Pete Tong @ InBox

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 22-11-2009

Pete nad množico

Pete nad množico

V ljubljansko diskoteko InBox je včeraj prišel eden izmed največjih imen elektronske glasbe – Pete Tong.

Če se vsaj malenkostno zanimate za elektronsko glasbo, potem ste definitivno že slišali za Essential Mix. Gre za trendsetovsko dvourno predstavljanje DJ-jev na BBC Radio 1, katere oče je prav Pete Tong. Kogar doleti ta čast, da dobi priložnost rolati ti dve uri na najbolj poslušani oddaji o elektronski glasbi, instantno postane vroče blago in se za vedno zapiše v zgodovino.

Pete Tongov nastop v InBoxu je tudi prvi, ki spada v novo kreativno pobudo poimenovano Club Culture. Vrata kluba so se odprla že ob 20h, kjer smo lahko spremljali razplet produkcijskega izziva Demokr(e)acija ’09, za tem pa smo si ogledali film It’s All Gone – Pete Tong. Vsi, ki smo prišli na brezplačen ogled filma, smo lahko brezplačno ostali še na zabavi.

Ogreval je ClemenB, ko pa se je klub bolj ali manj napolnil, pa je prišel Pete. Ker redno spremljam Essential Mix, sem pričakoval da bo včerajšnji nastop podobno kot zadnji EM-ji minimalistično obarvan, vendar sem se krepko zmotil. Tong je izbral manj energičen, skoraj bi lahko rekel medel stil glasbe, ki me nikakor ni navdušil – ravno nasprotno – bil sem precej razočaran. Vseeno bom še naprej z največjim veseljem spremljal EM, le naslednjega videnja Pete-a v živo se ne bom toliko veselil.

Galerija.