Vesolje veselja – Gorillaz Sound System v Ljubljani

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-09-2008

Gorillaz Sound System

Pevka Gorillaz Sound System

Včeraj se je na začetku slovenske ceste zgodil velik glasbeni spektakel – Telekom (oz. SiOL) je namreč pripravil nepozabno zabavo Vesolje veselja, katere se je (po SiOL-ovih besedah) udeležilo preko 20.000 ljudi, kar 5.487 pa jih je koncert gledalo preko spleta. Res pohvala SiOLu, da se posnetke še vedno da videti.

Prvi so nastopili Billysi, katerih foto-termin sem žal zamudil. Organizatorji so se namreč odločili omejiti slikanje na 5 min/skupino. Ne na 3 komade, kot je v navadi, če že pride do omejitve, ampak na 5 min, kar pomeni komad in pol.

Sledila sta Murat & Jose z live bandom, ki sta pravzaprav predstavljala novo ploščo, ki je ravno izšla.

Nato je prišel band, ki je bil najbrž prvič ever na plakatu napisan z malimi črkami – Siddharta. Osebno so me zelo navdušili, saj so igrali samo najboljše komade. Škoda mi je bilo edino tega, da je bil ognjemet od tretjega komada naprej in ga nismo mogli ujeti v objektiv.

Najbolj na celem spektaklu pa me je navdušil skupni nastop Siddov in M&J v komadu Od Ljudi Za Ljudi, ki je ustvaril tisti pravi filing “extra” dogodka.

Nato so prišli Gorillaz Sound System, ki niso ubistvu nič kaj drugega, kot en kup DJ-jev, perkašn majstr, pevka/plesalka in pevec. Zadaj so sicer tekle neke vizualizacije, ki pa so zgledale bolj naključne, kot premišljene. Sicer je bila glasba super, vendar sem nekako potihem pričakoval več.

Še obsežna galerija z nekaj ekskluzivnimi fotografijami z vrha stavbe nasproti Telekoma.

Comments:

11 Responses to “Vesolje veselja – Gorillaz Sound System v Ljubljani”