RSQlive koncert

Filed Under (Koncerti) by MR Foto on 20-05-2008

Tagged Under :

RSQ is going live. Od zdaj naprej tudi v tiskani različici!!! Dogodek bomo proslavili 22.5. z live koncertom v Gali Hali. Da pa ne bom vsega pisal, pa kar povzetek iz PRESS napovednika:

Ob prvem letu delovanja spletne glasbene revije RSQ na www.rsqmag.com izide posebna tiskana številka RSQ-ja! Posebno številko, ki bo med drugim vsebovala tudi pregled petdesetih najboljših albumov v samostojni Sloveniji, po izboru RSQ ekipe, bo ekskluzivno krasila še prva zgoščenka prekmurskih Sphericube, poimenovana Jugda. Revijo bo prvič možno kupiti prav 22. in 24. maja na RSQ koncertih, kjer bodo svoj prvenec predstavili Sphericube, svoje čisto prve koncerte pa bodo odigrali Adam, katerih videospot Odnosi med srečnimi ste že imeli priložnost videti, tako v RSQ-ju kot tudi na televziji.

Sphericube so prekmurska zasedba katere prvenec je pričakovan že dolgo časa, a prihaja šele po dveh letih, predvsem zaradi njihove natančnosti, ki jih spremlja na glasbeni poti. Njihov glasbeni svet je katarzični prostor brez pravil in se giblje od nežnih melodij preko stopnjevanj do zapletenih manevrov, ki pograbijo poslušalca. Tako pričakovani album bo končno izšel, a zopet na drugačen način: v paketu z glasbeno revijo. Njihova glasba se je v letih močno spremenila, korenine pa ostajajo, Sphericube se razvijajo in vedno znova navdušujejo z novimi elementi, ki jih vnašajo v svojo glasbo.

Adam so bend okoli katerega je v zadnjem letu zaokrožilo ogromno govoric. Po tem, ko so posneli videospot v katerem so namesto njih igrala mlada dekleta so se ljudje začeli spraševati če so to res ona. Verjela jim je celo Jadranka Juras, ki je Adam kontaktirala saj je hotela njihovo pevko povabiti k svojemu novemu projektu. No pevka je v resnici pevec Dado, ki ga poznamo iz Anavrin, na basu se mu pridružuje še sobendaš iz Anavrin Anej, bobni zvenijo pod udarci Zave (Srečna mladina, Gušti in Polona), za kitarske vložke pa skrbi eden prepoznavnejših kitaristov Slovenije, Peter Dekleva (Srečna mladina, Gušti in Polona).

LP, RSQ

Se vidimo!

Comments:

3 Responses to “RSQlive koncert”