Radar Festival

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 21-06-2007

Včeraj se mi je izpolnila želja, ki jo imam že od prvega dne, odkar vem za Queens of the Stone Age – videti jih v živo. Sicer pri njih ni več Nicka Oliverija, zaradi česar nikoli ne bodo zveneli, kot so, pa vseeno.

Na koncert sem odšel z organizacijo Anavrinov, zaradi česar se jim še enkrat lepo zahvaljujem, tako zaradi ugodne cene, kot zaradi presenečenja. Le-ti so tudi prvi nastopili, ter odlično otvorili novi poletni festival Radar. Naslednji so bili hrvaški Overflow, ki so me zelo navdušili, tako z glasbo, kot z nastopom. Sledila je turnejska predskupina PlacebovHowling Bells. V bistvu edina skupina na festivalu, ki je res razočarala. Na odru so bili povsem brez energije, kot bi se jim sanjalo. Placebo bi morali na turnejo vzeti kaj boljšega.

Nato so se začeli “glavni” bendi. Najprej Kaiser Chiefs, ki so res odlično opravili svoj nastop. Polni energije, pevec je stalno skakal, plezal, svašta. Res ogleda vreden nastop. Tudi tako so ful face, Peanut je npr. pozdravil vse bralce Mirovega bloga. Sledili so jim Placebo, ki so tudi odlično nastopili. Očitno je malo bolj intimno vzdušje festivala pozitivno vplivalo na bende.

Za konec pa so prišli še QOTSA. Pred njihovim nastopom smo morali podpisati klavzulo, da bomo fotke objavili samo na mediju, preko katerega smo se akreditirali. Zato vam moram z globokim obžalovanjem sporočiti, da fotk ni v moji galeriji. Seveda pa jih lahko vseeno vidite, in sicer na Lajf.com. Svoj nastop so opravili več kot odlično, lahko rečem, nad mojimi pričakovanji. Lučkarji so nas sicer zelo onemogočili, saj so prve tri komade, ko se lahko slika, nabijali stroboskop ali pa zelo močno kontra oranžno na zelo švoh zeleno. Fotke, ki so nastale so zanimive, vendar bi bilo lepo imeti tudi kakšno normalno.

Razpisal sem se, če ste se nabrali, se pa še naglejte.