Študenti današnjega časa

Filed Under (Ostalo, Video) by MR Foto on 01-12-2007

Vsak, ki je trenutno aktivno vpleten v katerikoli šolski sistem, pa naj bo to osnovnošolski, srednješolski, visokošolski ali kakršenkolišolksi je sigurno že velikokrat slišal o tem, da naš šolski sitem ni dober in, da rabi izboljšave in, da je v tujini bolje in to in ono… Tudi na blogih lahko beremo o slabi in neresni študentski populaciji.

Vendar pa problem ni samo lokalnega značaja, ampak je globalen. Po vseh šolskih inštitucijah na svetu prihaja do podobnih problemov. Vzrok vsemu temu pa je digitalna revolucija oz. bolj natančno internet. S pomočjo interneta lahko vsak zve točno tisto, kar ga zanima, stvari, ki so bile prej dostopne le izbrani množici, so sedaj masovno dostopne. Šolski sistemi se žal niso odzvali in so tako ostali v 20., da ne rečem 19. stoletju. Učijo po starih knjigah, stvari, ki se ne uporabljajo več in celo stvari, ki se v praksi nikoli niso uporabljale.

Ko sem naletel na tale video sem ga enostavno moral objaviti. Pove točno to, kar sam mislim o študiju in to na zelo nazoren in učinkovit način. Treba je nekaj storiti, treba je šolstvo približati človeku in njegovim potrebam…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dGCJ46vyR9o[/youtube]

Kakšno pa je TVOJE stališče?

Comments:

15 Responses to “Študenti današnjega časa”