Obduction v Orto baru

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-03-2009

Tagged Under :

Fenomenalna pevka Mojca

Fenomenalna pevka Mojca

Skupina Obduction se je po dolgih letih obstoja končno odločila izdati plato, ki so jo naslovili Fingerprint. K izdaji plate obvezno spada še promocijski koncert, ki se je včeraj zgodil v Orto baru. Če skupine ne poznate, pa vam njihovo ime zveni znano, naj vam povem, da so prav oni aktualni zmagovalci festivala Newcomer v Gradcu.

Ob mojem prihodu je bil Orto še precej prazen, zaradi česar sem se malo ustrašil za koncertno vzdušje, vendar je strah hitro minil, saj se je kasneje plac kar dobro zapolnil, ob koncertu pa je bilo že prav noro.

O samem koncertu in plati ne bi izgubljal besed; oboje je vrhunsko, če vam je tak stil glasbe vsaj približno všeč, zato res priporočam v poslušanje in nakup.

Z vidika fotografije so imeli Obduction izredno (ne)srečo, saj sem ravno včeraj prejel dolgo pričakovani Canon 5D II. Posledice tega so bile absurdne: lovil sem se z nastavitvami (ISO sem sedaj brez težav potegnil na 6400 in iz Orta dejansko ustvaril super osvetljen koncertni prostor), lovil sem se s postavitvijo gumbov (ki je malodane zrcalna tisti iz 20-ke), lovil sem se z menuji (ki so ekstra šajni in totalno nelogično postavljeni),…, vendar, ko sem enkrat zadevo vsaj približno pogruntal sem bil totalno šokiran, kaj vse se da v Ortu narediti brez fleša.

Upam, da bodo vam fotografije vsaj pol toliko všeč, kot so meni: galerija.

Comments:

5 Responses to “Obduction v Orto baru”