EXIT 2009 @ Novi Sad

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 15-07-2009

Slika   EXIT 2009 @ Novi Sad (IMG 8457)

Nasmejana Dubfire in Riche Hawtin pred nastopom

Preteklih nekaj dni sem bil odsoten, saj sem se zadrževal na enem večjih in boljših evropskih festivalov, definitivno pa najboljšem v tem delu Evrope – EXIT 2009. Letošnji EXIT je bil že deseti po vrsti, zame pa je bil žal prvi.

Zakaj žal? Ker je to definitivno ena boljših stvari, na katerih sem bil v življenju. Praktično nimam nobene pripombe čez nobeno stvar. Organizacija na najvišjem nivoju – od skorajda vojaškega varovanja, nadvse prijaznega in ustrežljivega press centra, stalnega SMS obveščanja medijev, pošlihtanih akreditacij,…, vse, vse, vse je bilo tako dobro uštimano, da skoraj ni verjetno. Vsaj ne v primerjavi s katerokoli prireditvijo pri nas.

Da izjemnega line-upa na vseh 20-ih floorih sploh ne omenjam. Da, 20 različnih prizorišč je bilo. Od čisto majhnih s trubači, ki prenesejo dobrih 100 ljudi, pa do megalomanskega Main odra in Dance Arene, ki na sebi z lahkoto zadržujeta okoli 60.000 ljudi.

Zaradi pestre izbire sem se kar težko odločal kam bi šel. Prvi dan sem si ogledal vse odre, naslednje dni pa sem se največ zadrževal na glavnem odru in v plesni areni.

Ker je vseh artistov preveč, da bi jih našteval in linkal (600+), bom izpostavil samo tiste, ki so me res navdušili: The Herbaliser, celotna ekipa Circo Loco, Overdrive, Korn, Gui Boratto, Richie Hawtin B2B Dubfire, Elemental, Kraftwerk, Moby, Etienne De Crecy, Sebastian Ingrosso B2B Steve Angello, Madness, Elvis JacksonThe Prodigy, Marko Nastić B2B Valentino Kanzyani, The Japanese Popstars in finale letošnjega festivala Green Velvet B2B Carl Cox.

Po besedah organizatorja se je v 4-ih dneh na Petrovaradinski trdnjavi izmenjalo okoli 200.000 različnih ljudi oz. okoli 80.000 na dan (večina nas je bila tam vse 4 dni).

Zaradi boljše preglednosti sem galerijo razdelil po dnevih, se pravi: 1. dan, 2. dan, 3. dan, 4. dan, za nameček pa sem pripravil še krajši pregled dogajanja na dance areni v filmčku.

Phonomonics

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 10-02-2007

Tagged Under :

Slika   Phonomonics (32 big phono 3lrg)Danes sem čisto po naključju na RockOnNetu naletel na intervju s skupino Phonomonics. Na hitro sem si ga prebral, šel na njihiv pejđ, čist iz firbca, potegnil dol oba njihova komada skupaj z videospotoma.

Komad Bring it on se mi sliši kot Kraftwerkov Tour de France (2003) z malo več ritma in smiselnim besedilom. Tudi spot mi ni nič poseben. OK, si mislim, bom vseeno pogledal še drugi singel.

Ob videospotu Think Twice sem obnemel. Noro zamišljen spot, z odlično glasbeno spremljavo, ki obrabljeno tehniko (predvajanje v rikverc) uporabi povsem na nov način. Da ne omenjam, da se tematika videospota 100% sklada z glasbeno podlago. Res nor spot, ki pokaže nesmiselnost depresije, kar je tudi tematika komada. Odlično, tega manjka na slovenski sceni.

Priporočam.