Neisha – snemanje 3. albuma

Filed Under (Video) by MR Foto on 25-03-2010

Včeraj sem se odpravil v Trzin v studio aBox, kjer Neisha snema svoj tretji studijski album. Čeprav sem fante in dekle ujel po “naporni noči”, so bili vseeno veseli ter nasmejani in mi z rade volje pokazali kaj delajo. Tretji studijski album je prav tako posnet pod taktirko Dejana Radičevića, komadi in teksti so večinoma Neishini, bas bo odšpilal Anže Langus PetrovičDagi, kitaro Aleš Marjetič, bobne Boštjan Gradišek, sem ter tja pa se bo pridružil še kakšen gost.

Več si lahko ogledate v videu, kjer lahko tudi prvič ekskluzivno prisluhnete nekaterim svežim melodijam:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=46gYOCOaSJQ&hd=1[/youtube]

Za dodatno popestritev pa je tu še galerija.

iLife ’09

Filed Under (Apple, Računalništvo) by MR Foto on 28-01-2009

Tagged Under :

iLife '09Včeraj je končno prispel Applov najnovejši paket za domačega uporabnika iLife ’09. Za tiste, ki jim ni jasno “whats all the fuzz about”: iLife vsebuje 5 aplikacij, brez katerih si (odkar sem pred dvemi leti šaltal na Mac) ne predstavljam več dela z računalnikom.

Prvi iz kompleta, iPhoto, je prejel revolucionarno prenovo s prepoznavo obrazov. Ne samo, da jih najde na sliki, ko mu damo nekaj podatkov, zna precej točno povedati ime osebe, ki je na sliki. Vse to zna sinhronizirati na Facebook, tako da tudi ko kdo drug označi določeno osebo na sliki na Facebooku, to prenese nazaj v iPhoto shrani v svojo bazo obrazov. Druga večja novost v iPhotu je Places, kar je v bistvu samo drug, bolj intuitivni pristop, k GPS podatkom, ki se nahajajo v vse več slikah. Prenovili so tudi orodje za urejanje slik, ki je zdaj zelo uporabno tudi nam, ki se s tem ukvarjamo.

Največjo prenovo je prejel iMovie, ki je v prejšnjem iLifu na novo postavil koncept amaterskega urejanja filmov. Ker je bil takrat koncept čisto svež, mu je primanjkovalo kar precej funkcij, ki smo jih bili vajeni iz starega iMovie-ja ali pa iz drugih podobnih programov. Tokrat so mu dodali vse in še več ter sedaj resnično dokončali koncept urejanja filmov brez timelina, na precej bolj intuitiven način, ki je zelo po meri amaterjev.

Najbolj spremenjen vmesnik pa ima gotovo GarageBand, ki zdaj že zelo močno spominja na Applovo profesionalno orodje za glasbo – Logic. Dodali so mu tudi povsem svežo funkcijo v svetu računalništva – učenje instrumentov. To so rešili na zelo zanimiv način – osnove vas bo naučil Tim, za več pa bo treba odšteti nekaj dolarjev…ampak se splača…učili vas bodo namreč sami znani obrazi v svetu glasbe (Sting, Norah Jones,…), kar zna precej popestriti in pohitriti učenje kitare oz. klavirja.

Manjše prenove je bil deležen tudi iWeb, ki se zna zdaj povezati tudi s Facebookom, iDVD pa je prejel le nekaj bug fixov.

Navdušen nad spremembami v iMovie-ju, sem naredil tudi kratek filmček z novostmi (glasba v ozadju pripada skupini Angee):

[youtube width=”480″ height=”295″]http://www.youtube.com/watch?v=P_Nbwpmab2w[/youtube]

Skratka čist noro, zdaj grem pa nazaj odkrivati novosti…

Da Phenomena v studiu SoundGrounded

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 17-04-2008

Tagged Under :

Spet sem odšel v studio SoundGrounded narediti nekaj fotkic Da Phenomene in posneti kratek intervju za TočnoTO. Že zadnjič sem naredil par slikic in filmček, sedaj pa sem v album še dodal nekaj slikic in naredil nov filmček:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5CtmagZxywg[/youtube]

Uživajte!

Da Phenomena – nova plošča

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 20-02-2008

Tagged Under :

Danes sem popoldan in večer preživel v studiu SoundGrounded, kjer “pod roko” Mateja Gobca nastaja nova plošča skupine Da Phenomena. Na povabilo Dagija sem odšel tja, nahitro naredil nekaj slikc in posnel nekaj filmčkov. Slike si lahko že ogledate v galeriji, zmontiran filmček pa je na voljo tu. Danes sta poleg mene studio obiskale tudi reporterke Vesti, njihov prispevek pa še čakam.

Trenutno so posneti bobni, bas in pa nekaj kitar, pa je zvok že izjemen. Bobne je posnel Jure Rozman, na basu je Dagi – Anže Langus Petrovič, kitare pa Mate Brodar in odlični Matej Mršnik. Skoraj zagotovo pa bo ta plata še večji hit, kot je bila prejšnja, saj bo bolj “živa” in precej “trša”.

Snemanje se bo končalo predvidoma konec naslednjega tedna, album pa naj bi bil na voljo že aprila, vendar se take stvari rade zavlečejo, zato to napoved vzemite nekoliko z rezervo.

Skratka v kratkem prihaja še ena phenomenalna plata, ki je ne bo vredno zamuditi.

UPDATED: Angee PhotoShoot

Filed Under (Fotografija, Shootingi) by MR Foto on 04-12-2006

Tagged Under :

Prvič v živlejnju sem se soočil s studijsko fotografijo. Long story short: Angee so nujno rabili promo/press fotke (promocija novega singla Big Star), denarja je primanjkovalo (snemanje videospota), jaz sem edini vsaj približno profi fotograf, kar jih poznajo, pa sem rekel OK. Najprej sem jih mislil kar s svojim Sigminim flešem pofotkati, potem sem pa k srreči kontaktiral matias-a, ki mi je priporočil podjetje ProFot, ki izposoja osnovno studijsko opremo. Tako sem si priskrbel dva 400W fleša in pa dva dežnika, ter se odpravil v Gorje.

Studijska fotografija je eno področje ki ga nisem poznal čisto nič, zato sem, kljub matias-ovim nasvetom, rabil kar nekaj fotk, da so le-te zgledale vsaj približno spodobno. Pri vsej fotografski praksi do sedaj sem se moral vedno jaz s fotoaparatom prilagajati okoliški svetlobi (loviti kančke svetlobe na koncertih, določanje ravno pravšnje osvetlitve pri pokrajinskih slikah,…), pri studiju pa je vse to drugače, saj si ti tisti, ki določi kje bo svetloba, kako močna bo,… Vsekakor težavna izkušnja za začetnika 🙂

Da pa ni vsega konec, ko opraviš svoje delo na terenu, se pa prepričaš, ko fotko odpreš v Photoshopu 🙂 Post-processinga je vsaj toliko, kot processinga, če ne več. Ker imam zadnje čase zelo malo časa (fax, šiht,…), pa je trajalo do danes, da sem končal 5 slik.

UPDATE: Evo, še ostale slike. V prejšnjem postu preberite, zakaj je trajalo (spet) tako dolgo. No, važno je, da so. Aja, pa da ne pozabim. Ta teden se je na slovenskih glasbenih postajah že začel vrteti drugi singel skupine Angee – Big Star. Kaj pa spot? Premiera bo na Čarli TV. Kdaj točno pa še sporočim. Obljubljene slike skupaj s prejšnjimi.