Viktorji 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 20-03-2011

Dobitnik viktorja za življensko delo Janez Hočevar - Rifle

Dobitnik viktorja za življensko delo Janez Hočevar - Rifle

Včeraj so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelili Viktorje za preteklo leto 2010. Letos sem se jih udeležil že četrtič zapored (Viktorji 2007, Viktorji 2008, Viktorji 2009), vendar tokrat prvič legalnoz akreditacijo. Sicer me je ta usmerila na drugi balkon (kjer ne bi naredil nič), tako da sem zopet ubral gverilsko taktiko ter se podal na mojo ljubljeno desno stopnišče parterja.

Lani nas je zabaval med odmori, letos pa je Boštjan Gorenc – Pižama vodil celotno prireditev skupaj z Lucijo Ćirović. Ko sem zvedel, da bo Viktorje vodil Pižama, sem se zelo razveselil, ker mi je osebno en boljših stand-up komikov v Sloveniji, pa tudi lani je odlično opravil svoje delo med odmori, vendar pa to včeraj žal ni bilo to. Nekaj k temu doda tudi dejstvo, da je stand-up solo disciplina, povezovanje Viktorjev v dvoje pa je (žal?) nekaj povsem drugega. Ne, da je bilo slabo, daleč od tega, vendar pa ni bilo nek presežek.

Med oglasi je tokrat publiko zabaval Tin Vodopivec, ki je to delo opravil odlično – od publike je najbrž požel več aplavza, kot vse ostale točke skupaj. Včasih sem imel celo občutek, da publika čaka Tina, vmes pa gledamo “reklame”.

Dobitnikov nagrad ne bi našteval, ker vas, če berete tale post, Viktorji najbrž zanimajo in posledično že vse veste. Omenil bi le nagrado za življenjsko delo Rifletu, za katero mislim, da je šla res v prave roke.

Še galerija.

Viktorji 2009

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 21-03-2010

Dragan Bulič

Dobitnik Viktorja za življensko delo - Dragan Bulič

Pred parimi urami so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelili Viktorje za leto 2009.

Večer je povezoval Tadej Toš, ki se je odlično izkazal. Sicer je govoril veliko počasneje in manj sočno, kot ponavadi, a vseeno je spustil kar nekaj dobrih. Vrhunec večera definitivno fora s Petro Majdič.

Poleg Tadeja smo, tisti prisotni v živo, med odmori gledali še Boštjana Gorenca – Pižamo, ki se je izkazal s svojim best-of stand-up materialom. Na odru se je pravzaprav zvrstila velika večina slovenskih stand-up komikov, ki bodo s svojim humorjem očitno končno segli v srca vseh Slovencev.

Poleg humoristov je večer popestrila tudi vedno izvrstna plesna skupina Maestro.

Kdo vse je kaj dobil najbrž že veste, če ne pa lahko te informacije izveste drugje, jaz bom le izpostavil dobitnika nagrade za življenjsko delo – Dragana Buliča. V svojem govoru je ubesedil moje misli glede slovenskega glasbenega okusa. RESPECT!

Še ogromna galerija.

The Stroj in Kymatikon

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-04-2009

Tagged Under :

Anže Žurbi pred novo t.i. Kymatikon vizualizacijo

Anže Žurbi pred novo t.i. Kymatikon vizualizacijo

Danes, ob 11-i uri dopoldan, se je v Kinodvoru predstavila prenovljena ekipa The Stroj. Aktualno ekipo smo sicer premierno videli že na letošnjih Viktorjih, skupaj z Dan D so namreč odigrali komad Rožice.

The Stroj se po dveh letih vračajo v novi zasedbi; Primož Oberžan (efektor, tolkala), Goran Završnik (elektronska manipulacija), Žiga Kožar (tolkala), Anže Žurbi (tolkala) ter Eva Breznikar (vokal, tolkala). Malenkostne renovacije je bil deležen tudi sam zvok, bistvo glasbe (hrupa) pa še vedno temelji na več kot stoletje starih futurističnih vizijah Luigija Russola.

Poleg nove zasedbe so predstavili tudi nov projekt Kymatikon. Gre za zvočno vizualizacijo, ki temelji na zvočnem fenomenu, ki se mu angleško reče Cymatics. Gre za pojav, ki ga je prvi, pred skoraj štiristo leti, odkril Galileo Galilei (in ne Ernst Chladni, kot so napačno povedali v predstavitvi). Na YouTubu pa lahko najdete ogromno filmčkov, ki ta pojav jasno prikažejo.

Koncert je bil sicer bolj kratek, vendar pa smo bili več ali manj vsi, tam prisotni novinarji in fotografi, nad projektom navdušeni. Sam osebno komaj čakam na kakšen daljši live performance pred večjo publiko na večjem prostoru, ter konkretno glasneje.

Še galerija.

Viktorji 2008

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 15-03-2009

Catch-a-Viktor

Kot vsako leto, so tudi letos na vrsto prišli Viktorji. Spet v Cankarjevem domu, vendar letos v veliko bolj recesijskem duhu – organizatorji so se denimo odločili privarčevati na rdeči preprogi, ki jo je bilo namesto deset metrov samo kake dva, pa še to po stopnicah do vhoda, notri pa je bilo tako, kot vsak običajni dan v CD-ju – tudi reklamnih plakatov, ki tam  visijo, se jim ni ljubilo odmakniti, kar je res osmešilo prihode “zvezd” na prireditev.

Prireditev sta znova povezovala odlična Igor Bračič in Jure Karas bolj poznana kot Slon in Sadež. Letos sta pripravila malo bolj ljudski humor, ki ga je dejansko dojela večina dvorane in sta naredila prireditev na splošno gledano, še boljšo od lanske.

O prejemnikih nagrad ne bi izgubljal besed, saj so vam tako ali tako znani že iz same prireditve, ali pa iz drugih novičarskih virov.

Glasba na prireditvi je bila letos sestavljena iz različnih simbioz. Nastopili so Zlatko v duetu z Renato iz skupine I.C.E., Jan Plestenjak skupaj z Alenko Godec, Nušo Derendo in Alyo, ter Dan D z mogočnimi The Stroy. Kljub trudu, pa nič od tega ni prišlo niti na kilometre blizu lanskemu sodelovanju Slaka in Big Foot Mame.

Torej še eni Viktorji so za nami, nekaj utrinkov pa si lahko ogledate v galeriji.

99.999 ogledov videov na YouTube

Filed Under (Video) by MR Foto on 30-04-2008

Tagged Under :

99.999 ogledovKo sem danes prišel na YouTube me je pričakala najlepša statistika – Total Views: 99.999. Kar pomeni, da so se moji videi zavrteli kar 99.999-krat. Zame je to vsekakor velik dosežek, pa čeprav je v razmerah YouTuba to vseeno precej mala številka. Na YouTubu sem šele dobro leto, v tem času pa sem objavil 25 videov. Z videi se več ukvarjam odkar imam Maca, saj je delo v iMoviju res enostavno in zabavno, zato me večkrat prime, da ustvarim kakšen filmček kar tako.

Spodaj so moji trije “paradni konji”, vse moje fimlčke pa lahko vidite tu.

Največkrat ogledani video je Slakonjeva Meja, za katero sem naredil slikovni video:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=Yi1b1AiMXbw[/youtube]

Sledi nepozabno sodelovanje na letošnjih Viktorjih, BFM in ALS:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=GgTtBSyfk0Q[/youtube]

Tretji najbolj gledani video pa je posnetek neverjetne korejske plesne skupine PREPIX:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=D46Mi7uMzDc[/youtube]