Apple Mac OS 10.5 Leopard

Filed Under (Apple, Ostalo, Računalništvo, Video) by MR Foto on 24-10-2007

Najbolj pričakovana stvar med Apple pripadniki je seveda novi Leopard. O njem sem pisal ob njegovi zadnji javni predstavitvi, tokrat pa je, kot sta že povedala Had in Ferme, Leopard že na voljo na svetovnem spletu. Seveda ne bi bil jaz, če ga ne bi šel takoj stestirat.

Tole že pišem s sveže naloženega Leoparda. Inštalacija je hitra in enostavna. Vstaviš disk, računalnik se ponovno zažene, vpraša kateri jezik želiš in že se znajdeš v installerju. Inštaler je v polni resoluciji in očem zelo prijazen, s transparentnimi in zaokroženimi meniji, delujočo miško, Leopardovim ozadjem in še in še. Kaj takega pri Windowsih ni in še dolgo ne bo, no vsaj če ne mislijo hitro izdati Vienne.

Inštalacija je potekala dobrih 20 minut, potem pa sem se že znašel v popolnoma prenovljenem Mac operacijskem sistemu Leopard. Vsi programi, vsi podatki, vse nastavitve, vse ostane natanko tako, kot smo pustili. Tudi tak zadeve so za Windows uporabnike neznanka.

Zaenkrat sem zelo navdušen nad Leopardom in skačem sem in tja po programih, da najdem nove funkcije. Edina stvar, ki me je zaenkrat razočarala je Cover Flow v Finderju. Le ta deluje zelo slabo za velike slike (8 MP), saj jih naredi nekako škatlaste. Ugotovil sem, da do 3 MP zadeva deluje perfektno, potem pa se začne čudno obnašati. Definitivno bodo to popravili, ampak dokler ne, je to kar velik hendikep, vsaj zame.

Na koncu prilagam še filmček, ki sem ga naredil na hitro z iMovie ’08. Spremlja vse od začetka do konca inštalacije, ter pregled nekaterih novih funkcij:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8tGQPTaJ9-c[/youtube]

Comments:

40 Responses to “Apple Mac OS 10.5 Leopard”