Prenovljene galerije

Filed Under (Fotografija, Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 25-11-2007

Včeraj je bil en napet dan. Zaradi only Windows podpore, sem se odločil totalno odpovedati Picasi pri izdelavi spletnih galerij, zaradi česar sem moral poiskati ustrezno zamenjavo, pri kateri celotni postopek izdelave galerije ne bi bil težji in/ali daljši in, ki bi imela čim boljši UE1.

Ne vem, zakaj je na področju spletnih galerij tako malo izbire. Imaš nekaj skrajno kompliciranih galerij, pri katerih rabiš eno leto, da narediš kaj uporabnega, ter imaš nekaj enostavnih, ki pa so tako grde, da ne veš, kako je lahko nekdo sploh ustvaril nekaj takega. Zelo težko sem izbral v luži teh ponudb, nazadnje je odločitev v prid Gallery 2 pretehtala WordPress podpora.

Nato je sledila izbira teme. Tu je situacija podobna prejšnji – vse teme so nagravžne in obupne, ne vem, ali je tako težko pro designerjem narediti nekaj kvalitetnega. Na koncu sem naletel na fotografa, ki je imel podoben problem, zato se je izdelave teme lotil kar sam. Od vse bedne ponudbe se na tej temi kar spočijejo oči, čeprav ni nič posebnega.

Ko sem enkrat namestil Gallery 2 z vsemi miljoni moduli, ki pridejo zraven in namestil temo so sledile nastavitve. Prisežem na kogar hočete, da ima ta butasta galerija nekajkrat več nastavitev kot sam mogočni WordPress. Nastavitev je toliko, da sploh ne veš kje iskati tisto, kar bi rad spremenil. Očitno sem se razvadil Macove enostavnosti in ne znam več početi kompliciranih stvari…

Ko je zadeva enkrat zalaufala pa so prišle na vrsto galerije same – drugače povedano kopiranje z interneta na disk in z njega nazaj na net v Gallery 2. Za zaključek pa še zamenjava VSEH linkov na blogu z novimi s pomočjo zelo hroščatega Search Regexa. Vseeno je po mojem godrnjanju in zmerjanju na koncu vse linke popravil in tako lahko s ponosom rečem, da so sedaj VSE galerije na enem mestu.

Torej po dvodnevnem delu vam s ponosom predstavljam povsem prenovljeno enotno Galerijo.

  1. User Experience []

Comments:

8 Responses to “Prenovljene galerije”