Tradicionalni koncert ob 1. decembru

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 02-12-2009

Tudi ognja ni manjkalo

Kot zadnjih 11 let, se je tudi letos na prvi december zgodil koncert v čast dneva boja proti AIDS-u. Za razliko od preteklih let, se ni dogajal na Kongresnem trgu, ki je trenutno eno samo veliko gradbišče, ampak na Mestnem trgu, neposredno pred Magistratom.

Tudi tokrat je koncert prirejal Projekt Virus, žal pa je bilo oglaševanje bolj slabo. Ker nisem iz Ljubljane, sploh nisem vedel za obstoj koncerta, do včeraj okoli 17-e ure, ko sem na Facebooku povprašal, če je kje tisti vsakoletni anti-AIDS koncert.

Koncert so že ob 18-i uri začeli primorski Sons, katerih večji del nastopa sem žal zamudil.

Sledili so Aperion, ki so žanrsko še najbolj izstopali iz ostalega nabora bandov. Vseeno so, predvsem s priredbami, poskrbeli za vsesplošno zadovoljstvo.

Naslednji na sporedu so bili Billysi, ki so nedavno nastopali v Orto baru, pa sem jih takrat žal zamudil. To je bil tudi glavni razlog, da sem včeraj prišel na koncert.

Največ hrupa med publiko pa so definitivno povzročili predzadnji nastopajoči – Zablujena generacija.

Ker se mi je mudilo naprej v SubSub na dobrodelni stand up, sem Murata & Josea žal moral izpustiti.

Bilo je super, takšnih brezplačnih koncertov v Ljubljani kronično primanjkuje. Galerija.

Znova fenomenalna Da Phenomena v Ortu

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 27-04-2007

Tagged Under : ,

Dagija in Matkota sem zadnjič slikal lansko leto v Radovljici na tisti zaščitniški dan – 1.december. Takrat je za njiju bobnal odlični Ivo Rimc (o katerem sem se razpisal ob Tinkari), potem pa ga je zaradi obilice obveznosti pri drugih bandih zamenjal Jure Rozman. Jureta še nisem nikoli slišal, zato me je včeraj še posebej zanimalo, kako je nadomestil Rimca. Izkazalo se je da izredno dobro, saj je Jure res pokazal, da ve kako se stvari streže na višjem nivoju.

No, Da Phenomena sta nam zopet pripravila presenečenje, saj sta na odru za dva komada gostila prav Rimca, za tri pa njegovega lilužamajskega kolega Lovra Ravbarja. Oba sta se odrezala izvrstno in zelo popestrila koncert.

Zaradi pomanjkanja lastne avtorske glasbe smo slišali kar nekaj priredb, pa tudi ponavljanje lastnih skladb (na željo publike). Publika je uživala skoraj dve uri, saj sta potegnila krepko čez polnoč – igrala sta od 22:30 do 00:20, kar je mislim da najdlje na letošnjem Ortofestu (podatki redne obiskovalke).

Skratka priča smo bili odličnem koncertu z odličnimi glasbeniki, izvrstnimi gosti, neverjetno publiko, skratka Phenomenalno. Pa še galerija.

Pretep z AIDSom v Radovljici

Filed Under (Apple, Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 03-12-2006

Tagged Under :

Po dolgem času, se spet oglašam, tokrat z malo daljšim postom. Ta konec tedna (začenši s četrtkom) je bil za mene eden napornejših v zadnjem času. Toliko stvari, vse na kupu, pojdi sem, pojdi tja, naredi to, naredi ono, maš čas še za to?,… AAAAAA odfuk 🙂

