Firefly – Shades Of Time @ SubSub

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-09-2009

Aleš v ekstazi koncerta

Aleš v ekstazi koncerta

V ljubljanskem klubu SubSub so včeraj septembersko glasbeno sezono otvorili Firefly. Koncert so priredili nedavno izdanem prvencu Shades Of Time ter videospotu za že znan štiklc In My World.

Firefly sem nazadnje videl na lanskem Newcomerju v Gradcu, kjer so osvojili drugo mesto, tokrat pa prvič na samostojnem koncertu.

Če bi prodajali karte, bi rekel, da je bil Sub skoraj razprodan, tako pa je bil koncert brezplačen in lahko samo rečem, da je bila precejšna gužva.

Fantje in dekleti so v dobri uri prikazali super predstavo, kar se kaže tudi v tem, da je nemalo obiskovalcev po koncu koncerta album tudi kupilo.

Da boste vedeli za kakšno glasbo gre, lahko prisluhnete nekaj komadom na MySpacu, vsekakor pa bolj priporočam, da si nabavite CD in jim tako prisluhnete v precej višji kvaliteti.

Še galerija.

Newcomer Graz 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-05-2008

Včeraj sem se na povabilo Jana (ki je BTW tudi član ZSFB) udeležil festivala Newcomer v Grazu v dvorani Orpheum. Več o sami poti in Grazu je napisal BGH, zato ne bom zgubljal besed, ker se zadeve ne da bolje prikazati.

Ko sem zagledal dvorano, je bilo prvo mnenje, kako majhna je, potem pa sem zagledal ogromen oder, ki je bil približno enake velikosti, kot stojišča. K vsemu je treba dodati še velik balkon, kjer pa navadni smrtniki žal niso imeli vstopa. Lučke, zvočniki, postavitev,…, vse je bilo naravnost neverjetno. Zakaj takih dvoran ni pri nas ve samo bog, pa je tiho.

Ko se je zadeva končno začela že ob 17:30 (za slovenske razmere skrajno nenormalno), je bila dvorana že kar precej napolnjena, vendar večinoma s Slovenci, ki s(m)o prispeli z avtobusi. Princip je bil precej enostaven, 12 bandov, vsak ima 12 minut za pripravo in 12 minut za igranje.

Začeli so The Roadrunners, mlad, zelo perspektiven band. Furajo svoj stil z oblekami in frizurami, ki spominjajo na začetna leta Beatlov, in glasbo, ki spominja na Eagles of Death Metal. Če bodo vztrajali imajo fantje in dekle še zelo svetlo pot pred sabo.

Nadaljevali so slovenski Obduction, ki so na koncu tudi slavili zmago in pobrali 750€. K končni zmagi je definitivno pripomogel Mojčin izjemen vokal, ki ga poznamo tudi iz skupine Spleen.

Tretji so bili Arlez, ki so zmagali po publiki. Osebno me band ni preveč prepričal, vendar so imeli očitno največji fan klub. Naslednji so bili spet slovenski Powershock, ki so 100% imeli najglasnejši fan club. Sicer ne vem točno, kaj so počeli na Newcomer festivalu, ki naj bi bil bolj za mlade upe, ampak OK, “vsak tele ma svoj vesele”. Nadaljevali so avstrijski metalci My Bloody Pearl, ki so me s svojim kruljenjem kaj hitro pregnali iz dvorane.

Potem pa so prišli world::within, band, ki smo ga najbolj pričakovali. Prikazali so izvrstno predstavo, prav cel band je bil odličen. Na žalost so se na koncu uvrstili šele na sedmo mesto, čeprav bi si definitivno zaslužili boljše. Vendar tako pač je, nikoli ni za vse.

Drugo polovico izbora so začeli Vinegar Hill, ki so spet načeli moje ušesne bobenčke z zvoki, ki močno spominjajo na bruhanje, kar pa je bila zadnja stvar, ki sem jo hotel imeti v mislih. Nadaljevali so rockerski Carandicle, ki pa so preveč zapeti in nevživeti v koncert, zaradi česar izpadejo povsem bledo.

Spet so bili na vrsti Slovenci, tokrat Firefly, ki jim zaenkrat, kljub enkratni glasbi in zasedbi, ne uspe priti med bolj znane slovenske bande. Na koncu so zasedli odlično drugo mesto, dobili pa so tudi nagrado za naj klaviaturistko.

Naslednji so bili Soda, ki so pristali na tretjem mestu. Sanja se mi ne zakaj, vendar očitno so z nečim navdušili žirijo, mene so pustili mrtvo hladnega. Predzadnji so bili na vrsti še eni zelo mladi Avstrijci, Intakt, ki igrajo zelo počasno glasbo za inštrumente, ki jih imajo, kar mi nekako ni sedlo v uho. Zadnji pa so nastopili Crucified Morality, katerim pa lahko že po imenu sklepate za kakšen žanr gre.

Skratka zelo dobra izkušnja, žalosten je le nagradni sklad. S 750€ band v kvalitetni glasbi ne more narediti prav nič pametnega. Sramotno. Še galerija.

Dobr Rock 2006

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 17-12-2006

Tagged Under : ,

Včeraj, 16.12.06, smo bili v Dobrovi pri Ljubljani priča prvemu Dobr Rock festivalu. Nastopili so (v tem vrstnem redu) FireFly, Arcus, FrozenchilD, NON, Anavrin in pa premierno Age of Ants. Festival je bil kar malo utrujajoč, saj je trajal od 20:00 do 2:00, vsak band je igral 40 min, potem pa 20 min ubijajočega čakanja na naslednji band. Dvorana ni bila polna, ne glede na njeno velikost (majhnost). Zgodba je bila podobna Rocku na podeželju, le, da je bila tu dvorana precej precej precej manjša. Še najbolj se je dvorana napolnila ob nastopu Anavrin-ov, saj so bili najbolj zveneči in širši množici poznani band. Tudi drugače je bila glasba na nivoju, slišali smo precej kvalitetnih avtorskih komadov.
Škoda, ker za tovrstne prireditve ne vlada več zanimanja, saj si ga zaslužijo! Še galerija.