14. Škisova tržnica 2011

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 12-05-2011

Gaetano Fabri

Gaetano Fabri na malem odru

Galerija.

Škisova tržnica 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 06-05-2010

Gramophonedzie

Eden in edini Gramophonedzie

Kot zadnjih nekaj let, sem tudi letos obiskal Škisovo tržnico. Spet kot uradni fotograf malega odra, ki naj bi bil čez dan posvečen anti-propagandi zakona o malem delu, zvečer pa ponovno elektronski glasbi.

Ob klavrni vremenski napovedi smo se vsi ustrašili, da bo letošnja tržnica bolj kot ne fail, a smo se zelo motili. Namreč tudi sredi največjega popoldanskega naliva je bilo med stojnicami vse polno ljudi, mogoče le par procentov manj, kot normalno.

Dež je sicer na prehodu med obema odroma ustvaril živo blato, a so se organizatorji hitro odzvali in čez nametali žaganje in kmajlu je bilo vse v (skoraj) najlepšem redu.

Proti večeru so padavine ponehale in proti stadionu Ilirija so se začele zgrinjati trume študentov. Na večjem odru je bil obisk sicer občutno manjši, kot prejšnja leta, na malem pa se mi je zdelo še bolj polno, kot lani.

Cel večer sem preživel na elektroniki, kjer so nas zabavali Disco Bros., Blue & Deep, Gramophonedzie in Manuel Dark vs. Spinne. Na veliki oder sem skočil edino na en komad Magnifica, vendar sem jo potem hitro ubral nazaj na plesne ritme.

Galerija je zaradi množice slik tokrat razdeljena na popoldanski in nočni del prireditve, prilagam pa še krajši video.

Škisova tržnica 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 07-05-2009

Tagged Under : ,

Mavrični DJ Sylvain

Mavrični DJ Sylvain

Kot lani in predlani, sem se tudi letos udeležil Škisove tržnice, ki je bila že kar 12. po vrsti. Tokrat sem imel še posebno nalogo in odgovornost, saj sem bil tam kot uradni fotograf za drugo, manjše prizorišče, ki ga je sponzorirala NLB.

Čez dan smo na tem odru v glavnem gledali Twister nagradne igre, plesne nastope, regijska tekmovanja v impro ligi,…, medtem, ko se je na večjem prizorišču med stojnicami trlo toliko ljudi, da se je komaj dalo premikati.

Večerni del je bil malo bolj sproščen, saj so ljudje odhajali domov ali na malico, skratka nabirati nove moči za totalen odklop ponoči.

Tam okoli osmih zvečer pa so pred vsemi vhodi na letno telovadišče ND-Ilirija začele  nastajati ogromne vrste, saj so vsi želeli priti na pester program bodisi na glavnem, bodisi na elektro odru. Bolj, ko je bila ura pozna, bolj so bile te vrste dolge, ljudje so z vseh strani drli na Ilirijo in poskrbeli za (po mojem mnenju) najbolj obiskano tržnico do zdaj.

Zaradi ogromne gužve in super glasbe sem kar ostal na manjšem prizorišču in večjega sploh nisem šel pogledati. Tu so za odlično house glasbo skrbeli Sharkastique tunes oz. DJ Jaka, DJ Shark in DJ Sylvain, ki so eden za drugim dokazovali, zakaj so med DJ-ji v Sloveniji tako visoko cenjeni.

Galerija je kar ogromna, zato sem jo zaradi boljše preglednosti razdelli na popoldanski in pa nočni del, za malo ekstra občutka pa imam še dobre 3 minute Sharkovega prispevka v video obliki.

Škisova tržnica 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 08-05-2008

Včeraj se je na štadionu Ilirija zgodila že 11. Škisova tržnica. Za razliko od lani, je bilo letos odlično vreme cel dan, kar je prispevalo k enkratnemu vzdušju in ogromni količini popitega alkohola ljudi.

