Ski Legends Hit Challenge 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 03-02-2008

Tagged Under : ,

Jure Košir je v Kranjski Gori zopet zbral legende smučanja in organiziral že tradicionalni Ski Legends s tradicionalno after zabavo. Letos so tako poleg odpisanih smučarjev in smučark nastopili še The Tide, Dan D, Big Foot Mama in Lara Love z DJ Sylvainom.

Hit je tudi tokrat poskrbel za totalno zmedo s 6-imi različnimi vrstami akreditacije, zmedenimi (nesposobnimi) varnostniki in zaprtimi vrati. Tako je, vratca na levi in desni strani ograde pred odrom, ki običajno dopuščajo akreditiranim fotografom, da čim hitreje pridemo pod oder, so bila zaprta. Če si hotel priti pod oder, si moral okoli in okoli, pa še potem si imel težave z varnostniki, ki so očitno 99% barvno slepi in ne ločijo zapestnic po barvah.

Običajno je navada fotografov, da gremo kar se da hitro pod oder, naredimo tiste slike, ki jih rabimo, malce eksperimentiramo, počakamo še en komad, če bo boljša luč od prejšnjega (kar itak nikoli ni) in potem gremo in pustimo publiki “čist” pogled na oder, ki so ga prišli gledati. Tokrat pa je med 2,5 metra visokim odrom (!!!) in cca. 6 metrov širokim prostorom med odrom in ogrado (!!!) stalo kakšnih 20 varnostnikov, ki še sami niso točno vedeli, kaj točno počnejo tam. Kot sem opazil jaz, je bila njihova edina naloga, da se čim bolj množično zaletavajo v ruzake fotografov…

Pa dovolj o organizaciji, koncert je bil odličen, manjkalo je le tisto pravo vzdušje, ki pa ga ni bilo zaradi slabega vremena in posledično manj številne publike. Tidi so nastopali v močnem snegu, vendar so s sabo pripeljali nekaj fanov, ki so razturavali v prvih vrstah in dali bendu potrebno energijo za dober nastop.

Nato so prišli Dan D. Skupina, ki sem jih na tem blogu (in v živo) že neštetokrat preklel zaradi suma, da imajo plastificirano playlisto, ker igrajo vedno iste komade. Tokrat pa jih moram prvič pohvaliti in to ZELO. Fantje so zamenjali playlisto, igrali so stare komade, igrali so priredbe, naredili so žur, kot se spodobi. Plus pri meni pa je včeraj dobil tudi Tomi, ki je med njihovim nastopom s kolegi prišel v prvo vrsto, med “običajne smrtnike”, in prepeval skupaj z njimi.

Za Dan D so prišli “legendarni” Big Foot Mama, ki so na začetku publiko pustili (za njih) precej mlačno, saj kar niso hoteli nehati preigravati nove plošče. Ko pa so enkrat začeli igrati stare hite, je vzdušje postalo takšno kot je treba – NORO. Na koncu je bil celo bis, ki ga na podobnih “festivalih” nisem vajen. Zaključili pa so, normalno, s komadom Rola se, ki je meni osebno še vedno najboljši njihov komad vseh časov.

Ski Legends after sta torej zaključila Sylvain in Lara, kombinacija, ki v Sloveniji (na tem spektru glasbe) nima konkurence. Res je zanimiv občutek, ko se rockerji po nekaj komadih prelevijo v party animals in naredijo pravi žur.

Na koncu dam lahko le še link do galerije in vam zaželim uživanje ob slikah.

Comments:

19 Responses to “Ski Legends Hit Challenge 2008”