Začelo se je s četrtkom, ko smo v Bachusu zaključili sezono ljubljanskih četrtkanj za letos. Bachus ima pač druge načrte za december, pa tudi KŠK-jev interes je malo upadel, saj se v Lounge prostoru ne moreš iti neke animacije in tematsko obarvanih večerov. Eden od problemov je tudi BAR, saj nekateri Bachus enačijo z BARom, ter se ne marajo izpostavljati kameram in ne pridejo. Drugi so pa raje doma, če ne morejo biti v BARu, da se nastavljajo kameram. Ampak, to je že povsem druga zgodba.
S Četrtkanji naj bi ponovno začeli januarja, tokrat v spodnjih prostorih Bachusa, kjer je zdaj BAR. Princip naj bi bil zelo podoben tistemu v Manani v Kranju, se pravi, s študentsko izkaznico ali indexom je vstop prost, v nasprotnem primeru se plača neka minimalna vstopnina (okoli 500 SIT). Tako se bomo lahko šli tematske večere z glasbo, animacijo in vsemi pripadajočimi rekviziti. Skratka, bo še zanimivo. Slike s tega četrtkanja pa si lahko ogledate na galeriji KŠK.

Nadaljevalo se je s petkom, saj je bil to dan boja proti AIDSu. Po vsem svetu se reklamira (PRODUCT)RED, v Sloveniji pa nisem opazil niti enega oglasa kjerkoli (internet, časopisi, plakati,…). Na kratko gre za projekt, katerega ustanovitelja sta Bono (tisti iz U2, ne politanke!!!) in pa Bobby Shriver. Fora je, da se proizvajalec odpove celotnemu dobičku in ga nameni za boj proti virusu HIV in AIDSu v Afriki. Akcijo so podprli globalni velikani, kot so Apple, Motorola, Emporio Armani, GAP, American Express in pa Converse. Na žalost je, kot že prej omenjeno, akcija v Sloveniji povsem neznana, pa tudi teh produktov tu ni mogoče kupiti.
Zato mi ni ostalo drugega, kot da sem se šel z AIDSom tepst v Radovljico na Linhartov trg. Ko sem prišel, sem bil kar malo skeptičen glede obiska, saj se je na Bledu odprla nova diskoteka STOP. Vendar se je takoj po začetku igranja Angee trg začel polniti. Polnil se je bolj in bolj, ko pa so Angee začeli zaključevati z nastopom pa je bil pogled na trg prav lep (beri: polno). Lepo je videti, da je toliko ljudi ozaveščenih o problemu AIDSa, pa čeprav je v Sloveniji (hvala bogu) relativno malo obolelih za to nevarno boleznijo. Kondomi so se v petek razdeljevali na vsakem koraku, kar pa je tudi edino prav, preventiva je veliko boljša in lažja kot kurativa.
No, pa da grem nazaj k nastopu. Po Angee so prišli Lady’s First, ki so publiko zelo razgreli, sledila je kratka pavza za tonsko vajo Da Phenomena, ki sta (so) prišli direktno s Kongresnega trga v Ljubljani, kjer so se pravtako tepli z AIDSom. Po tonski so nas zabavali še Improligaši z Miličinskim na čelu, ki znajo nasmejati prav vsak spekter publike. Vrhunec v Radovljici pa so dosegli Da Phenomeni, proti koncu njihovega nastopanja s komadom Nočem te nazaj. Mislim, da ni bilo niti enega v publiki, ki ga ne bi izdrl na ves glas. Komad je enostavno (še vedno?) zakon. Pa še slike iz Radovljiškega pretepa z AIDSom.

Da pa posta še ne bo konec pa so poskrbeli KŠK-jevci, ki so za pomembneže v klubu (joke) organizirali delovni vikend na Jezerskem. Ta frišni (pa tudi vsi ostali) smo lahko izvedeli vse o delovanju KŠKja na vseh področjih in sekcijah, ter predlagali možnosti izboljšav s svojega vidika. Šlo je za nekakšen masiven Brainstorming. Brez skrbi boste v bodoče videli še veliko veliko zanimivega s strani KŠK-ja. Več pa kdaj drugič, saj ste gotovo že zmatrani, če ste prebrali do sem. 🙂

V naslednjem postu pa še preostanek slik iz fotošutinga Angee, ki se bodo sfiniširale jutri 🙂 Se beremo!