100 Apple namizij

Filed Under (Apple, Računalništvo) by MR Foto on 28-03-2008

Kot sigurno vsi veste, sem velik Apple fan. Ne ekstremen, kakršni bodo prikazani v prihajajočem filmu MacHeads, pa vendar. Apple mi je spremenil življenje precej na bolje, pa če se sliši še bolj patetično, to je čista resnica.

Za delo, ki ga opravljam, porabim precej manj časa. Mac OS je stabilen, zato se mi ni treba bati za nenaden BSOD, zmrznitev ali sesutje sistema. Software za Mace je enostavno fantastičen – večina programov ima zelo podoben (svinjsko lep in funkcionalen) vmesnik, ki se ga navadiš v enem dnevu, odvadiš pa nikoli. Za primer lahko dam software, ki sem ga čisto po naključju našel zadnjič – LightSpeed. Vsi ste že videli programe za prodajo a noben od njih ni bil niti približen takšen, kot je ta. Mac ti olajša zmožnost razmišljanja out of the box, kar pa je tisto, kar izredno hitro razvijajoč se svet potrebuje.

Pa da ne bom preveč zabluzil, tokratni post je nastal zato, ker je moja zbirka namiznih slik z Applovo tematiko narasla na številko 100. Te slike se mi naključno prikazujejo na obeh monitorjih, na vsake 5 min pa se mi sliki zamenjata z drugimi iz te kolekcije. Tu gre za lep fade prehod iz ene slike v drugo. Če bi tako funkcijo podpirali Windowsi, bi se to najbrž zgodilo grdo in brez prehoda.

Slike so resolucije min. 1280*1024, velika večina pa jih je večjih. Nekatere so 4:3, ostale wide, zato ker imam pač en monitor 4:3, drugi pa je iMacov. Pobrane so z različnih strani, največ pa jih je z Deviantarta.

Za predogled namizij kliknite na sliko, pack visoke resolucije pa je tu.

Comments:

12 Responses to “100 Apple namizij”