Nick Oliveri @ Menza pri Koritu

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 14-11-2009

Vedno glasni Nick

Vedno glasni Nick

Včeraj je v sklopu solo akustične turneje Death Acoustic v naše konce zopet prišel Nick Oliveri. Nazadnje smo ga pri nas lahko videli v Ortu pred tremi leti z eno od njegovih skupin Mondo Generator.

Death Acoustic uspešno poimenuje brutalen in sovražno nastrojen karakter glasbe, s katerim si je pridobil status zastrašujočega izobčenca. Nick ostaja brezkompromisen, angažiran in neposreden, kar še najbolje prezentira v lastni glasbi, na lastnih nastopih.

V takem poznavanju človeka sem se z željo, da mi podpiše moje slike izpred treh let, s strahom odpravil v zaodrje. Tam pa sem bil ob njegovi neizmerni prijaznosti povsem šokiran. Z veseljem mi je podpisal slike, rekli smo še par besed, nato pa sem se odpravil pod oder.

Kot gostje so najprej nastopili zmagovalci letošnjega YounGunZ natečaja, zagrebški stoner-grunge ambasadorji Cojones. Fantje so me zelo presenetili, saj so na odru res “žgali“, kot se zagre.

Za njimi pa je na oder stopil mož s kozjo bradico, ki smo ga vsi pričakovali. Prišel je skromno, s povsem prelepljeno akustično kitaro, v slabi minuti naredil tonsko in začel špilat’. Publiko, zbrano v Menzi pri Koritu, je Nick povsem navdušil. Komadi se v solo akustični izvedbi namreč slišijo naravnost izvrstno.

Še galerija in kratek filmček.

Best Of Muske

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 16-03-2007

En malo bolj nefotografski post. Tokrat vam bom razkril 10 best of glasbenih albumov po mojem izboru. Naj poudarim, da je to moj subjektiven izbor. Vse priporočam v poslušanje, k ničemur pa vas ne silim.

1.mesto: Queens of the Stone Age: Songs For The Deaf (2002)
Edini album, na katerem enostavno obožujem VSE pesmi. Vokal in kitaro igra Josh Homme, za bas pa je poskrbel Nick Oliveri.

2.mesto: Pink Floyd: The Dark Side of the Moon (1973)
Je sploh potreben komentar? Drugi najbolj prodajan album vseh časov. Vsak dan moram slišati vsaj en komad s te plate.

3.mesto: Nirvana: Nevermind (1991)
Skupina, ki je naredila revolucijo. S tem albumom je takratni alternativni grunge rock spremenila v mainstream. Redko mine dan, ko ne slišim Smells Like Teen Spirit.

4.mesto: Green Day: American Idiot (2004)
Redko kdo verjame, da je to sedmi album Green Day-ev. Vendar prvi, ki je dovolj komercialen, da sede v uho in dovolj zahteven, da v njem ostane.

5.mesto: Siddharta: Nord (2001)
Po mojem mnenju najboljši slo album vseh časov, pa tudi zadnji dober od Siddharte.

6.mesto: Rammstein: Reise, Reise (2004)
7.mesto: naio ssaion: numedia (2004)
8.mesto: Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium (2006)
9.mesto: « rinôçérôse »: schizophonia (2005)
10.mesto: Slon in Sadež: Kabare (2003)

Komentarji pa seveda dobrodošli.

Uf, uf, koliko stvari

Filed Under (Fotografija, Ostalo) by MR Foto on 03-01-2007

Tagged Under : , , ,

Novo leto je tu. Staro je odšlo. Še v starem letu sem mislil napisati ta post, pa nisem našel časa. Mislil sem ga napisati ravno na obletnico mojega bloga, na tisti lep dan – božič. Da, tako je, na božič sem se prvič odprl na blogu. Prvič, med prvimi, počasi zorel, ustvaril marsikaj zanimivega. Napisal 90 postov, nekateri zelo zanimivi, drugi čisto brez veze. V prvem postu sem bolj reklamiral izdelovanje spletnih strani in take stvari, ki sem jih počel, ko sem bil še bolj pionir v fotografiji.

