Spopad generacij 2010 @ Izbruhov kulturni bazen

Filed Under (Fotografija, Impro liga, Koncerti) by MR Foto on 23-10-2010

Zmagovalci Spopada generacij 2010

Zmagovalci Spopada generacij 2010

Pretekle tri večere se je na Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju odvijal že tretji spopad generacij. Tokrat v malce drugačni obliki, saj se niso spopadale generacije med sabo (kot v prvi in drugi izvedbi), ampak so bile ekipe generacijsko pomešane.

Res da zaradi tega ni bilo pravega spopada med generacijami, a se je to se je izkazalo za zelo dobro potezo. Zaradi tega smo gledalci dobili precej boljše predstave za svoj (bolj ali ne simbolen) denar. Izkušeni impro mački pač znajo iz še slabšega prizora potegniti ven kaj smešnega in tako rešijo prizor pred propadom.

Tokrat so vsak večer po končanem improvizacijskem delu še dodatno popestrili: prvi dan smo tako lahko videli Iluzionista, drugi dan skupino Klintz Fishwood, zadnji dan, pa podobno kot lani še Slon in Sadež ter za neutrudne še DJ program.

Zanimivo, da je že tretje leto zapored slavila organizatorska ekipa. So res tako dobri ali gre za kranjsko zaroto?

Še galerija.

Slon in Sadež @ Kamfest 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 21-08-2010

Smuth Sadež

Smuth Sadež

Včeraj smo v Kamniku na Kamfestu lahko prvič v živo slišali novo ploščo skupine Slon in Sadež. Če slučajno ne veste, nova plošča je na voljo brezplačno na internetu, za kar se gre zahvaliti Ljubljanskim Mlekarnam.

Ne glede na to, kako dobra je plata, v živo jo Slon in Sadež zaigrata(-jo) še bolje. In prav nič drugače ni z najnovejšim izdelkom. Koncerti S&S so še poseben užitek, saj jih Igor in Jure prav vedno popestrita z aktualnimi in lokalnimi šalami.

Največja zanimivost te “turneje” je sama koncertna scena – kitare izgledajo kot izdelki Ljubljanskih Mlekarn, škatlaste stvari (ojačevalci, synth,…) so oblečene v “krzno“, vsi imajo oblačila in Adidaske v zeleno-belih barvah,…, skratka res ogromno product placementa, ki pa s takšnim pristopom sploh ne moti, ampak je prej dobrodošel.

O popularnosti benda in plošče priča dejstvo, da je bil prav vsak kotiček na prizorišču zapolnjen, polno pa je bilo tudi še daleč naprej, čeprav se tam ni skoraj nič slišalo.

Zdaj le komaj čakam nove koncerte, tu pa še galerija in pa video.

Spopad generacij 2009 @ Izbruhov kulturni bazen

Filed Under (Fotografija, Impro liga, Koncerti) by MR Foto on 11-10-2009

Drugi dan je s koncertom popestrila skupina Slon in Sadež

Drugi dan je s koncertom popestrila skupina Slon in Sadež

V Kranju se je drugo leto zapored zgodil Spopad generacij. Ne, ne gre za UFC ali kakšne podobne boje, temveč za improvizacijski turnir, kjer se med sabo merijo improvizatorji različnih generacij iz Kranja in njega bližnje okolice.

Tako, kot lani, je tudi letos spopad potekal tri dni, tudi letos v organizaciji KUD Kiks, vendar pa so se letos še bolj potrudili, saj so pripeljali še glasbene goste, kar je pritegnilo še večjo množico gledalcev.

Prvi dan so se na predtekmovalni ekshibiciji pomerili mladi improvizatorji. Sledila je tekma med Osebno, prosim in Šorlija ne damo. Zmagali so starejši in si tako priborili prvo mesto v finalu.

Drugi dan pa sta se udarili ekipi Polža mamo in Iran ljudstvu. Zmagali so slednji in s tem dokončno določili sobotno tekmo. Po tekmi je sledil še fantastičen koncert skupine Slon in Sadež, ki nikogar ni pustil hladnega.

Tretji dan pa so se ekipe odločile malo okrepiti in zamenjati imena, zato smo gledali finale med Brawn in Šorlija ne damo, Polža mamo. Podobno, kot lani, je tudi letos slavila organizatorska ekipa, torej Brawn. Po brutalni tekmi je sledil koncert skupine Shoeshiners, kasneje pa še after z Vibe Department.

KUD Kiks se je torej ponovno odlično izkazal, a sploh ne dvomim, da bo naslednje leto še boljše. Galerija.

Slon in Sadež @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 08-04-2009

Tagged Under : , ,

Slon pogleduje po množici zbranih v Ortu

Slon pogleduje po množici zbranih v Ortu

Ortofest v Orto baru se nadaljuje in tako sta včeraj nastopila Slon in Sadež. Svoj koncert sta sicer že napovedala z Omarkareno pri Omarju, tokrat pa je šlo zares.

Malce sem bil razočaran z udeležbo na koncertu, saj je res škoda, da tak izjemen šov ni razprodan. Igor in Jure namreč vedno, poleg zabavnih tekstov v glasbi, poskrbita tudi za zbadljivke in fore med pesmimi, kar vedno naredi odlično atmosfero koncerta.

Seveda na odru nista bila sama, prišla sta v zdaj že tradicionalni postavi kvarteta Slon in Sadež, ki ga poleg njiju sestavljajo še trije glasbeniki (bobni, bas, klaviature/harmonika).

Koncert je bil, po pričakovanjih, odličen, predstavila sta tudi dva povsem nova komada, ki sta že klasično sloninsadežno satirična ter hkrati napovedujeta nov, izjemno zanimiv, album.

Skratka res super koncert, ter res škoda za malo manjšo udeležbo. Še galerija.

Omar @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-04-2009

test

Omar je razturil Orto!

V Orto baru se nadaljuje letošnji Ortofest. Včeraj je na vrsto prišel Omar Naber s svojo spremljevalno skupino Kareem.

Po odličnem koncertu LEELOOJAMAiS prejšnjega dne, sem skorajda dvomil, da lahko Omar tak nivo doseže ali celo preseže. Ampak sem se motil…zelo!

Tudi on se je odločil koncert še dodatno popestriti z gosti – na pomoč sta mu namreč priskočila voditelja Viktorjev Igor Bračič in Jure Karas oz. Slon in Sadež. Slednja sta tam zbrane naučila plesa Omarkarena – gre za priredbo makarene, ki se dotakne aktualne teme Omarjeve domnevne “spolne zlorabe”.

Poleg tega pa je Omar totalno razprodan Orto navdušil še z odlično izvedbo skladb iz prve in druge plate, s komadom I Still Carry On z letošnje EME, pa je napovedal tudi nov album, ki baje prihaja zelo kmalu.

Skratka še en odličen koncert letošnjega Ortofesta, za katerega vam je lahko krepko žal, če ste ga zamudili.

Še galerija.