Manca rabi pomoč pri anketi

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 19-11-2007

Tagged Under :

Manca me je poprosila, če ji lahko objavim tole, ker potrebuje čimveč izpolnjenih anket za seminarsko nalogo. Vse fotografe zelo lepo prosim, če ste tako prijazni, da ji pomagate. Skopirajte tale tekst, odgovorite na vprašanja in vse skupaj pošljite na mail.

Vprašanja:
1. Opiši svojo dosedanjo fotografsko pot, pri tem si lahko pomagaš z naslednjimi podvprašanji: Kdaj si začel fotografirati? V katero zvrst si se usmeril in zakaj ravno ta vrsta fotografije? Naštej tiste dosežke, ki tebi največ pomenijo oz. spoznanja ali osebe, ki so pomenila prelomnico v tvoji fotografski poti. Reference?

2. Kakšen je trenutno tvoj fotografski status. Ljubitelj fotografije, amater ali profesionalec?

3. Si privrženec digitalne ali analogne tehnike? Zakaj?

4. Kakšna je po tvojem mnenju razlika med sodobnim fotografom in fotografom izpred 15ih let. V smislu zaslužka, tehnologije in umetnosti kot take (ali fotografske obrti?). Torej temeljne razlike…

5. Kaj tebi pomeni pojem “sodobna slovenska fotografija”, kaj si pod tem predstavljaš?

6. Slediš fotografskim trendom? Kaj meniš, je slovenska fotografija primerljiva s svetovno? In kakšen je problem slovenskega trga. Kakšne so torej razlike v primerjavi s svetovno in zakaj.

7. Kako uspeti v današnji poplavi samooklicanih fotografov? Ali obstajajo pomisleki naročnikov kvaliteta in več denarja oz. slabša kvaliteta in manj denarja? So cene fotografij v zadnjem letu padle ali zrasle?

8. Naštej po svojem izboru nekaj sodobnih slovenskih fotografov, ki so po tvojem mnenju med najboljšimi na naših tleh (ali celo primerljivi v svetovnem merilu) in mogoče nekaj potencialnih mladih fotografov, ki še niso uveljavljeni. Naštej za primerjavo tudi nekaj tujih sodobnih avtorjev.

9. Poplava fotografij po netu. Dobro ali slabo? Zakaj?

10. Photoshop – vedno bolj obsežen program za obdelavo fotografij. V kolikšni meri ga uporabljaš, kakšno je tvoje mnenje o njegovi uporabi? Kje so meje v obdelavi fotografij, je to odvisno od namembnosti ali meja ni.

11. Kaj bi svetoval kupcem digitalnih aparatov, ki so verjetno v poplavi ponudnikov precej zmedeni glede nakupa. Lahko poimensko tudi ime podjetja, zakaj. V primeru, da kupcem denar ni ovira, je po tvojem mnenju v vsakem primeru nakup profesionalnega aparata (pa četudi za začetnika) smiseln?

Hvala za odgovore in Tvoj dragoceni čas!!!

Manca Gašpirc

Comments:

2 Responses to “Manca rabi pomoč pri anketi”