Perica Jerković @ SubSub

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 04-11-2009

Perica med nastopom

Perica med nastopom

Pred dvema tednoma smo se v klubu SubSub smejali Francozu Marcelu Lucontu, tokrat pa je StandSub večer zaznamoval stari standup znanec Perica Jerković.

Povezovalec (in gostitelj) je bil zopet Tešky, opener pa je bil Martin, bolj znan kot debitant otvoritvenega standupa letošnje sezone v KUDu France Prešeren. Martin je sicer povedal isto foro, vendar pa kaj drugega od tako mladega komedianta niti ni bilo pričakovati.

Sledil je Marko Kumer – Murč, ki je nastopil precej, precej, PRECEJ bolje, kot na Panču, ter me ponovno totalno navdušil s svojim unikatnim nastopom, ki ga je še dodatno osvežil z novimi forami.

Za konec pa je za odlično vzdušje poskrbel headliner Perica. Ker se je zavedal, da bo večina občinstva njegovih fanov, ki dobro poznamo veliko večino njegovih for, se je odločil za zanimivo potezo. Predstavil je namreč z best & worst of fore, na način, da je “taslabe” govoril s stola, “tadobre” pa stoje. Zlatarski humor RES ni bil smešen, ampak vse ostale fore s stola pa so bile na tapravem Perica nivoju.

Torej cel večer je bil, po pričakovanju, odličen. Galerija.

Marcel Lucont @ SubSub

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 21-10-2009

Marcel Lucont med nastopom

Marcel Lucont med nastopom

V okviru StandSub večerov v ljubjanskem klubu SubSub je včeraj v goste prišel Francoz Marcel Lucont, oz. s pravim imenom Alexis Dubus.

Bolj intimno atmosfero v klubu, je najprej pozdravil Tešky, nato pa je tam zbrano publiko prvi del večera zabaval Tin Vodopivec.

Kar je bilo posebnega ta večer, ni bilo samo to, da je Marcel govoril angleško, ampak sta angleško govorila tudi Andrej in Tin, kar je naredilo celotno stvar še precej bolj zanimivo.

Tin sicer ni povedal nič novega, vendar glede na to, da ga vidim nastopati skoraj vsak teden, mu tega sploh ne morem zameriti. Šale se v tujem jeziku slišijo precej drugače in marsikatera dobi povsem drugačen odziv.

Po Tinu pa je na oder prišel Marcel z izredno počasnim načinom nastopa, povsem drugačnim, kot smo ga vajeni pri nas. Kar rabiš nekaj časa, da se navadiš na ta počasni tempo, vendar pa so fore tako duhovite, da vse skupaj dobi čisto novo dimenzijo. Res zanimiv in odličen stand up.

Še galerija in pa nekaj odlomkov Marcelovega nastopa.

Firefly – Shades Of Time @ SubSub

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-09-2009

Aleš v ekstazi koncerta

Aleš v ekstazi koncerta

V ljubljanskem klubu SubSub so včeraj septembersko glasbeno sezono otvorili Firefly. Koncert so priredili nedavno izdanem prvencu Shades Of Time ter videospotu za že znan štiklc In My World.

Firefly sem nazadnje videl na lanskem Newcomerju v Gradcu, kjer so osvojili drugo mesto, tokrat pa prvič na samostojnem koncertu.

Če bi prodajali karte, bi rekel, da je bil Sub skoraj razprodan, tako pa je bil koncert brezplačen in lahko samo rečem, da je bila precejšna gužva.

Fantje in dekleti so v dobri uri prikazali super predstavo, kar se kaže tudi v tem, da je nemalo obiskovalcev po koncu koncerta album tudi kupilo.

Da boste vedeli za kakšno glasbo gre, lahko prisluhnete nekaj komadom na MySpacu, vsekakor pa bolj priporočam, da si nabavite CD in jim tako prisluhnete v precej višji kvaliteti.

Še galerija.

Richie Hawtin @ InBox

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 31-05-2009

Richie je le Richie

Richie je bil prisoten tudi na majicah

Včeraj se je v ljubljanski diskoteki InBox zgodil nepozaben party – gost je bil namreč Richie Hawtin, na drugem flooru pa Amnesia ljudje iz Ibize (people from Ibiza).

Ker je Richie želel vrteti do konca zabave, je prišel na vrsto šele ob pol štirih zjutraj, pred njim pa so precej napolnjen InBox ogrevali Aneuria, Ian F. in pa Troy Pierce.

Na manjšem plesišču je bilo večino časa bolj prazno, čeprav se je tam odvijala prav nora zabava. DJ Mar-T je imel ob sebi še dodatna glasbena popestrila – družbo sta mu namreč delala električni violinist Micah in pa bobnar Luis Diablo, ki je bil dejansko oblečen v hudiča.

Richie je live tweetal komade, ki jih je vrtel, tako, da si pravzaprav lahko ogledate skoraj celotno plejlisto. Zakaj skoraj? Ker je Twitter skrajno nezanesljiva storitev in je v času partyja kar 3-krat izginil iz obličja interneta.

Kar mi je bilo pa včeraj najbolj zanimivo, je bilo to, da folk sploh ni odhajal domov. Velika večina je bila tam povsem do konca, tako da je bila ob pol sedmih zjutraj, ko je Richie zaključeval, diskoteka še čisto polna. Prav tako se je ogromno ljudi odločilo nadaljevati party v klubu SubSub, kjer pa je bil glavna zvezda sam Valentino Kanzyani.

Za boljši občutek norosti, ki smo jo doživljali včeraj, pa si oglejte krajši filmček in pa galerijo.

StandSub komedija prvič

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 03-12-2008

Pahovič o Damjanu Murku

Pahovič o Damjanu Murku

Še nedolgo nazaj je bila stand-up komedija pri nas praktično neznana (z izjemo zgodnjih poskusov nekaterih slovenskih igralcev), zadnje čase pa se govori le o tem – letos so denimo humoristi na ljubljanskem gradu že organizirali svoj prvi festival.

Še vedno svežo obliko za(je)bavanja množic, pa so zdaj podprli tudi v klubu SubSub, kjer od včeraj naprej domuje skupina Komikaze.

Čast nastopa na prvem StandSubComedy večeru je pripadla že precej znani trojici – Mladen Pahovič, Klemen Bučan in Perica Jerković.

Stand-upa se najprej sploh nisem imel namena udeležiti, ker sem stalno na stendapih te trojice in že poznam vse fore, zaradi česar so ogledi manj smešni.

Vendar pa sem se kasneje vseeno premislil in mi ni bilo žal, saj sta tako Mladen, kot tudi Bučan osvežila in izboljšala svoje fore (tista z Božičkom in Pepsi Colo še vedno ne pali, tako kot bi lahko), Perica pa je postregel s povsem novim nastopom, ki je za zjokat…od smeha namreč.

Publika je bila sicer malo hladnejša, kot sem pričakoval, saj imamo Slovenci očitno še vedno težavo z javnim izražanjem zadovoljstva.

Še krajša galerija zanimivih poz nastopajočih.