Z Magnificom v Izolo

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 06-07-2008

Tagged Under : , ,

Magnifico med koncertom

Včeraj smo se z Magnificom in njegovo ekipo v poznem popoldnevu odpravili v Izolo na koncert na plaži Simonovega zaliva, kreativno poimenovan Noč na plaži. Prvič sem se peljal na njegov koncert z njim, zato je bila cela stvar še toliko bolj zanimiva.

Ko smo prispeli v Izolo se je najprej začela neskončna tonska z mojstrom Mirzo. Celotna stvar je trajala precej dlje, kot je bilo predvideno, tako, da je bilo že meni krepko dolgčas, pa nisem bil en od nastopajočih.

Še malo pred začetkom koncerta je vse skupaj zgledalo zelo p(o)razno – ko je za trenutek ugasnila glasba z zvočnikov, se je slišalo škržate, čričke in vse te stvari, ki nam ponavadi odžirajo spanec, o publiki pa ne duha ne sluha.

Koncert je ob 23-ih začel Vlado Kreslin, kar pa je kaj hitro priklicalo ljudi željne zabave pred oder. Kreslin je poskrbel za publiko s svojimi neštetimi hiti, ki so kot jama brez dna. Zanimivo, da ni bilo nobene manj znane predskupine, ki bi z lahkoto začela ob 21-ih in začela ogrevati publiko, kot je to v navadi na vseh koncertih.

Malo pred eno zjutraj pa je na oder prišel Magnifico in v publiki je završalo. Kot na celotni Grande Finale turneji, je tudi tokrat prvo polovico koncerta igral komade z nove plate, nato pa še stare superhite, ki jih znajo na pamet tako najmlajši, kot najstarejši in vsi tisti vmes. Še posebej pa je začinil komad Iz Ljubljane v Portorož, kjer je publiko pripravil do tega, da so zapeli Iz Goričkoga f Piran.

Koncert je trajal dobro uro in pol in je bil, glede na to, kako je kazalo na tonski, super. Seveda so bile luči povsem zanič, pri Magnificu malenkost boljše, kot pri Kreslinu, vendar povsod zelo slabe. Za upravljanje luči uporabljajo nek ultra star računalnik (mislim, da je 386) z naloženimi Windowsi 3.1 in home-made programom.

Ne, to ni sarkazem! Če ne verjamete, lahko preverite v galeriji, kjer je tudi velika količina ostalih slik s popotovanja in koncerta.

Comments:

3 Responses to “Z Magnificom v Izolo”