Stvari so se spremenile, najprej prestop iz e-fotoportala k rock on netu, nato množična izdelava userbarov, nato pa spreminjanje izgleda bloga, kar dvakrat. Najprej samo prilagoditev za malo večje zaslone, da sem lahko limal večje slike v poste, drugič pa povsem nov izgled-tak, kot ga vidite trenutno (BTW: Če boste brali komentarje, Microsoft se nas ni usmilil, IE7 in format PNG sta prav tako skregana). V planu imam sicer spet nov design, imam tudi že na grobo izrisano, vendar se ne znajdem ravno v novem beta bloggerju, časa imam bolj malo, tako, da najbrž še nekaj časa iz te moke ne bo kruha.

Če gremo kronološko naprej – sledila je črna sreda (film), nato poziv k beta testiranju mojega programčka, ki sem ga uporabil za seminarsko nalogo pri računalništvu. Pozivu ste se odzvali nad pričakovanji, vendar se je tudi program obnesel nad pričakovanji. Sledili so malo bolj veseli posti; najbolj smešni filmčki za promocijo Firefoxa, Muppetki, Heretic je spisal članek o Kevdru, Angee so se uvrstili na predtekmovanje za Rock Otočec, Kranj so obiskali kultni Dog Eat Dog, otvorili smo prenovljen Kevdr, tako na spletu, kot v živo.

Potem se je pa ta blog počasi začel transformirati v fotoblog, kmalu pa se je začela moja turneja po maturantskih izletih. Najprej Siofok, nato Krf z Mondialom in Jupitrom. Nostalgično sem se razveselil come-backa Sharereactorja, ki pa se je čez čas izkazala le kot marketinška poteza – spet ga ni več.

Kot na vsakem fotoblogu, so se tudi tu kar vrstile galerije. Promocijski koncert Phenomene, Angee v Izoli, Rock na podeželju, 6. FKK, Nick Oliveri, Collegiumova 10ka, Bruc 06,… Veliko jih je bilo in jih, upam da, veliko še bo. Aktualna so bila tudi ljubljanska četrtkanja, katerih nadaljna usoda ostaja neznana, čudil sem se nad Anžetom Kopitarjem, ki mu je uspel veliki break-through čez lužo, nato sem naredil svoj prvi photo-shooting v življenju. V studio sem se zaljubil na prvi pogled, rezultati so všeč tako meni, kot naročnikom, kot tudi večini obiskovalcev bloga (če se mi ne lažete v obraz :P).

Naredil pa sem še en projekt, kateri je še bolj v razvoju – ZSFB. Vse se je začelo z idejo, ki pa ste jo množično podprli, sledila je izpeljava, bolj ali manj dovršena. Precej je še za popraviti, izboljšati,…, vendar upam, da bo stvar resnično zaživela.
Za konec sem vam posvetil še voščilo, ki je dokaz, kaj se da narediti z Adobe Stock Photos, Photoshopom in malo dobre volje.

To je nekako to, hvala vam za branje vsega tega kiča, v kratkem pa pride tisti pravi prvi post v novem letu – Praga 06->07.

Lep dan še naprej, Mih@

Nick Oliveri v Orto baru

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 11-11-2006

Tagged Under : ,

V petek, 10.novembra 2006, je v Orto baru nastopil odlični Nick Oliveri z njegovo skupino Mondo Generator. Nick je izvrsten multi-instrumentalist in pevec, nastopal je v mnogih skupinah, med njimi Kyuss, Queens Of The Stone Age, The Dwarves in pa Mondo Generator. Zaradi svojih izpadov na odru pa je ali odšel iz zasedb, ali pa so ga iz njih vrgli. Nemalokrat se je namreč na koncertih slekel do golega.

Tokrat smo doživeli bolj kratek in nič kaj razburljiv nastop. Playlisto so praktično preleteli, komunikacije s publiko ni bilo, pa vendar smo v glasbi prav vsi gledalci uživali. Malo so me razočarali, ker so s plate Songs for the Deaf od QOTSA igrali samo en komad, in sicer Gonna Leave You. Večina komadov je bila iz letošnjega albuma Mondo Generatorjev – Dead Planet: SonicSlowMotionTrails, nekaj pa je bilo tudi starih komadov.

Ko je Oliveri zapustil Queens Of The Stone Age, so slednji izgubili precej oboževalcev, saj glasba enostavno ni bila več, kar je bila prej. No, če kdo ne ve QOTSA so moja najljubša rock skupina. Vsem ljubiteljem rocka, melanholije ali alternative priporočam poslušanje njihovega prejšnjega albuma (ko je bil Nick še član) – Song for the Deaf.

Pa še galerija.

BTW Ta fotka je izbrana zato, ker me je senca spominjala na spot od QOTSA – Go With te Flow.