Prestavljamo meje

Filed Under (Ostalo, ZSFB) by MR Foto on 08-12-2007

Ob pomanjkanju svežih fotografij in videov, sem se odločil, da malo pobrskam po statistikah. Čakalo me je veliko presenečenje, kajti komentatorji mojih vsebin (vključno z mano) smo presegli številko 1.000. Tisoči komentar je napisal Uroš, trenutno pa smo pri številki 1.020, kar pomeni (ob 228-ih postih) povprečno kar 4,5 komentarjev na post. S tem sem zelo zadovoljen, saj kljub vsemu ne pišem bloga, ki bi bil liberalen, ali v kakršnikoli smeri provokativen, kar bi sprožilo masovno komentiranje.

Drugo presenečenje pa ste mi pripravili foto blogerji. V “moji” zvezi ZSFB vas je od včeraj dalje, reci in piši, 78. Še eno leto ni poteklo od idejne zasnove, pa smo že v številkah, za katere si nisem nikoli niti predstavljal, da bomo. Res je, nekaj vas je izstopilo, nekaj vas ne piše več, ampak vsi pa imate na strani widget, ki omogoča zelo močno povezavo med nami, kar je najbrž tudi razlog, zakaj imamo toliko “članov“. Res sem zelo presenečen, nisem mislil, da v Sloveniji sploh obstaja toliko foto blogerjev, zdaj pa vem, da jih je še veliko več, katere čakam z odprtimi rokami.

Presenetila me je tudi statistika obiskov za prejšnji mesec, ko sem prvič presegel 15.000 unikatnih obiskovalcev na mesec. Kar velik delež je tu prinesel Izklop, sem pa prepričan, da je prinesel tudi nekaj novih bralcev, saj številka ni padla nazaj na tisto standardno, ampak je ostala precej višja. Veliko mi pomaga tudi Google, ki ima moj blog očitno precej rad odkar sem šel stran od Bloggerja.

Res sem zelo vesel, da sem se odločil blog postopoma popeljati na novo raven. Najprej sem šel na WordPress, nato na (zaenkrat) zelo stabilne in zmogljive strežnike, nato na Gallery2 in nenazadnje sem se med igranjem z iWeb-om spravil narediti še lepo uvodno stran in poddomeni za blog in za galerijo. Čaka me samo še redizajn bloga, ki pa bo še nekaj časa na “hold”, ker smo decembra in je prostega časa zelo zelo malo.

Ob tej priliki bi se še enkrat zahvalil vsem bralcem, komentatorjem, ZSFB-jevcem, skratka vsem, ki ste karkoli pripomogli k izboljšavam, omenjenim v tem postu.

Hvala!

Comments:

13 Responses to “Prestavljamo meje”