Sin Story @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-10-2009

Frontman Alan Potočnjak

Na koncertu je kar prekipevalo od energije

Takoj po koncu Magnificovega koncerta na Bledu, sem se kar se da hitro odpravil proti Ortu, kjer so imeli promocijo primorski Sin Story. Sicer sem na žalost sem zamudil predskupino Tight Noodles, vendar pa sem ujel skoraj cel koncert “taglavnih”.

Sin Story so namreč na neke vrste promo turneji njihovega debitantskega albuma Paths of Civilization. Gre za štiričlansko zasedbo mladeničev, ki so sicer glasbeno aktivni že več kot deset let. Kar se same glasbe tiče, pa bi jo lahko opisal kot zelo zanimiv in širok spekter rock variacij.

Priznam, da sem za skupino slišal prvič, vendar mi je za to kar nekoliko žal, saj gre dejansko za kvaliteten band, ki več kot očitno zna napraviti nekaj poslušljivega in hkrati dovolj zahtevnega, da se ne vrže v isti koš z ostalimi slovenskimi bandi.

Žal pa jih, z večino ostalih slovenskih bandov na poti do uspeha, veže želja po angleških tekstih v komadih. Jasno, vsi želijo / želimo biti znani tudi v tujini, vendar pa to žal ne gre iz danes na jutri. Res je lažje napisati angleški tekst, tudi sliši se (največkrat) bolje, vendar pa slovenske radijske postaje izredno le redko vrtijo neslovenske komade domačih izvajalcev. In žal je pri nas tako, da če se ne vrtiš na radiu, ne moreš nikamor naprej.

Skratka, gre za odličen band, katerega ogled toplo priporočam, če jih zasledite kje v svoji bližini.

Še galerija.

Comments:

One Response to “Sin Story @ Orto”