Prešernovina

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 06-12-2008

Tagged Under :

Frau Sodnik skrbi za njegovega moža

Frau Sodnik und Herr Bračič

V četrtek, 4. decembra 2008, je Impro liga v okviru celotedenskega praznovanja rojstnega dne hišnega patrona KUDa France Prešeren pripravila predstavo Prešernovina.

Igor Bračič, Jan Hrušovar, Luka Korenčič, Jaka Šubic, Vid Sodnik in Juš Milčinski so se po predlogu občinstva znašli v nevarni nuklearki Krško, skozi njihove spomine pa smo videli, da ta objekt še zdaleč ni tako zastrašujoč, kot je bila nekdanja nuklearna elektrarna Nova Gorica.

Predstavo je povezoval Juš, ki nas je spomnil, da se je na 3. december poleg Prešerna rodil tudi Jušev praded, Fran Milčinski, ki ga najbrž vsi poznate kot avtorja humoresk Butalci. Predstavo pa je tudi posvetil improvizatorju/tehniku, ki ga ni bilo med nami – Urošu Žuraju.

Večer je potekal povsem improvizirano – v prvi polovici smo igralcem določili razne Prešernove lastnosti, v drugem pa smo morali povedati, kaj se nahaja v “skrivnostni sobi”. Vse skupaj je na koncu izpadlo odlično, uspeli so smiselno zaključiti zgodbo, tako da je skoraj zgledalo, kot da bi delali po scenariju.

V nedeljo nas čaka zadnja tekma prvega kroga – tokrat se bosta pomerili Eastside skupini Žahod Šever in Banda Ferdamana. Vabljeni!

Še tokratna galerija.

Comments:

One Response to “Prešernovina”