani” Robert Ivačič in skupaj sta ustvarila (vsaj po mojem mnenju) točko večera.

Kot najbrž že veste, je Miss Športa 2010 postala Lea Perovšek, prva spremljevalka je Anja Mihelič, druga Iva Blatnik, miss fotogeničnosti (katere nismo izbrali fotografi, ampak žirija!) pa poškodovana Zala Windschnurer. Še galerija.

Miss Hawaiian Tropic 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 16-10-2009

Tjaša Sidar - Miss Hawaiian Tropic 2010

Tjaša Sidar - Miss Hawaiian Tropic 2010

Tjaša Sidar je ime, ki nosi krono slovenske Miss Hwaiian Tropic 2010. Krono ji je predala Daša Podržaj, saj je bila krona lanski zmagovalki Nermini Sijamhodžić kasneje odvzeta.

Z mojega vidika je bilo vse skupaj precej podobno lanski prireditvi. Fotografi smo se spet gužvali pod kamerami na manj kot dveh kvadratnih metrih med publiko ter bazenom, spet je nekdo drug izbral miss fotogeničnosti, katero naj bi baje izbirali fotografi, za piko na i pa so direktno na konec odra postavili dve “veličastni” bakli, ki sta povzročala probleme vsem fotografom, saj sta nam močno zastirali pogled na pisto. To, da ena sploh ni delovala, pa tako ali tako ni pomembno.

Kar se tiče glasbenih točk smo še vedno tam-tam: Sanja Grohar, Petra Slapar, Miran Rudan, Sara Kobold, …, edini velik plus je bil intro nastop skupine Maestro – fantje res razturajo, nimaš kaj.

Kot se za miss tekmovanje spodobi, smo slišali tudi nekaj “cvetk“. Od takih, da je lepota bolj pomembna, kot zdravje, pa do takih, da so istospolni partnerji nekaj, kar je v nasprotju z naravo.

Skratka, še ena izmed “zanimivih” prireditev. Galerija.

Miss Športa 2009

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 19-04-2009

Tagged Under : , ,

Miss Športa 2009 - Ajda Sitar

Miss Športa 2009 - Ajda Sitar

Čeprav nisem nek znan medij, pa imam zato kar nekaj izkušenj z organizatorji, ki berejo moje kritične zapise in se naslednje leto bolj potrudijo. Tokrat žal ni bilo tako, saj se je od lanske prireditve Miss Športa vse skupaj še poslabšalo, pa čeprav je bilo to skoraj nemogoče.

Edina izboljšava v primerjavi z lanskim letom, je nekoliko več prostora za fotografe, ki pa smo si kar sami prinesli stole in si tako precej olajšali delo. Osvetlitev je bila obupna, praktično vsak meter odra (in pod odrom) je imel drugo luč in s tem drugo barvno temperaturo. To je onemogočalo nastanek slik “naravnih” odtenkov, saj je fotoaparat vedno zgrešil – bodisi v rdeče, bodisi v modre barvne odtenke.

Naslednja stvar so bili mikrofoni, ki večnima niso delovali, ali pa jih sploh ni bilo (zaradi česar je Samuel Lucas namesto treh, odpel samo eno pesem). Lahko omenim še totalno neusklajenost napovedovalcev in žirije, dejstvo, da je odrski tehnik doma pozabil stopničke, zaradi česar smo gledali še dodatno razvlečeni konec, pa je le še pika na i “odlični” organizaciji. Skratka vse skupaj na nižji ravni od povprečne vaške gasilske veselice.

Samih tekmovalk, ter njihovih polsekundnih pavz za fotografiranje pa sploh ne bi omenjal, saj ima večina s športom še manj povezave kot jaz.

Tudi imen vseh zmagovalk ne vem, povem lahko samo, da je naziv Miss Športa 2009 dobila Ajda Sitar.

Čeprav galerije najraje ne bi objavljal, pa sem vseeno pripravil kar obsežen izbor.

Finalni izbor Miss Hawaiian Tropic 2009

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 03-10-2008

Tagged Under : , ,

Nermina Sijamhodžić - Miss Hawaiian Tropic 2009

Nermina Sijamhodžić - Miss Hawaiian Tropic 2009

Ravnokar sem prišel iz Atlantisa, kjer je letos potekal finalni izbor za slovensko predstavnico miss Hawaiian Tropic 2009. Med 12 kandidatkami je žirija najprej izbrala 6 superfinalistk, nato pa proglasila zmagovalko Nermino Sijamhodžić.

