Viktorji 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 20-03-2011

Dobitnik viktorja za življensko delo Janez Hočevar - Rifle

Dobitnik viktorja za življensko delo Janez Hočevar - Rifle

Včeraj so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelili Viktorje za preteklo leto 2010. Letos sem se jih udeležil že četrtič zapored (Viktorji 2007, Viktorji 2008, Viktorji 2009), vendar tokrat prvič legalnoz akreditacijo. Sicer me je ta usmerila na drugi balkon (kjer ne bi naredil nič), tako da sem zopet ubral gverilsko taktiko ter se podal na mojo ljubljeno desno stopnišče parterja.

Lani nas je zabaval med odmori, letos pa je Boštjan Gorenc – Pižama vodil celotno prireditev skupaj z Lucijo Ćirović. Ko sem zvedel, da bo Viktorje vodil Pižama, sem se zelo razveselil, ker mi je osebno en boljših stand-up komikov v Sloveniji, pa tudi lani je odlično opravil svoje delo med odmori, vendar pa to včeraj žal ni bilo to. Nekaj k temu doda tudi dejstvo, da je stand-up solo disciplina, povezovanje Viktorjev v dvoje pa je (žal?) nekaj povsem drugega. Ne, da je bilo slabo, daleč od tega, vendar pa ni bilo nek presežek.

Med oglasi je tokrat publiko zabaval Tin Vodopivec, ki je to delo opravil odlično – od publike je najbrž požel več aplavza, kot vse ostale točke skupaj. Včasih sem imel celo občutek, da publika čaka Tina, vmes pa gledamo “reklame”.

Dobitnikov nagrad ne bi našteval, ker vas, če berete tale post, Viktorji najbrž zanimajo in posledično že vse veste. Omenil bi le nagrado za življenjsko delo Rifletu, za katero mislim, da je šla res v prave roke.

Še galerija.

EMA 2011

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-02-2011

Zmagovalka Maja Keuc

Zmagovalka Maja Keuc

Včeraj je v prvem ter drugem studiu RTV Slovenija potekal izbor za evrovizijsko popevko – EMA 2011. Upam si trditi, da prvi kvalitetni izbor v zgodovini Slovenije – malo zaradi samega formata oddaje in nje voditelja, predvsem pa zaradi glasbe.

Za razliko od vseh let doslej je namreč 10 izvajalcev izbrala posebna komisija in so bili zato na njej prisotni tudi tisi, ki se tam ne bi nikoli pojavili. Posledica tega je bila, da prvič do sedaj favorita nismo izbirali na podlagi izločanja slabih komadov in na koncu ostali z najmanj slabim, ampak smo dejansko imeli na izbiro več zares dobrih komadov, med katerimi smo si lahko izbrali favorita.

Po ogledu generalke (prvi del galerije), bi po mojem okusu in mnenju nastopajoče razvrstil nekako takole (od najboljšega navzdol): Sylvain & Mike Vale ft. Hannah Mancini, Maja Keuc, Omar Naber, Nina Pušlar, April, Feliks Langus, TabuLeeloojamais, Rock Partyzani in Time To Time.

Razočaran sem bil edino nad Tabu in Leeloojamais, ki sta drugače obe odlični skupini, katerih velik fan sem, ampak ta dva komada pa sta bila na žalost pod njihovim nivojem.

Če k dobri glasbi odličnih glasbenikov prištejemo še vrhunske Maestro in multitalentiranega Klemna Slakonjo, ki se je izkazal tako s humorjem, kot tudi s petjem, dobimo to, kar sem povedal že na začetku – najboljšo EMO v zgodovini Slovenije.

Še galerija.

 

Zlatko in Optimisti @ Cvetličarna

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 21-02-2010

Zlatan Čordić - Zlatko

Zlatko je navdušil celo Cvetličarno

Včeraj je bilo v Cvetličarni spet noro vroče – nastopal je namreč Zlatko s svojimi Optimisti. Slednji so se sicer malo skrčili, a na odru še zdaleč ni bilo prazno – prej nasprotno.

