Noč radia Belvi 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-09-2009

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Nihče ne more bolj presenetiti, kot Murko

Noč radia Belvi je ena tistih prireditev, ki ima že krepko tradicijo med ljudmi in vedno garantira precejšen obisk. Tudi jaz imam tu že dolgo tradicijo, saj sem prisoten vsako leto, odkar slikam – 2006, 2007, 2008.

Zaradi teh izkušenj lahko povem, da še nikoli ni bilo takega mraza, kot letos, nikoli toliko malo ljudi na VIP-u, ki je bil letos praktično prazen, nikoli tako odlične osvetlitve na odru, nikoli takega huronskega ozvočenja, nikoli take dobre atmosfere, nikoli takšnega presenečenja,…, skratka letos je bilo vse perfektno, razen ledenih temperatur.

Temperature so sicer res bolj ličile na december, kot na september, a glasbeniki se niso dali motiti. Nastopilo jih je cel kup, če grem kar po vrsti: Ela, Uporniki, Nino, Erik Ferfolja, 4Play, Manca Špik, Žana, StereoTipi, Sanja Grohar, Nuša Derenda, Tanja Žagar, Kristina, Gino, Tangels, Klapa Kogul, Davor Radolfi, Pop Design, Kingston, Omar Naber, Alya, Skater, ter presenečenje večera, kdo drug kot štajerski slavček Damjan Murko.

Bolj od tega, da bo presenečenje Damjan, me je presenetilo to, da je folk celo pel z njim. Nekaj jih je sicer žvižgalo, vendar se Murko ni dal motiti in je odpel Zdravljico ter dance rmx svoje Srečen, ker sem moški.

Skratka, bilo je odlično, le “malo” mrzlo. Galerija.

Femme Fatale 2008

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 25-10-2008

Simpatični Sanja in Ula v razigranem pogovoru

Simpatični Sanja in Ula v razigranem pogovoru

V prenovljeni Festivalni dvorani se je včeraj odvijala prireditev Femme Fatale v organizaciji Delo-Revije oz. bolj natančno revije Eva.

Povabljence smo najprej pričakali na rdeči preprogi, kjer so kasneje stopale letošnje kandidatke za fatalko leta: Ula Furlan, Ota Roš, Nuška Drašček, Sabina Remar, Bernarda Žarn, Iris Mulej, Bojana Nenadović Otrin, Erika Žnidaršič in Nuša Derenda. Med kandidatkami je bila še Mojca Rode, ki pa se prireditve zaradi športnih aktivnosti v Italiji ni mogla udeležiti.

Fatalke so pripeljali v novem Chevrolet Aveu, ki ga je zmagovalka dobila v uporabo za eno leto. Že to, da se na taki “gala” prireditvi za sponzorski avto znajde nek korejski šit je precej čudno, da pa ga zmagovalka ne dobi v trajno last, ampak samo za eno leto, je pa naravnost idiotsko.

Ko sem odšel v Festivalno, sem bil kar malo presenečen – nobenih miz, nobenih stolov, na odru pa radijska “kabina”. Vsi so bili primorani stati, vključno s fatalkami. Seveda se je 99% žensk obulo prireditvi primerno (visoke pete), zaradi česar je bilo res žalostno gledati, kako so se noge dobri dve uri mučile v tistih čeveljčkih.

Festivalna dvorana je res lepa, sploh so mi všeč luči na steni, ki spominjajo na Philips LivingColors – v momentu lahko zamenjajo barvo in intenzivnost barve, ter s tem spremenijo “look & feel” celotnega prostora.

Fotografov nas je bilo 4532456236-krat preveč, kar se je izkazalo za posebej zanimivo pri skupinskih slikah, ko je kar naenkrat kakšen n00b skočil pred nas, ki se zavedamo, da vsi rabimo tisto fotko, zato se tako tudi obnašamo.

Nagrado je lanski fatalki Nini Ivanič odvzela Bernarda Žarn in ob tem prejela še precej veliko umetniško sliko, ki je prav gotovo nastajala kar nekaj časa, kar dokazuje, da so rezultati takšnih prireditev znani že veliko vnaprej.

Galerija.

