Spopad generacij 2010 @ Izbruhov kulturni bazen

Filed Under (Fotografija, Impro liga, Koncerti) by MR Foto on 23-10-2010

Zmagovalci Spopada generacij 2010

Zmagovalci Spopada generacij 2010

Pretekle tri večere se je na Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju odvijal že tretji spopad generacij. Tokrat v malce drugačni obliki, saj se niso spopadale generacije med sabo (kot v prvi in drugi izvedbi), ampak so bile ekipe generacijsko pomešane.

Res da zaradi tega ni bilo pravega spopada med generacijami, a se je to se je izkazalo za zelo dobro potezo. Zaradi tega smo gledalci dobili precej boljše predstave za svoj (bolj ali ne simbolen) denar. Izkušeni impro mački pač znajo iz še slabšega prizora potegniti ven kaj smešnega in tako rešijo prizor pred propadom.

Tokrat so vsak večer po končanem improvizacijskem delu še dodatno popestrili: prvi dan smo tako lahko videli Iluzionista, drugi dan skupino Klintz Fishwood, zadnji dan, pa podobno kot lani še Slon in Sadež ter za neutrudne še DJ program.

Zanimivo, da je že tretje leto zapored slavila organizatorska ekipa. So res tako dobri ali gre za kranjsko zaroto?

Še galerija.

Spopad generacij 2009 @ Izbruhov kulturni bazen

Filed Under (Fotografija, Impro liga, Koncerti) by MR Foto on 11-10-2009

Drugi dan je s koncertom popestrila skupina Slon in Sadež

Drugi dan je s koncertom popestrila skupina Slon in Sadež

V Kranju se je drugo leto zapored zgodil Spopad generacij. Ne, ne gre za UFC ali kakšne podobne boje, temveč za improvizacijski turnir, kjer se med sabo merijo improvizatorji različnih generacij iz Kranja in njega bližnje okolice.

Tako, kot lani, je tudi letos spopad potekal tri dni, tudi letos v organizaciji KUD Kiks, vendar pa so se letos še bolj potrudili, saj so pripeljali še glasbene goste, kar je pritegnilo še večjo množico gledalcev.

Prvi dan so se na predtekmovalni ekshibiciji pomerili mladi improvizatorji. Sledila je tekma med Osebno, prosim in Šorlija ne damo. Zmagali so starejši in si tako priborili prvo mesto v finalu.

Drugi dan pa sta se udarili ekipi Polža mamo in Iran ljudstvu. Zmagali so slednji in s tem dokončno določili sobotno tekmo. Po tekmi je sledil še fantastičen koncert skupine Slon in Sadež, ki nikogar ni pustil hladnega.

Tretji dan pa so se ekipe odločile malo okrepiti in zamenjati imena, zato smo gledali finale med Brawn in Šorlija ne damo, Polža mamo. Podobno, kot lani, je tudi letos slavila organizatorska ekipa, torej Brawn. Po brutalni tekmi je sledil koncert skupine Shoeshiners, kasneje pa še after z Vibe Department.

KUD Kiks se je torej ponovno odlično izkazal, a sploh ne dvomim, da bo naslednje leto še boljše. Galerija.

Prešernovina

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 06-12-2008

Tagged Under :

Frau Sodnik skrbi za njegovega moža

Frau Sodnik und Herr Bračič

V četrtek, 4. decembra 2008, je Impro liga v okviru celotedenskega praznovanja rojstnega dne hišnega patrona KUDa France Prešeren pripravila predstavo Prešernovina.

Igor Bračič, Jan Hrušovar, Luka Korenčič, Jaka Šubic, Vid Sodnik in Juš Milčinski so se po predlogu občinstva znašli v nevarni nuklearki Krško, skozi njihove spomine pa smo videli, da ta objekt še zdaleč ni tako zastrašujoč, kot je bila nekdanja nuklearna elektrarna Nova Gorica.

Predstavo je povezoval Juš, ki nas je spomnil, da se je na 3. december poleg Prešerna rodil tudi Jušev praded, Fran Milčinski, ki ga najbrž vsi poznate kot avtorja humoresk Butalci. Predstavo pa je tudi posvetil improvizatorju/tehniku, ki ga ni bilo med nami – Urošu Žuraju.