Ekipo torej poleg Zlatana Čordića – Zlatkota sestavljajo še njegova desna roka Anže Kacafura, Anže Žurbi na bobnih, Tadej Košir na kitari, Jernej Kržič na basu, Marko Črnčec na klaviaturah ter Tomaž Gajšt, Bojan Zupančič in Matija Mlakar na trobilih.

Vendar tudi to še ni vse, saj so nastopili tudi gosti Maja Keuc, Nina PušlarSemir KantarevičSemo ter Bsnc in Nipke iz OverDose, za ogrevanje pred koncertom pa sta poskrbela Miki Bubulj in Ranko Babić iz B&B Show.

Cvetličarna je sicer sprva delovala bolj bogo, a takoj, ko se je koncert začel, se je začela bolj in bolj polniti, kaj kmalu pa je že vse skakalo v modernih rap ritmih. Več, kot je bilo ljudi, več energije je imel Zlatko in več, kot je imel energije, več jo je razdajal na odru – bilo je res noro in nepozabno.

Še galerija.

Zlatko in Optimisti @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 16-04-2009

Tagged Under : , ,

Zlatku se je na odru pridružila tudi simpatična Nina Pušlar

Zlatku se je na odru pridružila tudi Nina Pušlar

Po krajši pavzi sem spet odšel v Orto na Ortofest, tokrat na koncert Zlatka in njegovih Optimistov. Zlatko je veliko bolj popularen, kot bi si človek mislil, saj tako nabasanega Orta, kot je bil včeraj, na letošnjem Ortofestu še ni bilo – ne samo v publiki, ampak tudi na odru.

Ko sem že pred koncertom prišel v zaodrje, se mi je zdela večja gužva kot navadno, ko pa so začeli Optimisti hoditi na oder, jim pa kar ni bilo videti konca. Ogromna zasedba samih odličnih glasbenikov, ki Zlatkovim tekstom res dajo tisto pravo energijo, da se komadi slišijo še veliko bolje, kot na samem albumu.

Zlatku je en komad prišla zapeti tudi nadvse simpatična Nina Pušlar, ki jo je zadnje čase težje opaziti na nastopih, saj se intenzivno posveča snemanju novih komadov.

Ker je bila na odru (in pod njim) takšna gužva, je bilo težko poslikati vse nastopajoče, saj so bili nekateri prav dobro skriti zadaj, drugi pa so stalno prihajali in odhajali z odra. Vseeno mi je uspelo posneti nekaj slik, da vsaj približno popišem odlične občutke s koncerta.

Galerija.

Zlatko in Optimisti – predstavitev novega albuma Svet je lepši

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 18-12-2008

Zlatko se poslavlja od publike

Zlatko se poslavlja od publike

Včeraj je imel slovenski raper Zlatko v InBoxu promocijo svoje nove (že tretje) plošče poimenovane Svet Je Lepši.

Zlatko seveda ni nastopal sam – pridružil se mu je kar lep nabor glasbenikov, poimenovan Optimisti, v sestavi Blaž Hribar in Tadej Košir na kitarah, Jernej Kržič na basu, Anže Žurbi na bobnih, drugi vokal Cazzafura in še brass sekcija na trobilih.

Nastop sta dodatno začinili še dve odlični vokalistki, ki sta se Zlatkotu pridružili tudi na plati – Nina Pušlar in Tina Marinšek. Prvo najbrž poznate iz druge sezone Bitke talentov in po raznih njenih solo komadih, druga pa je lead vokal Tabujev.

Za otvoritev koncerta je poskrbel Miki Bubulj, B&B stand-up komik, ki je s svojimi klasičnimi čefurskimi vici naletel na ciljno publiko in res razvnel prostor, še preden se je koncert sploh začel.

Na koncu je vse skupaj izpadlo odlično, za boljši filing koncerta pa si oglejte galerijo pri meni oz. na Facebooku.