Tokrat so nas organizatorji izolirali od bekstejđa in nam dovolili slikati samo po 3 komade/band. Ne vem zakaj je slednje postalo standard zadnje čase. Prav na vseh prireditvah uturijo to v pravilnik, pa še sami najbrž ne vejo čemu to služi. Režim je bil precej strožji kot lani, saj nismo smeli praktično nikamor. Hvala bogu obstajajo tudi slovenski varnostniki, saj se je z ostalimi ni možno zmeniti nič. Kot bi govoril kamnu.

Prireditev je bila drugače odlično organizirana, vse je potekalo po točno začrtani časovnici, vsak je točno vedel kje mu je mesto in kaj mora tam delati. Varnostnikov je bilo več kot preveč, praktično si jih srečal na vsakih 5 metrov.

Poskrbljeno je bilo tudi za vse glasbene okuse; na glavnem odru so se zvrstili: Funky Morning, Ruiz, Orlek, Elvis Jackson, presenečenje (Stroj Machine), Big Foot Mama in Zmelkoow, na elektro odru pa: Roots In Session Sounds, Zeds, K’Pow, Fu in JAMirko & Pier.

Edina slaba stvar (poleg tistih glupih varnostnikov) so bili The Stroy. Obožujem jih, hvalim jih,…res so mi TOP, vendar včeraj so jih pa zaj***li. Postavili so jih na sredino prizorišča, 10m nad travo. Če ste jih že kdaj videli v živo, potem veste, da je zadeva glasna kot sam hudič. Včeraj pa, zaradi izredno slabe akustične pozicije, ni bilo nič. Če si bil zraven, če si bil gor, če si bil daleč, nikjer se ni slišalo prav nič. Samo neki odmevi, ropot, nobene melodike in glasnosti, ki sem jo pričakoval. Res škoda.

Bil sem samo na večernem programu, zato popoldanskih slikc nimam. Galerija.

10. Škisova Tržnica

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 10-05-2007

Vsi najbrž poznate največjo slovensko študentsko prireditev – Škisovo tržnico. Letos je potekala že 10-ič in mislim da z rekordnim obiskom. Po moji oceni je bilo ponoči, ob vrhuncu, na stadionu Ilirija okoli 20.000 obiskovalcev. Program se je začel že ob 12:00, “pravi” koncertni program pa naj bi se začel ob 18:00.

Zakaj naj bi? Zato, ker se je malo pred šesto ulilo kot iz škafa. Ultra so zato začeli malo kasneje in še to s prisilno skrajšanim programom. Po pričakovanjih je tak naliv pregnal kar nekaj obiskovalcev, ki so vedrili po bližnjih kavarnah. Ob nastopu skupin iScream in Father pa so se počasi vračali. Dež, ki je padal prej je povzročil nemalo preglavic organizatorjem, ne samo, da je odgnal ljudi, namočil je tudi nezaščitene električne kable, zaradi katerih smo kasneje večkrat doživeli prekinitev koncerta.

Ob nastopu Guštija in Polone se je začelo temniti in tržnica je bila vse bolj polna. Šank Rocki so pokazali precej boljšo predstavo kot na Mortadeljadi, ter zbudili občinstvo. Dan D vedno navdušijo, kljub temu, da so njihovi koncerti podobni poslušanju CD-ja (vedno isti in brez pravega koncertnega naboja). Večer je zaključil Vlado Kreslin z Malimi Bogovi, vendar so me noge že tako bolele, da ga nisem mogel poslušati do konca.

Tržnica je nedvomno uspela, zbrati toliko ljudi na enem prizorišču ni kar tako. Res, da je bilo malo preveč pijano, vendar je žal dandanes pokazatelj dobrega dogodka to, koliko je bilo popitega alkohola.

Za konec malo bolj obsežna galerija v novi obliki, najbolj opazne so večje slike, po predlogu stalnih bralcev bloga. Vsak komentar je dobrodošel 😉