Umek & Carl Cox @ Žur z razlogom 2010 @ Tivoli

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 29-08-2010

Legendarni Carl Cox

Legendarni Carl Cox

Včeraj se je v Tivoliju zgodil že 7. žur z razlogom. Kljub slabemu vremenu (večino časa smo plavali v dežju in hodili v blatu), se je pod odrom zbrala zelo velika množica (baje čez 10.000 ljudi), za kar sta “krivi” dve legendi techno glasbe – Umek in Carl Cox.

Oba sta namreč naredila izjemen nastop s precej novimi ter še neizdanimi komadi. Cox je recimo med drugim vrtel svojo prihajajočo, že četrto, ploščo, Umek pa je, enako kot na Dnevu Elektronike, zaključil večer s priredbo Vivaldijevega masterpieca – Four Seasons.

V pričakovanju takega vremena sem se sicer primerno oblekel in obul, vendar pa me je precej skrbelo za fotoaparat. Že prejšnji dan sem namreč delal na open-air partyju na dežju in še en tovrsten event foto opremi zagotovo ne prija preveč.

Po nekajkratnem izhodu med množico so se začeli kazati prvi znaki odpovedovanja – najprej je šel joystick, nato se je pod LCDji začela nabirati vlaga, kaj kmalu na malega nisem videl čisto nič več, na velikega pa le približno. Proti koncu večera je začel preskakovati še zgornji kolešček, vendar se je potem vreme stabiliziralo, fotoaparat pa je počasi spet začel normalno delovati.

Tehnika je torej zdržala, zaradi česar sem vam lahko pripravil obilno galerijo.

Umek @ Žur z razlogom 2009 @ Tivoli

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 30-08-2009

Umeeeeeeek

Umeeeeeeek

Že ob samem spominu na lanski Žur z razlogom, mi gredo kar kocine pokonci, letos pa ni bilo nič drugače. Izjemen žur, ki ga vsako leto ob koncu šolskih počitnic priredi Si.mobil, je letos kljub slabi vremenski napovedi na Pasjo raven pripeljal ogromno zabave željno množico.

Za skoraj 7-urno vrhunsko glasbo je skrbel, kot je že v navadi, Umek. Vedno, ko poslušaš Umeka, misliš, da bolje pa sploh ne more biti, ampak že takoj naslednjič naredi še boljšo predstavo. Res mu ni para.

Zaradi popoldanskih ploh, se je park sicer dobro začel polniti šele proti koncu žura, vendar smo se kljub temu imeli super. Še posebej na VIP-u, kjer je bilo, kot vsako leto, poskrbljeno za vse – streho, hrano, pijačo,…, ni da ni.

Kot vedno na FM prireditvah, je bila organizacija na samem vrhuncu – bolje praktično ne gre. Fotografom so nam sicer malo zagodli, ko nas niso spustili pred oder, vendar se je dalo vse lepo zmeniti, da smo lahko za kakšno minutko prišli celo na oder, tako da nimam pripomb.

Nekje ob 23:40 je v Tivoliju vse utihnilo, zato smo se prestavili na uradni After z razlogom v InBox, kjer so s to zabavo otvorili novo elektronsko sezono. Na manjšem flooru so rolali DJ-ji iz Sharkastique tunes, na večjem pa iz Umekove 1605, kasneje pa celo Umek sam.

Skratka še enkrat, bilo je NORO, nekaj mojih foto in video utrinkov pa lahko vidite v galeriji in/ali na filmčku.

Blogorolin Disco Party

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 03-12-2008

Tagged Under : ,

RDYO DJ

RDYO DJ

Ob prvi obletnici izhajanja blogerskega tiskanega tednika Blogorola se je v K4 včeraj zgodil ultimativni disco cocktail party.

Za dobro D.I.S.C.O. glasbo so poskrbeli Miran Fankich in Peter Duvalo (JAMirko & Pier – RDYO DJs), DJ Ozo in Woo-D, na malem plesišču pa je za glasbo skrbel Radio Nula.

Ker sem večer začel na StandSub komediji, sem na B-Party malce zamudil, vseeno pa nisem zamudil brezplačnih cocktailov pod sponzorstvom tistih, ki verjamejo v Blogorolo: Si.mobil, Večer, Mimovrste in Zemanta. Seveda sem se zadrževal izključno pred Mimovrste stojnico, ker nerad stojim v vrsti.

Poleg nepričakovano velikega obiska in nenormalno dobrega žura, pa je v ozadju potekala še dobrodelnost – v imenu blogerjev, ki so se odrekli honorarjem za prispevke, objavljene v Blogoroli, so Amnesty International z dobrodelno dotacijo pomagali pri izidu knjige o temeljnih človekovih pravicah v Sloveniji.

Še galerija pri meni oz na Facebooku, če bi se radi potagali.

