Ritem mladosti 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 11-09-2010

Agnes Emilia Carlsson

"Zvezdnica" Agnes

Kot zadnjih nekaj let kmalu po začetku šolskega leta, se je tudi včeraj pred Kolosejem odvijal Ritem mladosti.

Letos je bilo za spremembo lepo vreme in relativno prijetne temperature za september, kar je vplivalo na obisk – zbrala se je namreč res velika množica, sicer predvsem mladoletna, ampak vseeno.

Tudi tokrat je nastopilo precej slovenskih glasbenikov, sam pa sem prišel ravno na Billyse, ki me, kot vedno, niso pustili hladnega.

Za Billysi je prišla April, za njo pa Omar Naber s svojim bendom, zaradi katerega sem včeraj sploh vzel fotoaparat s seboj, saj me je poprosil za nekaj frišnih dobrih slik.

Seveda ne more nobena prireditev v Ljubljani miniti brez prisotnosti Zokija, sploh pa zdaj pred volitvami. Sicer ne vem, koliko procentov publike ima volilno pravico, ampak pokazati se je vseeno treba.

Naslednji je oder zasedel Trkaj, ki še vedno ve, kako dvigniti mlado publiko v zrak. Za njim pa so prišli Dan D, brez katerih tako ali tako ne more miniti nobena dobra open-air prireditev v Sloveniji.

Nato pa je bila na sporedu “zvezdnica” Agnes. Ne vem kakšna zvezdnica je to, a sam sem zanjo slišal prvič. Tudi za pogledati je “bolj dec, kot baba”, glasu pa sploh nima nobenega in “poje” čez playback. Pa še to samo 3 komade. Internacionalna Petra Slapar bi se lahko reklo.

Večer so zaključili še eni stalni gostje podobnih prireditev – Big Foot Mama, ko pa so mladoletni morali že iti, pa je prišel še Gramophonedzie, ki je nato nadaljeval tudi after party v InBoxu.

Še galerija.

Billysi – Bite Me @ Cvetličarna

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 13-03-2010

Urška Majdič

Urška v soju luči

Včeraj smo imeli po dolgem času spet priložnost videti samostojni koncert Billysov (ex Billys Private Parking). Tokrat je šlo za promocijo novega albuma Bite Me v Cvetličarni.

Album vsebuje večinoma pesmi v angleškem jeziku, saj jim očitno Slovenija ni več zanimiva in tokrat ciljajo na tujino. Komadi so se v živo slišali res dobro, na začetku je motil edino muhasto delujoč Urškin mikrofon, a so kmalu vse zrihtali.

Cvetka bi bila sicer lahko precej bolj polna, a očitno je Slovencem 11€ preveč za CD in ogled enega kvalitetnejših pop-rock bandov pri nas.

Billysi so konert dodatno popestrili še z raznimi gosti, kot npr. Matjaž Jelen, ki so že tako odličen koncert popeljali še stopnjo više.

Tudi luč je bila na čase izjemno dobra, tako da se je dalo precej eksperimentirati. Izmed cca. 600 fotk jih je sicer uspelo dobrih 10%, ampak lekcija je tisto, kar šteje.

Še Galerija.

Tradicionalni koncert ob 1. decembru

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 02-12-2009

Tudi ognja ni manjkalo

Kot zadnjih 11 let, se je tudi letos na prvi december zgodil koncert v čast dneva boja proti AIDS-u. Za razliko od preteklih let, se ni dogajal na Kongresnem trgu, ki je trenutno eno samo veliko gradbišče, ampak na Mestnem trgu, neposredno pred Magistratom.

Tudi tokrat je koncert prirejal Projekt Virus, žal pa je bilo oglaševanje bolj slabo. Ker nisem iz Ljubljane, sploh nisem vedel za obstoj koncerta, do včeraj okoli 17-e ure, ko sem na Facebooku povprašal, če je kje tisti vsakoletni anti-AIDS koncert.

Koncert so že ob 18-i uri začeli primorski Sons, katerih večji del nastopa sem žal zamudil.

Sledili so Aperion, ki so žanrsko še najbolj izstopali iz ostalega nabora bandov. Vseeno so, predvsem s priredbami, poskrbeli za vsesplošno zadovoljstvo.

