Voščilo

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 23-12-2010

Tagged Under :

Kot vsako leto od začetka tega bloga, vam tudi letos voščim lepe praznike in vse najlepše in le najboljše v prihajajočem letu.

Ker pa je lanska akcija ob voščilu odlično uspela, sem se odločil da bom tudi letos, vsaj čez praznike, postal dobri mož. Spet namreč poklanjam svoje slike razvite na 30*45 papir. Da udarim kontro recesiji, pa bom tokrat željo izpolnim 15-im.

“Pravila” so enaka, kot lani:

  1. galeriji (ali na Tumblrju, v portfoliu ali celo na Facebooku, ali kjerkoli pač že so moje slike), poiščeš sliko, ki ti je všeč in jo želiš imeti v svoji lasti
  2. Napišeš e-mail na info [afna] mr.si z zadevo “Foto Božiček” in tekstom, v katerem je ime slike in album v katerem se nahaja
  3. Dobiš povraten e-mail, v katerem dobiš bodisi podatke za prevzem, bodisi žalostno novico, da si prepozen
  4. Prevzameš sliko
  5. There is no step 5!

Zdaj pa le hitro v galerijo!

V novem letu bo vse drugače!

V novem letu bo vse drugače! Kaj vse, pa boste izvedeli tekom leta…

Voščilo

Filed Under (Fotografija, Ostalo) by MR Foto on 22-12-2009

Tagged Under : ,

Leto je spet naokoli, zato je prav, da vam ob tem voščim vse najboljše in najlepše v prihajajočem letu. Da pa ne bo čestitka tako skopa, kot lani, sem se odločil, da letos z vami delim malo božičnega duha.

Za kaj gre? Božiček bo nosil tudi pri meni – podarjam namreč svoje slike. Prvim desetim (10), ki mi bodo poslali e-mail na miha.rekar [afna] gmail.com z zadevo “Foto Božiček“, ter v tekstu ime albuma in štirimestno številko slike, bom izbrano sliko podaril v  fizičnem formatu – 30 x 45 cm oz. drugače – cca. A3 velikosti.

Čimprej se torej odpravite v galerijo, poiščite vam najljubšo sliko, ter pišite Božičku meni.

Vesele praznike ter obilo uspehov v novem letu!

Voščilo

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 23-12-2008

Tagged Under :

Čestitka

Voščilo

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 18-12-2007

Tagged Under :

Kot lani, tudi letos posvečam voščilo bralcem mojega bloga. Če si redni, občasni, ali pa povsem slučajni bralec, tole je namenjeno tebi:
Vesel božič in srečno novo leto 2008

Uf, uf, koliko stvari

Filed Under (Fotografija, Ostalo) by MR Foto on 03-01-2007

Tagged Under : , , ,

Novo leto je tu. Staro je odšlo. Še v starem letu sem mislil napisati ta post, pa nisem našel časa. Mislil sem ga napisati ravno na obletnico mojega bloga, na tisti lep dan – božič. Da, tako je, na božič sem se prvič odprl na blogu. Prvič, med prvimi, počasi zorel, ustvaril marsikaj zanimivega. Napisal 90 postov, nekateri zelo zanimivi, drugi čisto brez veze. V prvem postu sem bolj reklamiral izdelovanje spletnih strani in take stvari, ki sem jih počel, ko sem bil še bolj pionir v fotografiji.

Stvari so se spremenile, najprej prestop iz e-fotoportala k rock on netu, nato množična izdelava userbarov, nato pa spreminjanje izgleda bloga, kar dvakrat. Najprej samo prilagoditev za malo večje zaslone, da sem lahko limal večje slike v poste, drugič pa povsem nov izgled-tak, kot ga vidite trenutno (BTW: Če boste brali komentarje, Microsoft se nas ni usmilil, IE7 in format PNG sta prav tako skregana). V planu imam sicer spet nov design, imam tudi že na grobo izrisano, vendar se ne znajdem ravno v novem beta bloggerju, časa imam bolj malo, tako, da najbrž še nekaj časa iz te moke ne bo kruha.

Če gremo kronološko naprej – sledila je črna sreda (film), nato poziv k beta testiranju mojega programčka, ki sem ga uporabil za seminarsko nalogo pri računalništvu. Pozivu ste se odzvali nad pričakovanji, vendar se je tudi program obnesel nad pričakovanji. Sledili so malo bolj veseli posti; najbolj smešni filmčki za promocijo Firefoxa, Muppetki, Heretic je spisal članek o Kevdru, Angee so se uvrstili na predtekmovanje za Rock Otočec, Kranj so obiskali kultni Dog Eat Dog, otvorili smo prenovljen Kevdr, tako na spletu, kot v živo.

Potem se je pa ta blog počasi začel transformirati v fotoblog, kmalu pa se je začela moja turneja po maturantskih izletih. Najprej Siofok, nato Krf z Mondialom in Jupitrom. Nostalgično sem se razveselil come-backa Sharereactorja, ki pa se je čez čas izkazala le kot marketinška poteza – spet ga ni več.

Kot na vsakem fotoblogu, so se tudi tu kar vrstile galerije. Promocijski koncert Phenomene, Angee v Izoli, Rock na podeželju, 6. FKK, Nick Oliveri, Collegiumova 10ka, Bruc 06,… Veliko jih je bilo in jih, upam da, veliko še bo. Aktualna so bila tudi ljubljanska četrtkanja, katerih nadaljna usoda ostaja neznana, čudil sem se nad Anžetom Kopitarjem, ki mu je uspel veliki break-through čez lužo, nato sem naredil svoj prvi photo-shooting v življenju. V studio sem se zaljubil na prvi pogled, rezultati so všeč tako meni, kot naročnikom, kot tudi večini obiskovalcev bloga (če se mi ne lažete v obraz :P).

Naredil pa sem še en projekt, kateri je še bolj v razvoju – ZSFB. Vse se je začelo z idejo, ki pa ste jo množično podprli, sledila je izpeljava, bolj ali manj dovršena. Precej je še za popraviti, izboljšati,…, vendar upam, da bo stvar resnično zaživela.
Za konec sem vam posvetil še voščilo, ki je dokaz, kaj se da narediti z Adobe Stock Photos, Photoshopom in malo dobre volje.

To je nekako to, hvala vam za branje vsega tega kiča, v kratkem pa pride tisti pravi prvi post v novem letu – Praga 06->07.

Lep dan še naprej, Mih@