Panč 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 28-08-2010

Highlight tokratnega Panča je bil Američan Scott Capurro

Highlight tokratnega Panča je bil Američan Scott Capurro

Pretekle dni se je na ljubljanskem gradu ter v Cvetličarni odvijal že četrti festival stand-up komedije Panč. Tokrat je potekal štiri dni, skupaj pa je nastopilo kar 24 komikov.

Prvi dan so nastopili Jernej Celec, Mladen Pahović, Ranko Babić, Dave Thompson, Tin Vodopivec ter Adam Bloom.

Drugi dan so bili na vrsti Husein Šakanović, Domagoj Pintarić, Miki Bubulj, Vinko Šimek, Perica Jerković ter Ivan Šarić.

Tretji dan se je zaradi dežja odvijal v Cvetličarni, tam pa so nas zabavali Janez Trontelj, Krešimir Rich, Klemen Bučan, Marina Orsag, Pedja Bajović ter Vid Valič.

Zadnji dan se je spet odvijal na gradu, kjer so festival zaključili Dušan Tomić, Sašo Stare, Galla Miklos, Klemen Mauhler, Boštjan Gorenc – Pižama ter Scott Capurro.

Po koncu festivala so občutki podobni, kot po zimskem Panču – večino materiala mi je bilo že znanega. Vem, da je to pravzaprav namen takšnega festivala, publiki, ki ne hodi na stand-upe, prikazati najboljše, kar imamo(-jo), a vseeno vedno potiho komaj čakam kakšno novo foro meni znanega komika. Od vseh me je recimo še najbolj navdušil čisto zadnji nastop tega Panča – Američan Scott Capuro.

Od mene še na štiri dni razdeljena galerija, nekaj videov pa si lahko ogledate pri kolegu.

Zlatko in Optimisti @ Cvetličarna

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 21-02-2010

Zlatan Čordić - Zlatko

Zlatko je navdušil celo Cvetličarno

Včeraj je bilo v Cvetličarni spet noro vroče – nastopal je namreč Zlatko s svojimi Optimisti. Slednji so se sicer malo skrčili, a na odru še zdaleč ni bilo prazno – prej nasprotno.

Ekipo torej poleg Zlatana Čordića – Zlatkota sestavljajo še njegova desna roka Anže Kacafura, Anže Žurbi na bobnih, Tadej Košir na kitari, Jernej Kržič na basu, Marko Črnčec na klaviaturah ter Tomaž Gajšt, Bojan Zupančič in Matija Mlakar na trobilih.

Vendar tudi to še ni vse, saj so nastopili tudi gosti Maja Keuc, Nina PušlarSemir KantarevičSemo ter Bsnc in Nipke iz OverDose, za ogrevanje pred koncertom pa sta poskrbela Miki Bubulj in Ranko Babić iz B&B Show.

Cvetličarna je sicer sprva delovala bolj bogo, a takoj, ko se je koncert začel, se je začela bolj in bolj polniti, kaj kmalu pa je že vse skakalo v modernih rap ritmih. Več, kot je bilo ljudi, več energije je imel Zlatko in več, kot je imel energije, več jo je razdajal na odru – bilo je res noro in nepozabno.

Še galerija.

Zimski Panč 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 31-01-2010

Geoff Boyz

Geoff Boyz kot De Niro

Po dvema poletnima stand-up festivaloma Panč, je pretekle dni na vrsto prišla še zimska verzija. Ta je bila malo drugačna, saj je potekala v zaprtih prostorih, ter na dveh koncih hkrati – v Ljubljani ter v Mariboru.

Uradno sta bila na sporedu sicer samo dva večera stand-up komedije, vendar pa je bil tako v Ljubljani, kot tudi v Mariboru na sporedu še predvečer, vendar na drugih lokacijah.

Na predvečeru so nas v SiTi Teatru v Ljubljani zabavali Ranko Babić, Pedja Bajović ter Mladen Pahović, v Jazz klubu Satchmo v Mariboru pa Miki Bubulj, Klemen Bučan, Perica Jerković ter Domagoj Pintarić. Tako prvi, kot tudi drugi večer, sta v Ljubljani potekala v Kinu Šiška, v Mariboru pa v Narodnem domu.