Vse skupaj je bilo precej zanimivo z vidika fotografov, saj nam lastnega prostora sploh niso namenili, oz. bi morali biti nekje daleč od piste, kjer pa seveda nihče ni hotel biti. Zato smo se spravili v center dogajanja, kjer pa smo se morali izogniti kameram in se čim hitreje posesti ob bazen. Z malce sreče sem dobil skorajda idealen položaj, par cm levo od glavne sredinske kamere, kar mi je omogočilo takšno fotografiranje, kot se zagre.

Zanimivo je, da sta prav vse lenti dobili le 2 tekmovalki – zmagovalka in pa Alenka Pirnat. 10 ostalih tekmovalk je torej ostalo brez vsega.

Od vseh 12 se mi je najbolj dopadla Tina Starc, ki pa ni prišla v superfinale. Očitno imam jaz nek čuden okus, saj na vseh takih tekmovanjih moja favoritka ne pride nikamor. Ali pa ne pride nikamor, ker je moja favoritka?

Po razglasitvi smo bili prisotni ob bazenu (tistih nad njim ne) deležni še pogostitve ter simbolične zabave, množica pa se je vseeno kar hitro razkrojila.

Še precej obsežna galerija.

Maturantski izlet na Krf 18.7. – 25.7.2008

Filed Under (Fotografija, Party, Turistika) by MR Foto on 27-07-2008

Tagged Under : ,

Fotograf fotografira fotografa

Fotografinja fotografira fotografa

Kot sem omenil v prejšnjem postu, sem pretekli teden preživel na Krfu na maturantskem izletu z Mondialom.

Sploh ne bom razlagal, kako je bilo oh in sploh noro, saj to tako ali tako že veste iz povzetkov mojih preteklih potovanj.

Zanimivo je bilo na ladji proti Krfu, kjer smo, tako kot lani na poti proti Iosu, žurali skupaj z Jupitrovci.

Tako kot vedno, je bil prvo noč na sporedu spoznavni Red Love Party, ki je vžgal kot še nikoli – take predstavitve Mondial ekipe še nisem doživel. Maturanti so sami od sebe začeli prepevati pa pa rara, pa pa rara, pa pa ra parararararara… – Gigi D’Agostino – I ‘ll fly with you / L’amour Toujours.

Zjutraj nas je čakala pot na peščeno Glyfado, zvečer pa je bil na vrsti še en spoznavni party – Najdi.si simpatijo.

Naslednji dan pa je bila na sporedu moja najljubša plaža – Paleokastritsa, katero sem prvič obiskal dopoldne. Nato smo se odpravili proti Sidariju in kasneje na Toga party, ki se je v zgodnjih jutranjih urah prelevil v pena party.

Zgodaj zjutraj pa je bil na sporedu drugi najljubši izlet – Aqualand. Tu sem doživel tudi svoj prvi dež na Krfu. Sicer ga je bilo kmalu konec, vendar ga je bilo dovolj, da je malček zamoril vzdušje. Izbirali smo tudi miss in mistra, ter se malce razgibali v vodni aerobiki in v igricah. Vodni park smo zapustili v popoldanskih urah in se hitro pripravili za grški večer.

Po vinski noči je bil na vrsti ogled mesta Krf, ki se ga zaradi boleče glave kar precej maturantov ni udeležilo. Osebno mi ni niti malo žal, da sem šel, saj sem našel najboljšo trgovinico na svetu – The Land of Corfu. Gre za trgovinico s kozmetičnimi izdelki iz oljk in drugih naravnih sestavin. V trgovini je tako dišalo, da je sploh nismo hoteli zapustiti.

Zadnji večer je bil na vrsti grafik party, kjer smo si spet veselo pisali po majčkah razne traparije, telefonske številke, MSN naslove ali pa samo imena.

Po prežurani noči smo se ponovno odpravili na Glyfado, kjer smo preživeli večji del zadnjega dne na Krfu. Spet nam je nagajal dež, vendar se je vreme kmalu obrnilo in prav hitro je spet postalo prevroče – le voda je ostala ledeno hladna. Proti večeru smo se odpravili še na nočni ogled mesta Krf, nato pa smo odšli na ladjo proti domu.

Še celotna galerija, ki je razdrobljena po eventih.