Večer je potekal povsem improvizirano – v prvi polovici smo igralcem določili razne Prešernove lastnosti, v drugem pa smo morali povedati, kaj se nahaja v “skrivnostni sobi”. Vse skupaj je na koncu izpadlo odlično, uspeli so smiselno zaključiti zgodbo, tako da je skoraj zgledalo, kot da bi delali po scenariju.

V nedeljo nas čaka zadnja tekma prvega kroga – tokrat se bosta pomerili Eastside skupini Žahod Šever in Banda Ferdamana. Vabljeni!

Še tokratna galerija.

15 let Impro lige

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 30-11-2008

Tagged Under :

Napo posluša sodnike iz Guinnessa o novem rekordu

Napo posluša sodnike iz Guinnessa o novem rekordu

Davnega leta 1993, natančneje 21. septembra, je Andrej Rozman – Roza v reviji M’zin izdal Obznano, ki je za vedno spremenila dojemanje teatra v Sloveniji. V njej je namreč pozval različne skupine, da se pridružijo Gledališču Ane Monro v improvizacijskem tekmovanju. Odziv prijavljenih ekip je bil dober, odziv občinstva še boljši in 29. novembra 1993, na bivši dan republike, je bila ob polni luni odigrana prva tekma Impro lige med ekipama GAM in GILŠ – NASA kabinet.

Desetletje in pol kasneje Impro liga še vedno živi in še vedno privablja tako veliko število improvizatorjev, kot tudi gledalcev z različnih koncev Slovenije. Ob tem trenutku je seveda prav, da se spomnimo in poklonimo začetkom projekta.

Tako sta se včeraj, 29. novembra 2008, ob 20. uri v KUD-u France Prešeren v prijateljski tekmi pomerili ekipi Generacije 1993 in Generacije 2008. Prvo so zastopali Andrej Rozman – Roza, Goro Osojnik (oba GAM), Tomaž Lapajne Dekleva, Goran Završnik (oba Piloti), Irena Strelec (MASH) in Andrej Bergant (RŠ), slednje pa Miha Brajnik (Merlene Ottey Project), Jaka Šubic, Vanči Žorž (oba Žahod Šever), Luka Korenčič (A ješ kavo, a veš kao…), Peter Frankl (Kositi) in Barbara Ribnikar (Voknvofnej), predstavo pa je povezoval večni Boštjan Napotnik – Napo, znan kot glas Top Shopa, zadnje čase pa tudi kot kuhar v Desetki.

Tekma ni bila nič kaj prijateljska – tako mladi, kot stari, so stvar vzeli zelo resno, svoje pa je dodalo še mešano ocenjevanje (malo z zastavicami, malo z ocenami) ter jokerja, ki sta podvojila št. točk v disciplini, na katero sta skupini stavili pred začetkom tekme. Na koncu so jo bolje odnesli mladi s 36,2 proti 34,2, kar je v bistvu tudi dokaz, da se je Impro liga v 15-ih letih razvila v pravo smer. Potek tekme pa si lahko pogledate v galeriji.

Pa vse najboljše, liga!

Impro liga: Kivi, prasica! vs. Merlene Ottey Project

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 18-11-2008

Tagged Under :

V napaaaaaaad!

V napaaaaaaad!

V nedeljo se je zgodila že druga redna tekma letošnje sezone Impro lige. Tokrat so se pomerili lanski finalisti Merlene Ottey Project in pa letošnji kvalifikanti Kivi, prasica!.

Tekmo je vodil Goro, ki je potrdil že znano nepisano pravilo: “Slab moderator –> slaba tekma”. Tudi vrhunski improvizatorji, kakršni so MOP, ob slabo izbranih predlogih ne morejo narediti nič dobrega.

Didaskalije so zaradi zmede v MOP dobili Kiviji z 2:1, a so jim prvi že v naslednji disciplni (T.H.O.R.) vrnili udarec s 3:0.

V prvem izzivu so se na seji hišnega sveta spet bolje znašli MOP-ovci, v drugem izzivu pa smo odšli nekaj let nazaj – v čase SFRJ. Tudi tu so se (pričakovano) bolje znašli veterani, ki so v tistih časih živeli in si tako že pred improligaškim izzivom priborili zmago.

Izziv je tokrat prinesel Dr. House, ki je poskrbel za trume smeha med publiko. V zadnjem izzivu so si Kiviji rešili čast, saj so ga dobili z maksimalnim izkupičkom, vendar zmaga je vseeno odšla v roke MOP s sexy končnim rezultatom 9:6.

Galerija.