V Šiški so v petek nastopili Krešimir Rich, Lucija Ćirović, Ivan Šarić, Boštjan Gorenc – Pižama ter Geoff Boyz, v soboto pa Jure Murko, Marina Orsag, Klemen Mauhler, Barry Castagnola ter Vid Valič. Tisti, ki so v LJ nastopili v petek, so se Mariboru kazali v soboto, tisti, ki pa so bili v MB v petek, pa so bili pri nas v soboto. Vse večere sta bila povezovalca Andrej Težak – Tešky v LJ, ter Tin Vodopivec v MB.

Po koncu festivala so vtisi mešani. Za nekoga, ki veliko hodi na stand-up večere, kot to počnem jaz, je bilo vse skupaj že znano, razen nekaj svetlih izjem – Pižama, Murko ter Marina. Je pa res tudi to, da festival ni namenjen takšnim, kot sem sam, ampak vsem tistim, ki ne hodijo na posamične nastope standuperjev v klubih, ampak hočejo zaužiti vse naenkrat.

Najbolj me je definitivno nasmejal škotski Geoff Boyz, največje razočaranje pa je bil po mojem mnenju angleški Barry Castagnola. Slednji je namreč precejšni del nastopa sestavil s skopiranimi forami drugih komedijantov. Očitno je podcenjeval slovensko poznavanje tuje stand-up scene, kar je za komedijanta njegovega kova naravnost nedopustno.

Kar se pa same organizacije tiče pa lahko govorim same pohvale. Stvar je bila izpeljana na še višjem nivoju, kot letos poleti, pa čeprav se to zdi skoraj nemogoče. Govorim sicer samo za LJ, vendar ne dvomim, da je bilo v MB enako vrhunsko.

Še galerija.

Kralji komedije s Salome

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 15-11-2009

Salome

Salome

V dvorani mestnega kopališča Laguna, se je včeraj odvijal že tretji večer stand up komedije in glasbe – Kralji komedije. Tokrat sta bila gosta Vid Valič ter prvič v vlogi stand up komedijantke –  Salome.

Povezovalec je bil Miki Bubulj, ki je več ali manj predstavljal material, ki ga poznam že iz predstave B&B Show 2. Sicer je dodal nekaj for na temo Kmetije slavnih, vendar je večina materiala vseeno starega.

Sledil je drugi del dvojca B&B Show – Ranko Babič. Tudi on je predstavil samo stare in preverjene fore, ki pa so tam zbrano občinstvo zelo zabavale.

Prvi gost večera je bil stari znanec stand up odrov – Vid Valič. V svojem nastopu je prikazal svoj “best of” material ter s tem, mislim da, navdušil prav vse.

Sledil je nastop Salome, ki je svojim komičnim foram dodala še pevski nastop za uvod in zaključek. Glede na to, da gre za njen prvi nastop takšne vrste, sem nad videnim precej navdušen, čeprav nekako sumim, da for ni napisala sama.

Včerajšnji večer je bil torej zelo zabaven, če ste totalen laik na področju stand up komedije in je sploh ne spremljate. V kolikor pa ste vsaj malce na tekočem, pa zagotovo poznate vsaj 90% včerajšnjih for.

Še galerija.

Zlatko in Optimisti – predstavitev novega albuma Svet je lepši

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 18-12-2008

Zlatko se poslavlja od publike

Zlatko se poslavlja od publike

Včeraj je imel slovenski raper Zlatko v InBoxu promocijo svoje nove (že tretje) plošče poimenovane Svet Je Lepši.

Zlatko seveda ni nastopal sam – pridružil se mu je kar lep nabor glasbenikov, poimenovan Optimisti, v sestavi Blaž Hribar in Tadej Košir na kitarah, Jernej Kržič na basu, Anže Žurbi na bobnih, drugi vokal Cazzafura in še brass sekcija na trobilih.

Nastop sta dodatno začinili še dve odlični vokalistki, ki sta se Zlatkotu pridružili tudi na plati – Nina Pušlar in Tina Marinšek. Prvo najbrž poznate iz druge sezone Bitke talentov in po raznih njenih solo komadih, druga pa je lead vokal Tabujev.

Za otvoritev koncerta je poskrbel Miki Bubulj, B&B stand-up komik, ki je s svojimi klasičnimi čefurskimi vici naletel na ciljno publiko in res razvnel prostor, še preden se je koncert sploh začel.

Na koncu je vse skupaj izpadlo odlično, za boljši filing koncerta pa si oglejte galerijo pri meni oz. na Facebooku.