Dance Republic Open Air

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 25-06-2011

Sofi & Deadmau5

Sofi & Deadmau5

Galerija.

Paul van Dyk @ Dance Republic – Revelation

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 25-06-2010

Paul van Dyk pred energično publiko

Paul van Dyk pred energično publiko

Včeraj se je na gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal drug event iz serije Dance Republic. Tokrat poimenovan Revelation, glavna zvezda pa je bil sam Paul van Dyk.

Prizorišče je bilo tokrat res ogromno in bolje razporejeno, kot na Revolutionu, kjer so glavno halo razdelili na pol. Tokrat so organizatorji zagotovili kar 8 ur glasbe s petimi floori, kjer je nastopilo kar 17 izvajalcev.

Na glavnem odru je za ogrevanje poskrbel Elyksir, nato pa je prišel Paul. Pavle je vrtel odlično glasbo, vseskozi pa se je gibal od alternative do komerciale ter od umirjenih sanjajočih, pa vse do izjemno hitrih ritmov.

Po Pauletovem odhodu z gavnega odra so začeli odhajati tudi prisotni, čeprav je Giuseppe Ottaviani fenomenalno nadaljeval Paulovo glasbo.

Zanimivo je bilo tudi na ostalih plesiščih – na Land of freedom so s house ritmi občinstvo navduševali FunkermanArno Cost in Dean Deen, na Land of dark je “temnil” Eric Sneo skupaj s slovenskimi mojstri DJ PsihomDJ Gumjo in DJ Flisom, na Land of Dreams smo lahko slišali DJ Silver JDJ Cleek in DJ Onix, na zadnjem, Born2Dance land, pa so  temperaturo dvigovali D’furiousManuel Dark vs. Spinne in Al Passid.

Skratka še en nor party, h kateremu seveda pašeta še galerija in pa video.

Dance Republic – Revolution @ Gospodarsko razstavišče

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 27-04-2010

Above & Beyond pred polno dvorano

Above & Beyond pred polno dvorano

Na Gospodarskem razstavišču je bilo včeraj spet noro – odvijal se je namreč prvi event serije Dance Republic, današnjemu prazniku primerno poimenovan Revolution. Gre že za tretji party na “Gospodarcu” v organizaciji LePlac Events – prva dva sta bila odlična Tiësto in Ferry Corsten.

Tokrat so se organizatorji odločili, da želijo preseči sami sebe in zato naredili kar 4 floore – na prvem je kraljeval house, na drugem trance, na tretjem techno, zunaj pa chill.

Zavoljo tega so morali največjo dvorano z ogromno dvojno zaveso razdeliti na dva dela. Le-ta je vseeno prepuščala dovolj glasbe, da veliko “DJ efektov” ni prišlo do pravega izraza, saj jih je prekrivala glasba z druge strani zavese.

Techno plesišče pa je bilo precej majhno in iz neznanega razloga zelo tiho. Zanimivo, ravno tam, kjer pričakuješ najbolj glasno glasbo.

Glavna zvezda večera je bil švedski Axwell (član Swedish House Mafia), ki pa me je kar malo razočaral. Nemalokrat je namreč zavrtel  namreč res komercialno komercialo izpred parih let (ala Destination Calabria), kar vsekakor ni dosegalo mojih pričakovanj.

Na drugem flooru pa so bili glavni britanski Above & Beyond, ki so sicer vrteli kot pričakovano, čeprav sem vseeno mogoče potihem upal na kaj več. Presenetili so me edino s svojo aroganco, ko so me z odra spodili z besedami “We are working here! F*** off!”.

Poleg omenjenih, so  vrteli še DJ Murphy, DJ Reaky, DJ Lexis, DJ Gumja, DJ Angel Anx, DJ Dean Deen, DJ Elyksir, DJ Crocy, DJ Blasch ter Tempterzz.

Skratka še en res izvrsten party, nestrpno pa že čakam naslednjega iz sklopa Dance Republic.

Še galerija in video.

Ferry Corsten @ Gospodarsko razstavišče

Filed Under (Fotografija, Party, Video) by MR Foto on 27-12-2009

Betsie Larkin in Ferry Corsten

Betsie Larkin in Ferry Corsten

Včeraj se je na Gospodarskem razstavišču zgodil še en party v organizaciji LePlac. Slednji sicer pripeljejo velika imena (Tiësto, Armin van Buuren,…) ter poskrbijo za čudovite svetlobne in zvočne efekte, vendar je bilo vedno do sedaj slišati kritike na račun organizacije. Tokrat pa je bilo povsem drugače.

Ločena vhoda za VIP/PRESS ter “navadne smrtnike”, urejene guest liste, vsak varnostnik je točno vedel koga lahko spušča in koga ne,…, skratka vse na najvišjem možnem nivoju.

Na samo prireditev sem prišel med prvimi, a že takrat užival ob dobrih trance ritmih izpod rok Dean Deen-a. Čeprav je bilo pri njem prižganih kakšnih 10% svetlobnih učinkov, se je že dobro videlo, da bo party nekaj posebnega.

Malo po polnoči pa se je vse zatemnilo, na velikih LED zaslonih pa se je izpisal velik F. Ferry Corsten je vse od začetka pa do konca vrtel samo vrhunsko glasbo in poskrbel za nepopisno dobro vzdušje. Na začetku se mu je na vokalu pridružila še Betsie Larkin in dodala zabavi še tisto piko na i.

Definitivno govorimo o enem najboljših partyjev do sedaj v Sloveniji. Kaj vse se je dogajalo je nemogoče opisati, zato si raje oglejte galerijo in pa film.