Maraton Železna Kapla – Preddvor

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 25-06-2007

V nedeljo sem med drugim fotografiral tudi jubilejni 10. maraton Železna Kapla (Avstrija) – Preddvor (Slovenija). Maraton organizira Klub Trmastih, zato nisem smel manjkati.

Posebnost tega maratona je, da je internacionalen in, da se vsako leto teče v drugo smer. Enkrat iz Preddvora čez Jezersko v Železno Kaplo, naslednje leto pa ravno obratno. Tako se je letos teklo iz Avstrije v Slovenijo.

Avstrijcem je tek španska vas, zato postavijo okrepčevalnico na sonce, dva gasilca, zadolžena za okrepčevalnico, gresta v bližnjo senco, za vse tekmovalce (75) pa pripravita kar 5 (!!!) litrov vode. Vsako leto jim povemo, kaj morajo, kako morajo, vendar je vsako leto isto. Avstrijci pač :/

Vreme je bilo odlično. Ponoči je padal dež, ki je ohladil ozračje in zjutraj ustvaril odlične pogoje za tek. Kasneje je sicer sonce počasi ogrelo asfalt, vendar so bili vseeno pogoji eni boljših v zadnjem času.

Na cilju je vse tekače (tako vsejedce kot rastlinojedce) čakal velik in okusen obrok (tako velikega dunajca še nisem jedel). Če si bil hiter si dobil še kakšno palačinko.

Pa še galerija, tokrat skupaj z očetovimi fotografijami.

Comments:

6 Responses to “Maraton Železna Kapla – Preddvor”