Simobil ORTO BERI

Filed Under (Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 03-10-2008

Tagged Under : ,

BlackBerry Curve 8310

BlackBerry Curve 8310

V četrtek zjutraj me je zbudil Ervinov klic, da lahko, če želim, sodelujem pri novi Simobilovi akciji. Vse kar sem moral storiti je bilo, da se se danes ob dveh nalimam v prostorih Simobila. Seveda sem bil takoj za in to tudi storil.

Simobil tokrat med prvimi v svetu cilja z BlackBerryjem med mlade. V ponedeljek bodo predstavili nov paket – ORTO BERI. Gre za neke vrste nadgradnjo paketa ORTO U NULO, le da je tu naročnina 19€/mesec, poleg 1.000 min v Simobil in 1.000 SMS-ov pa dobiš v paketu še 100MB internetnega prenosa in možnost uporabe vseh BlackBerry cvetk (Facebook, Twitter, Gtalk, MSN, maili,…). Paket bo zaenkrat na voljo z dvema telefonoma – BlackBerry Pearl 8110 (60€) in pa BlackBerry Curve 8310 (80€), kasneje pa najbrž tudi z BlackBerry Bold.

Glede na to, da sem se že popolnoma navadil iPhona in njega touch screena, je bil prehod na kroglico in nešteto tipk vse prej kot prijeten. Ko sem prvič vzel iPhone v roke, mi je bilo vse jasno kje je kaj – vse je tako otročje in intuitivno – bi rekel ameriško, ampak še bolj važno – vse je tako neizmerno lepo.

Pri BB je zgodba drugačna. Vse je nekako podvojeno in zbrkljano, nastavitev je žmiljaužnt in za nobeno ne veš, v katerega od 35645326 menijev bi pogledal, aplikacije ostanejo prižgane ko jih zapreš in v ozadju kurijo baterijo, zaslon je majčken in “pikčast” (malo PPI), stalno se pojavljajo “vrteče palčke”, ki simbolizirajo nalaganje nečesa in onemogočijo delo s telefonom, GPS me ni našel niti na povsem odprtem travniku, internetni brskalnik je totalno neuporaben, fonti so ogabni, občutek v roki je “češki”, grd je ko sam satan,…

Ima pa tudi svoje dobre lastnosti – ko sem se po pol dneva igračkanja nekako navadil na ogromno tipkovnico sem (za razliko od iPhona) z lahkoto napisal SMS med vožnjo, kamera je precej boljša kot iPhonova (vendar še zmeraj daleč od kvalitet kamer, ki jih videvamo v sodobnih SE in Nokiah), MSN in Gtalk v ozadju delujeta fenomenalno, kolešček se izkaže za precej uporabno orodje, poraba interneta je mikronska (vse se stiska na strežnikih v Veliki Britaniji in šele potem pošilja na telefon),…

Vendar če vzamemo v zakup da iPhone stane (v najboljšem primeru) 499€, Curve pa le 80€, pridemo do jasnega zaključka – Curve je zakon. Za takšno ceno noben od slovenskih mobilnih ponudnikov ne ponuja ničesar niti pol toliko sposobnega in močnega. Je tudi perfektna izbira za mlade, ki vse več svojega časa preživijo na raznih social mrežah in IM klientih, kjer pa se BB odreže odlično.

Vsekakor sem vesel, da sem dobil BB 8310 in bi se na tem mestu še enkrat zahvalil Simobilu za super akcijo, kjer so se za viralno promocijo novega paketa obrnili na nas, blogerje. Odzivi ostalih srečnih izbrancev: Had, Ferme, Bufo, ter odzivi nesrečnežev: Savič, Onyx.

Orto Beri Expert

Orto Beri Expert

Umek – Žur z razlogom 2008

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 31-08-2008

Nepozabnoooooooo

Nepozabnoooooooo

Dogodek, ki se ga ni smelo zamuditi – Si.mobil-ov Žur z razlogom. Še vsako leto mi je nekaj prišlo vmes, da nisem mogel iti, letos pa sem si plan le naredil tako, da sem končno lahko šel na največji open-air party v središču Ljubljane. Zaradi slednjega dejstva, se je vse skupaj začelo že ob 17:00, odvijalo pa naj bi se do 23:00. Cel večer je vrtel Umek, vmes pa se mu je za motiviranje množice pridružil kalifornijski Spinz.

Že v začetnih urah dogodka je bilo na jasi videti kar precej ljubiteljev elektronske glasbe, ko pa se je dan prevesil v noč, pa se je Tivoli začel polniti z nenormalno hitrostjo in kar naenkrat je bilo vse polno. Ljudi je dobesedno mrgolelo.

Umek je sicer spustil manj lastnih komadov, kot sem pričakoval, a glasba je bila vseeno prvovrstna. Bolj, ko je šla ura proti enajsti zvečer, boljše je bilo, potem pa kar naenkrat konec, na odru pa ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je z enim stavkom spet močno utrdil svojo priljubljenost med mladimi: “A bomo potegnil tole še eno uro?“.

Skratka še en nepozaben dogodek. Zdaj mi je še toliko bolj žal, da sem prejšnja leta manjkal. Odličen dogodek pa si zasluži veliko galerijo.