Naslednji na sporedu so bili Billysi, ki so nedavno nastopali v Orto baru, pa sem jih takrat žal zamudil. To je bil tudi glavni razlog, da sem včeraj prišel na koncert.

Največ hrupa med publiko pa so definitivno povzročili predzadnji nastopajoči – Zablujena generacija.

Ker se mi je mudilo naprej v SubSub na dobrodelni stand up, sem Murata & Josea žal moral izpustiti.

Bilo je super, takšnih brezplačnih koncertov v Ljubljani kronično primanjkuje. Galerija.

Vesolje veselja – Gorillaz Sound System v Ljubljani

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-09-2008

Gorillaz Sound System

Pevka Gorillaz Sound System

Včeraj se je na začetku slovenske ceste zgodil velik glasbeni spektakel – Telekom (oz. SiOL) je namreč pripravil nepozabno zabavo Vesolje veselja, katere se je (po SiOL-ovih besedah) udeležilo preko 20.000 ljudi, kar 5.487 pa jih je koncert gledalo preko spleta. Res pohvala SiOLu, da se posnetke še vedno da videti.

Prvi so nastopili Billysi, katerih foto-termin sem žal zamudil. Organizatorji so se namreč odločili omejiti slikanje na 5 min/skupino. Ne na 3 komade, kot je v navadi, če že pride do omejitve, ampak na 5 min, kar pomeni komad in pol.

Sledila sta Murat & Jose z live bandom, ki sta pravzaprav predstavljala novo ploščo, ki je ravno izšla.

Nato je prišel band, ki je bil najbrž prvič ever na plakatu napisan z malimi črkami – Siddharta. Osebno so me zelo navdušili, saj so igrali samo najboljše komade. Škoda mi je bilo edino tega, da je bil ognjemet od tretjega komada naprej in ga nismo mogli ujeti v objektiv.

Najbolj na celem spektaklu pa me je navdušil skupni nastop Siddov in M&J v komadu Od Ljudi Za Ljudi, ki je ustvaril tisti pravi filing “extra” dogodka.

Nato so prišli Gorillaz Sound System, ki niso ubistvu nič kaj drugega, kot en kup DJ-jev, perkašn majstr, pevka/plesalka in pevec. Zadaj so sicer tekle neke vizualizacije, ki pa so zgledale bolj naključne, kot premišljene. Sicer je bila glasba super, vendar sem nekako potihem pričakoval več.

Še obsežna galerija z nekaj ekskluzivnimi fotografijami z vrha stavbe nasproti Telekoma.

Orto Smart XpressMusic žur

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 05-04-2008

Tagged Under : , , ,

Kot sem že omenil v prejšnjem postu, sem bil včeraj na S!mobilovi prireditvi Orto Smart XpressMusic žur, ki se je dogajala v (prav tako Simobilovi) Areni. Zaradi že znanih dejstev nisem mogel ostati do konca, zato sem poslikal samo koncertni del dogodka.

Prireditev je povezovala nadsimpatična Katarina Čas, za katero bi bil kakršenkoli komentar povsem odveč, saj vsi vemo kako superfajn je.

Prvi je pred precej prazne vhodne prostore Arene prišel Trkaj, ki je z atraktivnim nastopom ogrel tudi tisto malo množico in poskrbel, da se je vztrajno povečevala.

Sledili so Bllysi (ex. Billys Private Parking aka. BPP). Zakaj se oni še vedno smatrajo med manj prepoznavne bande sem sem enkrat že ugibal, vendar mi še vedno ni jasno. Vse kar lahko rečem je SUPER.

Zadnji v koncertnem delu pa je bil Omar, ki pa je Areno končno dokaj napolnil in, ob pomanjkanju ograje za fotografe, vsaj malo onemogočil naše delo, da je postalo bolj zanimivo. Najstnice so bile spet histerične, Omarjev performance pa je bil bled, da ne rečem najslabši zadnje čase, pa mi je ponavadi precej všeč.

Spet je bil zaposlen lučkar, ki o lučkah ve toliko, kot jaz o kvantni fiziki (beri: <0), zaradi česar je bilo slikanje bolj loterija kot ne. Res je žalostno, ko podjetja najamejo take super odre z izjemno osvetlitvijo, potem si pa ne morejo privoščiti spodobnega lučkarja. Škoda.

Samo še povabilo v galerijo, jaz pa grem iskat močno potreben spanec.