Zeitgeist

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 14-08-2007

Ravno sem si v celoti ogledal film Zeitgeist. Gre za neodvisen dokumentarec, katerega ogled priporočam vsem bralcem bloga ter vsem vašim prijateljem, vsem njihovim prijateljem,…, skratka vsem. Film traja okoli dve uri, razdeljen pa je na tri dele.

V prvem delu govori o religijah, predvsem se usmeri na krščanstvo, najbrž zato, ker je posvečen osveščanju Američanov, ti pa drugega kot krščanstvo in pa zlobni islam ne poznajo. Film skozi zanimive podatke naniza neverjetne podobnosti med različnimi religijami in dokazuje, da vse religije izvirajo iz egipčanske, le-ta pa najbrž še iz kake starejše. Predstavi, da je večina podatkov v religijah izključno astrološkega porekla. Pripravi nam nekakšen uvod, da “odpremo glavo” za naslednja dva dela.

V drugem delu govori o domnevnem terorističnem napadu 9/11 in prikaže ogromno dokazov, s katerimi ovrže vse, kar smo (skozi medije tudi pri nas) zvedeli od ameriške vlade. Prikaže povezave med vsemi vpletenimi v “teroristične” napade, tako na “dobri” (ameriški), kot “slabi” (“teroristični”) strani. Prikaže, še precej podobnih akcij, ki jih je ameriška vlada naredila v zgodovini.

Najbolj zanimiv in mind blowing (nimam prevoda za to frazo) pa je prav tretji del dokumentarca. Prikaže slabosti globalizacije in man-behind-the-curtain (tudi za to ni dorega prevoda) zaroto. Pravzaprav je zelo kompliciran, a vendar ob gledanju postane tako verjeten, da enostavno spregledaš v kakšnem sranju pravzaprav smo.

Še enkrat, gre za povsem neodvisen dokumentarec, narejen samo z enim razlogom; Širiti obzorja in ne verjeti vsemu kar nam kažejo in govorijo.

Močno, močno priporočam ogled filma, ki ga lahko dobite na več načinov: na domači strani filma, prek Torrent omrežja ali prek ED2K omrežja. Zeitgeist je brezplačen in prosto dostopen, tako da ne počnete nič nelegalnega.

Stvari niso nikjer čisto črno/bele, vendar je za sestavljanje sive slike treba poznati tako belo, kot tudi črno stran.

P.S.: Film s slovenskimi podnapisi je na voljo tudi tukaj ali tukaj.

Comments:

12 Responses to “Zeitgeist”