15 let Radia Hit

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 02-04-2008

Včeraj je nekaj bralcev celo nasedlo moji prvoaprilski šali, ne glede na to, da je že na koncu posta pisalo, da gre za prvi april. Zvečer pa je Radio Hit prav zares praznoval 15 let, zaradi česar sem spet oblegal Bachus.

Na zabavi so bili stalno na odru Viktorji, potem pa so se jim za enega ali par komadov pridružili različni glasbeni izvajalci, med njimi: Manca Špik, Domen Kumer, Peter Januš, Werner, Helena Blagne, Alenka Godec, Nuša Derenda, Saša Lendero, Atomik Harmonik, Natalija Verboten, Andrej Šifrer in še mnogi drugi.

Na zabavi seveda ni manjkal niti ljubljanski Zoran župan Jankovič, ki je (če sklepamo po title tagu na njegovi spletni strani) še vedno samo kandidat za župana Ljubljane.

Party naj bi se odvijal tudi v kleti Bachus centra, a je klet povsem samevala, medtem ko smo v pritličju in prvem štuku umirali od gužve in nepopisne vročine. Mislim, da so se fantje v Bachusu šele okoli 23 ure spomnili, da imajo klimatsko napravo, ki se jo da vklopiti, ker se je stvar začela normalizirati šele okoli polnoči, ko se je razrezovala torta.

Čez cel večer je bilo ogromno gostinske ponudbe, ki je kar ni in ni zmanjkalo. Imeli smo ročno narezan pršut, več vrst sira in kruha, olive, melone, Jack Daniels, Costello, skratka ni da ni.

Tako imenovani oder pa je bil obupen. Luči skoraj ni bilo, zaradi česar je bilo treba fotkati po časopisarsko – fleš powah. Prav tako se je bilo skoraj nemogoče premikati pred odrom, razen, če te ni premaknila silna množica. Prireditev sta povezovala zvezdi Hita – Pečo in Špela, ki sta svoje delo, kot vedno, opravila izvrstno. Skratka vse je bilo super, vendar naslednjič naj Hit najde vsaj še enkrat večji prostor, ali pa naj povabi pol manj ljudi.

Na koncu samo še čestitka Hitu in še na naslednjih 15+ let, ter povabilo v galerijo.

Budilka Night Show – Radio Hit

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 19-02-2008

Včeraj je ekipa Hitove Budilke spet poskrbela za nepozaben spektakel. Po lanskoletni Budilka LIVE, so se letos odločili za večerno izvedbo le-te. V Mengeškem Špas teatru so torej vsi prisotni lahko malenkost več kot štiri ure uživali v živih zvokih.

Na odru so se zvrstile številne zvezde, tiste ki svetijo bolj in tiste, ki malo manj. Show je vseskozi spremljal Budilka band z Nuško Drašček, katera pa je poskrbela tudi za večino bekvokalov pri izvajalcih. Večer je začel Magnifico, preminulega Emanuela Toskiča, pa je (začasno?) zamenjal Dagi. Nadaljevali so StereoTipi, Manca Špik, 6pack čukur, nato pa je prišla Eva Černe, ki je odlično pevko Nuško Drašček prestavila v drugo ligo.

Vmes so bile razne točke, ki jih lahko slišimo tudi v klasični Hitovi Budilki – Radkove modrosti, neolimpijski športi, nagradna igra, novice,…

V naslednjem paketu so bili Saša Lendero, Omar in Helena Blagne. Slednje se očitno ljudje ne bodo nikoli naveličali, pa tudi če naredi že plagiat plagiata plagiata svoje pesmi, kajti postregli so ji s tako bučnim aplavzom, da sem bil močno šokiran.

Za veliki finale pa so poskrbeli Kingston, Alenka Godec, Dan D, Nuša Derenda, Alya, Trkaj (ki je očitno edini, ki ve kako spraviti publiko na noge, tudi če ta ni za to) in pa Big Foot Mama.

Skratka včeraj je bil dogodek, ki ga je bilo škoda zamuditi. Škoda, ker tovrstnih prireditev tako močno primanjkuje. Za konec pa vas vabim še v precej obsežno galerijo.